Grijze reuzen van Addo Park

bouwsteen

 • Reisschema:
  Addo Elephant National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 115,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  o.a. ontbijt
Dit is je safaribouwsteen indien je niet naar het Kruger Park gaat of in het zuiden juist extra (malariavrije) safaridagen wilt inplannen. Zoals de naam al zegt is het Addo Elephant Park vooral bekend vanwege de vele olifanten, maar met een beetje geluk spot je ook de andere dieren van de Big Five. Met je huurauto rijd je door het park en speur je de bush af naar leeuwen en grazende buffels. Bij de waterholes zie je zebra’s drinken of olifanten badderen. Je slaapt in een van de kleinschalige guesthouses met zwembad, net buiten het park. Met deze bouwsteen heb je tijd voor één volledige safaridag in Addo Park. Wil je een dag langer wild spotten, dan plannen we een extra overnachting voor je in.
Decorative torn edge

Dag 1 – aankomst Addo Park

Na aankomst op de luchthaven van Port Elizabeth, haal je de huurauto op en reis je in ongeveer anderhalf uur naar Addo Elephant National Park. Heb je een vroege vlucht, rijd dan direct naar de entree van het park zodat je nog een hele middag op safari kunt. Aan het eind van de dag rijd je in ongeveer twintig minuten naar ons guesthouse. Wij kiezen voor een kleinschalig guesthouse buiten het park, in tegenstelling tot het grote restcamp in het park. Je slaapt in een comfortabele lodge of een verzorgde Afrikaanse hut met rieten dak (rondavel) tussen de sinaasappelbomen. Je kunt relaxen in de landelijke tuin of in het ruime zwembad. Het stadje is een typisch Afrikaans dorp met een local community, een politiebureau en een paar boerderijen. Er is niet veel te beleven, maar je bent hier dan ook voor de safari. ’s Avonds hebben wij gegeten bij de Wine Bar. Het eten is hier geprijsd zoals thuis, maar wij vonden het erg lekker en het geld meer dan waard. Wij zaten pal voor de open haard (in de Afrikaanse winter) met een glas wijn en een heerlijke struisvogelbiefstuk.

Decorative torn edge

Dag 2 – Olifanten safari Addo Park

Voor een echte safaridag ga je vroeg uit de veren. Het park opent bij zonsopgang omdat de dieren dan het actiefst zijn. Neem voldoende drinken mee voor onderweg en vergeet je camera en verrekijker niet. Addo Park is in 1931 gesticht om de olifanten in de omgeving te redden. Met succes, want er leven nu meer dan zeshonderd olifanten. Grote kans dus dat je oog in oog met deze reuzen komt.

Naast de olifant leeft de hele Big Five in het park, dus speur naar de leeuw, luipaard, buffel en neushoorn. Over redelijke zandwegen struin je de bush af naar wild. Naast de grote dieren zie je ook antilopen, zebra’s en wilde zwijnen. De dieren zijn gewend aan de auto’s en zijn niet schuw. Hierdoor is de kans groot dat je veel dieren ziet. Als je maag ’s middags begint te knorren, rijd dan naar het restcamp voor een lunch in het restaurant. Je hebt dan nog een hele middag om verder te speuren. Het park is groot genoeg, dus je zult zeker geen rondjes rijden. Neem ook een kijkje bij de waterholes, hier zoeken de dieren vaak verkoeling tussen de middag.

Decorative torn edge

Dag 3 – vertrek Addo Park

Na het ontbijt neem je afscheid van je guestfarm en vervolg je de reis. Indien je verder reist richting Kaapstad, dan sluit de bouwsteen Klik met de Xhosa ideaal aan op deze safari. Wij raden je aan om dwars door Addo Elephant Park naar de kust te rijden. Addo is uitgebreid met een marinepark waardoor je ook de witte haai en Southern Right-walvis kunt spotten. Je gaat nogmaals het park in en rijdt al speurend naar wild naar de uitgang bij de kust. Vanuit hier rijd je vervolgens over een ruige kustweg naar Knysna. Als je reis in Port Elizabeth eindigt, kun je ook deze avontuurlijke route volgen. Je levert dan bij aankomst in Port Elizabeth de auto in en neemt afscheid van Zuid-Afrika.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele excursie: Addo game drive

 • Reissom:
  € 32,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  game drive inclusief gids en vervoer

Het Addo Elephant Park is het Big Five-gebied aan de Kaapse kust. Zoals de naam al doet vermoeden komt er een grote populatie olifanten voor in dit natuurgebied, maar ook onbekender wild zoals de kudu, elanden en de Kaapse buffel vind je hier. Vind je het leuk om met een ranger eropuit te trekken, boek dan een twee uur durende game drive. De ranger vertelt je enthousiast over zijn passie voor de wilde dieren en natuur. Je kunt kiezen uit verschillende tijden.

Decorative torn edge
Variant
2

Optionele excursie: riviersafari per kano

 • Reissom:
  € 45,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  kanotocht inclusief gids, transfers, drankjes en snacks, reddingsvesten

Tijdens deze tweeënhalf uur durende riviersafari per kano ontdek je een andere kant van Addo. Vogel- en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want je vindt hier wel tweehonderd verschillende soorten vogels. Houd je ogen ook open voor de bosbokken, stekelvarkens, otters en apen die zich schuilhouden in de bossen langs de rivier. Pas op, want voor je het weet vliegt er een mullet fish over je kano!

Decorative torn edge
Variant
3

Optionele excursie: quadrijden door rivier en vallei

 • Reissom:
  € 53,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  quadtocht inclusief gids, safety equipment en een drankje

Wil je graag op plekken komen die je zelf niet zo snel zou vinden en hou je van een avontuurlijke excursie? Kies dan voor het quadrijden. Op automatische quads ontdek je de spectaculaire omgeving van Valley Bushveld tot aan de citrusboomgaarden en de rivier de Sundays. Tijdens deze anderhalf uur durende excursie word je begeleid door een gids die je de mooiste plekken kan laten zien. De minimale leeftijd om zelfstandig een quad te rijden is 16 jaar. Kinderen jonger dan 16 jaar mogen bij een ouder of gids achterop.

Decorative torn edge
Variant
4

Optionele excursie: beachsafari met sandboarden en vissen

 • Reissom:
  € 98,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  sandboarden en vissen met gids, braai-lunch
Sandboarden, vissen, een ferrytocht naar de duinen en/of relaxen op het strand. Deze outdoorexcursie brengt je naar Sundays River Mouth. Visgerei en sandboards liggen hier al voor je klaar. Neem de ferry naar de zandduinen en wandel over het strand. De gidsen die mee zijn, bereiden een braailunch op het strand en vertellen je over dit bijzondere natuurgebied.
Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Knysna township kinderen
bouwsteen

Klik met de Xhosa

 • Tuinroute & township Knysna
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Zuid-Afrika safari prive
bouwsteen

Safari lodge aan de Kaapse kust

 • Port Elizabeth
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 645,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge