Menu background

Naar boven

Expeditie jungle Thailand

bouwsteen

 • Reisschema:
  Khao Sok National Park
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 613,- p.p. bij 2 personen
Een jungle-bouwsteen waarbij je op twee unieke plekken slaapt: in onze eigen junglelodge aan de rand van National Park Khao Sok en in een drijvend huisje op een van de mooiste meren van zuidoost Azie. Met de lokale bevolking hebben we de handen ineengeslagen en de sfeervolle Anurak Community Lodge opgezet. Je verblijft hier midden in het groen en maakt samen met de lokale gidsen kano- en wandeltochten om het oerwoud te verkennen.

Je overnachting in het drijvende huisje is eenvoudig, waardoor de schoonheid van de omgeving nog extra tot zijn recht komt. Je kunt heerlijk zwemmen in het meer en relaxen bij je huisje. Even back to basic, maar wat een locatie!
jungle Zuid Thailand Khao Sok
Decorative torn edge

 Dag 1 – Aankomst in de jungle

De meeste reizigers komen ’s morgens vroeg aan op het treinstation van Surat Thani. Je wordt opgehaald en mee de jungle van Thailand ingenomen, waar je aankomt in onze Anurak Community Lodge in het Khao Sok park. Een prachtige plek omringd door junglegeluiden en stilte. Gebruik de rest van de ochtend om te settelen en bij te komen van de reis naar het zuiden, want aan het begin van de middag staat de eerste expeditie op het programma.

De trip begint met een wandeling door een grot vol boeddhistische beelden. De lokale bevolking komt hier om offers te brengen. Aan het eind van de grot is de rivier waar de opblaaskano’s al klaar liggen. De lokale gidsen peddelen voor je uit en leiden je zo op de goede manier door de stroming heen langs de torenhoge kalkrotsen. Engels spreken ze niet zo goed maar hun lach (en goede ogen!) maakt dit meer dan goed. Misschien spot je, net als wij, wel een ijsvogel. Bij warm weer plons je zo het water in voor wat verkoeling. In de lodge is het diner inclusief, dus ga je ’s avonds te buiten aan de Thaise curry, rijst en noodles.

Decorative torn edge

Dag 2 – Hike door de jungle Khao Sok

Een wekker is niet nodig, want je wordt wel wakker van de jungle die ontwaakt, zoals tsjilpende vogels en krijsende apen. Na het ontbijt ga je 1,5 uur met de gids op pad en trek je het oerwoud in om gibbons te spotten. Af en toe klauter je over een omgevallen boom om je weg te kunnen vervolgen. Met een beetje geluk spot je de reusachtige rafflesia, een bloem die een doorsnee van een meter kan halen. Knijp wel je neus dicht, want hij ruikt niet naar rozen. Behalve vreemde insecten en hagedissen zagen wij ook een vliegende eekhoorn.

Voor deze middag hebben we niks gepland. Ga relaxen bij de lodge of kies voor een van de verschillende excursies; fietsen, tuben over de rivier of een kookdemonstratie. Bij de lodge helpen ze je hier graag verder mee.

Decorative torn edge

Dag 3 – Naar de drijvende huisjes op het Racha Praba meer

Na je ontbijt begin het volgende avontuur: je stapt in een longtail boot die je naar het Racha Praba meer brengt, waar je vannacht gaat slapen op het water. Je vaart tussen de groen begroeide kalkrotsen die vanaf het water extra indrukwekkend zijn. Dan kom je aan bij je drijvende huisje; het meer is je douche en het Europese toilet vind je in een klein gebouw, ook drijvend op het meer. Je hutje is eenvoudig en doordat het omringd is met water kan het wat vochtig zijn en het onderhoud wat te wensen overlaten. Stel je daarop in en je hebt een unieke ervaring. Als je het prettig vindt kun je zelf een lakenzak meenemen om in te slapen.

Na de lunch, die inbegrepen is, gaan je wandelschoenen weer aan en ga je opnieuw de jungle in. Van de gids leer je survivaltrucs, zoals water drinken uit een bamboestok en het herkennen van eetbare planten. Deze tocht duurt drie uur. Ook hier wordt ’s avonds heerlijk voor je gekookt. Als de schemering valt gaan de olielampen aan en dineer je bij het gekraak en geritsel van het oerwoud.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek uit de jungle

Nog voor het ontbijt stap je in de longtailboot. Je verkent de oevers van het meer en ziet aapjes wegschieten in de groen. Zo vroeg in de ochtend hangen de ochtendnevels nog boven het water, wat het junglemeer een mysterieus tintje geeft. Je komt terug bij de huisjes voor het ontbijt en kunt daarna relaxen bij je hutje, of met een kajak het water op gaan. Dan is het tijd om het meer te verlaten en brengen we je naar een dorpje waar de bewoners een typisch Thaise lunch voor je bereid hebben. Een leuke manier om een inkijkje te krijgen in het lokale leven.

Veel van onze reizigers gaan nu richting de Thaise homestay voordat ze roze dolfijnen gaan spotten en verblijven op het eiland Ko Samui aan de oostkust. Reis je tussen november en april, dan kan je ook naar de stranden aan de westkust.

Decorative torn edge

Onze lodge…

Anurak betekent ‘conservatie’ en daar draait het om in de lodge. De Thaise manager Shane zet zich in voor cultuur- en natuurbehoud van de gemeenschappen waar Anurak onderdeel van is. Hij leert ze o.a. dat het scheiden van afval erg belangrijk is. Daarnaast zijn we bezig om verdwenen vegetatie door het planten van oliepalmen terug te brengen.

Khao Sok is een geliefde plek en in juli en augustus is de kans groter dat alle 18 bungalows vol zitten. Uiteraard regelen we dan alternatief verblijf voor je.  Geen community lodge maar een groter opgezette lodge dichter bij restaurants en barretjes. De inbegrepen activiteiten zullen hetzelfde zijn, maar diners zijn hier niet inbegrepen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Expeditie jungle Thailand

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Ko Yao Yai zuid Thailand
bouwsteen

Varen langs de baaien van Koh Yao Yai

 • Koh Yao Yai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 349,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
ko lanta Zuid Thailand
bouwsteen

Luieren op Koh Lanta

 • Koh Lanta
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 180,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Samui-strand-relaxen
bouwsteen

Soezen op Koh Samui

 • Koh Samui
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 118,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Relaxen bij het strand Thailand Khanom
bouwsteen

Relaxen aan dolfijnenstrand in Khanom

 • Khanom
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 227,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Palmbladeren vrouwen - Gastgezin Thailand verblijf
bouwsteen

Leef als de Thai: homestay Thailand

 • Surat Thani
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 231,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kamperen | Riksja Thailand
bouwsteen

Kamperen op een onbewoond eiland

 • Chumpon - onbewoond Robinson eiland
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 756,- p.p. bij minimaal 4 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Ontspan op Koh Phangan

 • Koh Phangan
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 178,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ko Tao duiken
bouwsteen

Nemo’s en poederzand op Koh Tao

 • Koh Tao
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 149,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge