Naar boven

Visum Thailand

Voorbereid op reis

Thailand uitzicht
Thailand visum

Heb je voor Thailand een visum nodig?

Reis je voor een vakantie naar Thailand dan heb je geen visum nodig. Wanneer je korter dan 30 dagen op reis gaat krijg je bij aankomst een stempel voor een visumvrije toegang tot Thailand. Je regelt dit na aankomst op de luchthaven in Bangkok en je hoeft hiervoor niet langs de Thaise ambassade. Tijdens de vlucht ontvang je al de arrival/departure kaart, het is handig deze al voor de landing in te vullen. Reis je Thailand over land binnen, dan krijg je slechts een stempel voor een visumvrije toegang van 15 dagen. Voor alle reizigers geldt verder dat het paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij vertrek uit Thailand. We raden je aan om voor vertrek een kopie van je paspoort te maken en deze op je email op te slaan.

Reizigers die langer dan 30 dagen willen blijven, dienen wel vóór aankomst in Thailand over een visum te beschikken. Dit visum kun je zelf regelen bij de Thaise ambassade in Den Haag, of je geeft het uit handen bij de Visumcentrale.

Reis je ook naar Laos?

Breng je een bezoek aan Laos, dan heb je wel een visum nodig. Als je aankomt op de luchthaven wordt het visum ter plekke in je paspoort gezet. Vergeet niet twee pasfoto’s mee te nemen. De kosten zijn ongeveer $ 42,- per persoon. Reis je over land van Thailand naar Laos dan kun je een visum verkrijgen bij de grensovergang Chiang Khong/Ban Houay Xai, Nong Khai/Vientiane en Ubon Ratchathani/Chong Mek. Ook voor Laos geldt dat je paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn bij terugkomst in Nederland.

Reis je naar Laos vanuit Cambodja of andersom, bijvoorbeeld tijdens de bouwsteen via Dolfijnrivier naar Cambodja, dan dien je reeds in het bezit te zijn van een visum van Laos. Je Laos visum kun je aanvragen bij de Laotiaanse ambassade in Brussel, tel. +32(0)27400950 of bijvoorbeeld via de Visumcentrale.

background-pattern