Naar boven

Koh Phi Phi Thailand

Magisch Koh Phi Phi

bouwsteen

 • Reisschema:
  Koh Phi Phi
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 240,- per persoon
 • Inclusief:
  Boottocht naar Maya Bay bij zonsopkomst
 • Beste reistijd:
  November t/m Augustus
✓ Koh Phi Phi, bekend van de film The Beach
✓ Hagelwitte stranden en een smaragdgroene zee - dat is Koh Phi Phi
✓ Ontwijk de drukte bij Ton Sai en vaar met een longtailboot naar verborgen stranden
✓ Je overnacht in een kleinschalig resort bij Long Beach, met uitzicht over zee
✓ Zie de zon opkomen bij Maya Bay
✓ Maak een hike naar het Phi Phi viewpoint, of lig onder een palmboom in de schaduw
Maya bay vlakbij Phi Phi
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar Koh Phi Phi

Ko Phi Phi bereik je per boot vanaf Phuket, Krabi en Ko Lanta, en alle boten meren aan bij Ton Sai Pier. Wanneer je langzaam de baai invaart zie je dat geen enkele reisgids of blog overdreven heeft. Het water heeft een unieke blauwe kleur en is kristalhelder. Je ziet de longtailboten met gekleurde versiering dobberen op de branding en om je heen groen begroeide rotsen. In het echt is het nog beter dan op de plaatjes. De drukte in Ton Sai is dan ook overweldigend: McDonalds en Burger King staan zij aan zij, restaurants, barretjes en winkels met schreeuwerige uithangborden, smalle straten en overal waar je kijkt wordt gebouwd. Wij regelen een hotel voor je weg van deze drukte, op Long Beach. Omdat er vrijwel geen wegen zijn op Koh Phi Phi vaar je met een longtailboot naar je hotel. Graag dichtbij de drukte overnachten? Dan regelen we dat natuurlijk voor je.

Decorative torn edge

Koh Phi Phi was altijd al een paradijs en werd pas écht bekend toen de film The Beach hier werd opgenomen. Sindsdien wil iedereen de schoonheid van het eiland met eigen ogen bewonderen. En terecht, volgens ons. Voordat de film hier werd opgenomen leefden lokale vissers op het eiland; nu is praktisch iedereen afhankelijk van toeristen. En dat zie: overal waar je kijkt wordt gerenoveerd of er verschijnen nieuwe gebouwen, soms kriskras door elkaar. Alle hotels staan op Phi Phi Don; Phi Phi Leh is onbewoond (hier vind je alleen zwaluwen) en heeft een onvergetelijke natuur. Vanwege overtoerisme was Maya Bay lange tijd gesloten; dat heeft de natuur zoveel goed gedaan dat de baai elk jaar 2 maanden dicht is (sep-okt).

Decorative torn edge

Dag 2 – De zonsopkomst op Phi Phi Leh

Vandaag sta je heel vroeg op; je boot vertrekt namelijk om 6 uur. Wil je Maya Bay voor jezelf hebben, dan is dit hét tijdstip om te vertrekken. In een longtailboot vaar je naar Phi Phi Leh. Zwaluwen scheren over het water en de lokale vissers varen af en aan. De boot klieft zachtjes door het water; een prima manier om wakker te worden. Eenmaal aan de overkant zie je met eigen ogen de zwaluwnesten tegen de rotsen geplakt hangen. Hierna heb je alle tijd om te snorkelen of te zwemmen in de Lagoon, waarna je doorvaart naar Maya Bay. Geniet van het uitzicht, eet wat vers fruit en maak die ene pérfecte selfie. Hierna vaar je weer terug naar Phi Phi Don en ben je op tijd terug voor je ontbijt bij je hotel.

Decorative torn edge

Genoeg energie over vandaag? Klim dan naar het Phi Phi Viewpoint. Je wandelt ongeveer 30 minuten door de jungle, omhoog. Dit is een relatief makkelijke hike, maar houd rekening met de hoge luchtvochtigheid én temperatuur. Eenmaal boven kijk je uit over de stad, de azuurblauwe zee en de witte stranden. Met de groen begroeide kalksteenrotsen en Phi Phi Leh aan je linkerhand is dit een prachtig plaatje. Vanaf het viewpoint zijn meerdere hikes naar beneden te maken. Houd je van de onderwaterwereld? Je kunt het beste snorkelen bij Shark Point, op zo’n 200 meter van Long Beach. Hier zwem je met blacktip haaien, manta rays en zeeschilpadden. Hoe vet! Heb je zin in wat drukte, pak dan de boot naar Ton Sai. Duik een bar in, struin door de straatjes of shop wat souvenirs; alles kan.

Decorative torn edge

Dag 3 – Tijd om te gaan

Koh Phi Phi ligt lekker centraal. Je bent snel in Phuket of Krabi, van waaruit je naar de jungle kunt reizen óf het vliegtuig kunt pakken, richting Bangkok of zelfs Chiang Mai. Wil je de Phang Nha-baai verkennen? Ga dan naar Koh Yao Yai. Een nog vrij onbekend eiland, op een uur varen van Koh Phi Phi. Hier vind je ongerepte witte zandstranden, rubberplantages, stoffige wegen, lokale restaurants en winkels, en een handvol resorts.

Decorative torn edge

Beste reistijd voor Koh Phi Phi

De állerbeste reistijd voor Koh Phi Phi is van november tot april. De lucht is blauw, de zee is rustig en er is weinig kans op regen. Dit betekent ook dat je dan het meeste betaalt voor hotelovernachtingen, een longtailboot, maar ook een drankje of je eten. Bovendien ben je niet alleen; de meeste reizigers willen profiteren van dit alles. Reis je buiten die periode dan kun je nog steeds prima naar Koh Phi Phi gaan; niet alleen betaal je wat minder, maar er zijn ook minder reizigers. Wij waren er zelf in september en genoten van het mooie weer en de rustige stranden. Houd er wel rekening mee dat de restaurants, op stranden die alleen per boot bereikbaar zijn, niet allemaal open zijn. Bovendien is Maya Bay gesloten in september en oktober. Je kunt de baai wel zien, maar er niet ín varen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Magisch Koh Phi Phi

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Krabi | Riksja Thailand
bouwsteen

Fietsen bij de kalksteenrotsen van Krabi

 • Krabi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 230,- p.p. bij twee personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
vakantie rondreis strand | Riksja Thailand
bouwsteen

De baaien van Koh Yao Yai

 • Koh Yao Yai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 250,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Phuket met Riksja Thailand
bouwsteen

Proef het lokale leven in Phuket

 • Phuket
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
zonsondergang Koh Lanta
bouwsteen

Ontdek de smaken van Koh Lanta

 • Koh Lanta
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 198,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Reiziger vaart in Khao Sok
bouwsteen

Community Lodge in Khao Sok

 • Khao Sok National Park
 • 3 dagen/ 2 nachten
 • vanaf € 255,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Jungle Thailand Khao Sok
bouwsteen

Expeditie jungle Thailand

 • Khao Sok National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern