3 x wildlife buiten Afrika

blog

Geschreven op
maandag 4 september
Geschreven door
Delen op social media

Wereldwijd op safari

Wildlife alleen in Afrika? Welnee! We zetten drie alternatieven op een rij: Thailand, Brazilië en Sri Lanka. Ook hier spot je luipaarden, krokodillen, olifanten en meer! Welke bestemming kies jij?

1. Boeddha’s & bush in Thailand

khao_yai_thailand_olifant

Op nog geen vier uur rijden van Bangkok ligt the place to be om wild te spotten: Khao YaiHier leven olifanten, herten, slangen, papegaaien en vleermuizen. Krijg je het al warm? Mooi, dan kun je afkoelen bij een beroemde waterval.

Khao Yai is de verrassing van Thailand. Het is het oudste nationale park van het land, met watervallen, vleermuisgrotten én wilde olifanten. Een leuke toevoeging op je reis langs gouden tempels, bergstammen en tropische eilanden. Tijdens onze junglestay verbleven we in een gezellige lodge net buiten het park. De nacht was comfortabel, maar wel kort: om zeven uur werd er op onze deur geklopt. Hop, de jungle in! We spotten makaken, gibbons en luiaarden. In de namiddag speurden we nog te voet naar olifanten, stekelvarkens en katachtigen. Voor verkoeling onderweg namen we een duik in een waterval en niet zomaar één! Misschien herken je ‘m uit de film ‘The Beach‘. Je weet wel, met Leonardo diCaprio?

TIP: combineer Khao Yai met Zuid-Thailand en verblijf ook in onze Anurak Community Lodge in Khao Sok National Park. Samen met de lokale bevolking hebben we de lodge opgezet. Het is een plek waar we trots op zijn en die we je graag laten zien.

Wild spotten in Thailand? Bouw je reis bij Riksja Thailand.

2. Caipirinha’s & kaaimannen in Brazilië

De Amazone spreekt tot de verbeelding, maar in de Pantanal – het grootste moeras- en junglegebied ter wereld – vind je het rijkste dierenleven van het Amerikaanse continent.

Brazilië staat bekend om bruisende wereldsteden, barokke kerken en favela’s. Maar ook om eindeloos regenwoud, immense watervallen, kilometers lange palmenstranden en héél veel wildlife. Stof waait op als je met de huurauto over gravelwegen hobbelt. De komende dagen slaap je op een stoere ranch met cowboys, midden in de Pantanal. Vanuit de ranch kun je een safari per tractor, kano, te voet of te paard maken. Of ga op zoek naar piranha’s! Overal zijn wilde dieren te spotten: van slangen, krokodillen, herten, wolven, knaagdieren, wasberen en gordeldieren tot apen, miereneters, toekans en zelfs struisvogels. ’s Avonds kun je met een klein bootje de rivier op, op zoek naar kaaimannen. Spannend, zo in het donker! Maar het schrikmoment komt pas écht als je in het pikdonker ineens rode ogen ziet oplichten.

Ook op een ranch slapen? Bouw je reis op Riksja Brazilië.

3. Lotus & luipaarden in Sri Lanka

Ja, het kan echt: luipaarden spotten in Sri Lanka. Makkelijk is het niet, maar dat maakt het juist avontuurlijk. En gelukkig herbergt Yala National Park nog veel meer dieren.

‘Azië in het klein’ is misschien wel de beste omschrijving van Sri Lanka: van rotstempels met honderden boeddhabeelden tot koele theeheuvels en paradijselijke stranden. En Sri Lanka is ook wildspotten! Een safari door Yala National Park is één en al spanning. Want ga je dat luipaard zien? De gids zoekt met je mee, speurt met geknepen ogen tussen de struiken en bomen … Ja, daar! Mochten de luipaarden zich niet laten zien, dan word je wel op ander wildlife getrakteerd: olifanten, herten, krokodillen, buffels en heel veel soorten vogels.

In Yala NP staan hotels in alle soorten en maten, maar wij kiezen voor het échte junglegevoel midden in de natuur. Dicht bij de ingang van het park slaap je in een comfortabele tent met bedden en sanitair op een campsite. Met dierengeluiden op de achtergrond kun je alle adrenaline van de safari van je af laten glijden.

TIP: Ben je een echte safarifanaat, dan kun je ook je hart ophalen bij Kaudulla of Minneriya National Park, bekend om de grote kuddes olifanten. Deze kolossen kennen geen grenzen, dus we checken kort van tevoren waar ze zitten en welk park je dus het beste kunt bezoeken.

Sta je te popelen om te gaan? Stel je eigen reis samen op Riksja Sri Lanka.


Nog geen genoeg van wild? We hebben nog veel meer bestemmingen om wilde dieren te spotten!