Riksja Travel Bouw je eigen reis

Naar boven

Van Kruger tot Kenia: 9x op safari in Afrika

blog

Wie aan safari denkt, denkt waarschijnlijk aan hobbelend in een Jeep de Big 5 spotten in een van de nationale parken in Zuid-Afrika. Maar in heel Afrika zijn veel meer mogelijkheden om op safari te gaan! Niet alleen in een Jeep, maar ook in een kano, op een boot of zelfs lopend kun je in dit continent wildlife spotten. Wij zetten negen safari's in Afrika voor je op een rij!
Decorative torn edge
Zuid-Arika Kruger Park

1. Kruger National Park in Zuid-Afrika

We trappen af met de bekendste: safari in Kruger National Park in Zuid-Afrika. Zuid-Afrika barst van de nationale parken waar je wild kunt spotten, maar het échte safarigevoel beleef je in het Kruger Park: met een beetje geluk spot je hier de gehele Big Five! Kies voor een kleinschalige bushlodge aan de rand van het park, om ’s ochtends vroeg al met een ervaren ranger op pad te gaan. O ja, en eh … Niet schrikken als je ineens oog in oog met een giraffe staat of er een neushoorn naast je auto wandelt!

2. Oceaansafari in Mozambique

Mozambique wordt nog niet platgelopen door toeristen en is een fantastische reisbestemming voor avontuurlijke reizigers. Zwemmen met walvishaaien en dolfijnen, verlaten stranden, prachtige koraalriffen en overal palmbomen, dat is Mozambique in een notendop. Én je kunt er onder water op safari! Geen olifanten en leeuwen dit keer, maar met je duikbril op op zoek naar manta-roggen, dolfijnen en walvishaaien. Hoe gaaf is dat?

3. Bootsafari in Chobe National Park in Botswana

Chobe National Park in Botswana heeft de grootste olifantenpopulatie ter wereld. 100% kans dat je deze grijze reuzen ziet op safari! Verkies het ruime sop boven de auto en dobber over de Chobe op zoek naar wildlife. Olifantenfamilies en ander wild verzamelen aan de oevers, nijlpaarden knorren in de modder en krokodillen liggen op de loer naar een hapje. Spot badderende olifanten en verbaas je over hoe diep de rivier op sommige plekken is: soms zie je enkel nog een slurf boven het water uitsteken.

4. Jeepsafari in Moremi National Park in Botswana

Kun je maar geen genoeg krijgen van safari in Botswana? Ga dan ook op safari in een Jeep! Terwijl jij lekker achteroverleunt stuurt de gids de bush van Moremi National Park in. Dat achteroverleunen duurt niet lang, want voor je het weet spot je door de takken heen een leeuwenfamilie indutten of een luipaard in de boom. Verrekijker en camera in de aanslag en genieten maar!

5. Rhinotrekking in Damaraland in Namibië

In de verte hoor je bladeren ritselen; de gids gebaart dat je stil moet zijn. Dan sta je plots oog in oog met een zwarte neushoorn. Wat een machtig beest, en zo dichtbij! Het kan in Damaraland in Namibië: een uitgestrekt maanlandschap met kuilen en rotsen in alle formaten en verder helemaal niks tot aan de horizon. Met een gids trek je tijdens een rhinotrekking de vallei in op zoek naar een oog-in-oogervaring met de prehistorische reuzen. De kans is groot dat je niet alleen zwarte neushoorns spot, maar ook andere Afrikaanse inwoners zoals zebra’s, giraffen en antilopen.

Safari leeuw Namibie

6. Etosha National Park in Namibië

We blijven nog even in Namibië, want ook safari in Etosha National Park is een onvergetelijke ervaring. Het leuke van Etosha National Park is dat je er zelf rond kunt rijden! Met je eigen huurauto stuur je over goede gravelwegen door het National Park op zoek naar wilde dieren. Leeuwen, olifanten, giraffes, zebra’s; grote kans dat je ze allemaal spot. Handig bij het uitstippelen van je route zijn de tips van andere reizigers over waar de dieren voor het laatst gezien zijn. Met speldjes zijn deze plekken gemarkeerd op een kaart bij de entree van het park. Koop meteen je eigen kaart, markeer de route en ga op pad!

Tanzania safari

7. Kanosafari in Arusha National Park in Tanzania

Op nog geen vijftig kilometer van Kilimanjaro International Airport ligt Arusha National Park. De meeste toeristen haasten zich na aankomst in Arusha direct naar de Ngorongoro Krater en de Serengeti, maar Arusha National Park is een supermooie plek om je reis door Tanzania mee te beginnen. Voor Afrikaanse begrippen is Arusha National Park een relatief klein park, maar in het park kun je in rust genieten van de groene natuur en de enorme rijkdom aan wildlife. Bij helder weer kun je Mount Meru en de Kilimanjaro goed zien. Samen met je privéchauffeur ga je op zoek naar de beste plekjes om wild te spotten en maak je onder deskundige begeleiding een kanosafari, waardoor het mogelijk is om dicht bij de dieren te komen zonder deze te storen. Gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Kenia safari

8. Safari in Masai Mara in Kenia

Het echte safari-gevoel, op een comfortabele manier. Vanuit Nairobi reis je met een gekwalificeerde gids zuidwaarts, richting het beroemdste wildpark Masai Mara in Kenia. Je gaat op gamedrive, dwars door beboste gebieden en over uitgestrekte vlaktes waar je speurt naar brullende leeuwen, jagende cheeta’s en tetterende olifanten. Overnachten doe je aan de rand van de bush onder de sterren in een ruime en comfortabele safaritent met een echt bed en een eigen badkamer. Wil je graag de ultieme safari beleven, dan kun je met deze bouwsteen gemakkelijk doorreizen naar Tanzania om hier je safari te vervolgen.

9. Safari in Addo Elephant National Park in Zuid-Afrika

We maken de cirkel weer rond en eindigen in Zuid-Afrika. Ditmaal niet in of in de buurt van het Kruger Park, maar iets verder in het zuiden: in Addo Elephant National Park. Zoals de naam al doet vermoeden is dit park vooral bekend vanwege de vele olifanten, maar met een beetje geluk spot je ook de andere dieren van de Big 5. Met je huurauto rijd je door het park en speur je de bush af naar leeuwen en grazende buffels. Bij de waterholes zie je zebra’s drinken of olifanten badderen. Camera in de aanslag en fotograferen maar!

Meer inspiratie op doen? Lees meer blogs

background-pattern