Naar boven

Overnachten in Thailand

Vervoer & verblijf

Overnachten in Thailand

Waar slaap je in Thailand?

In Thailand overnachten is een belevenis op zich. Zo slaap je in Bangkok in een centraal gelegen hotel op loopafstand restaurants en winkels. In het noorden logeer je tijdens een trekking bij de lokale bevolking, zodat je de levenswijze van de dorpbewoners van dichtbij meemaakt. Op de eilanden in het zuiden slaap je in een comfortbal strandhotel. Vaak is er ook een zwembad(je) aanwezig voor een verkoelende duik. Tijdens je reis met Riksja Thailand slaap je in karakteristieke en kleinschalige accommodaties. Wij hebben voor onze bouwstenen (korte Thailand-reizen) gezocht naar een goede afwisseling tijdens de reis.

We hebben alle accommodaties zelf bezocht en uitgekozen. Hierbij letten we op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Karakteristieke accommodatie

Een floating hotel op de River Kwai is een duidelijk voorbeeld van een karakteristieke accommodatie. Bij aankomst sprongen wij direct het stromende water in voor een verfrissende duik. ’s Avonds wordt de accommodatie verlicht met olielampjes. De meeste overnachtingen van Riksja Thailand vallen in deze groep. Ze variëren van een floating raft, een sfeervol boutique hotel, een smaakvolle bungalow op een tropisch eiland tot een ecolodge in het bergachtige noorden. De bouwstenen The River and the Railway, Nemo’s en poederzand en Avontuur in een notendop bestaan uit karakteristieke overnachtingen.

River Kwai

Special Stay accommodatie

Bij sommige bouwstenen hebben we accommodaties gevonden die iets duurder zijn dan degene die we normaal aanbieden, maar dan overnacht je ook echt speciaal. Dit heeft vooral met een stukje luxe te maken, maar daarnaast zijn ze ook sfeervoller. Wanneer je voor onze Special Stay accommodaties kiest, verblijf je bijvoorbeeld in een luxe safaritent aan de River Kwai of in een comfortabel hotel aan de rivier in Bangkok. Ook op de tropische eilanden kunnen wij vaak een upgrade voor je verzorgen. De bouwstenen The River and the Railway (Glamping), Easy Going Bangkok your own way en Relaxt Robinson eiland vallen in deze categorie. Vind meer informatie op het Thailand-reisblog over Special Stays. Lees ook over de Anurak Lodge.

Eenvoudige accommodatie

Dit zijn simpele, maar redelijk comfortabele accommodaties. Ondanks dat de kamers eenvoudig zijn, zijn ze wel van alle gemakken voorzien. Je hebt een eigen kamer met toiletfaciliteiten. Zo verblijf je op Ko Samui in een eenvoudige accommodatie met zwembad aan het strand en in de jungle van Khao Sok in een lodge tussen de bladeren en brutale apen. Bij een bezoek aan een familie op het Thaise platteland ben je te gast in hun huis en slaap je in een eenvoudige gastenkamer. Het verblijf tijdens de bouwstenen Woudreuzen en meren, Waterval en wildlife in de jungle en ons standaard hotel op Soezen op Samui zijn goede voorbeelden van eenvoudige accommodaties.

Beleef back to basic

Een primitieve overnachting in een hut met beperkte faciliteiten behoort tot deze categorie. Tijdens een trekking in het noorden verblijf je bijvoorbeeld bij een lokale bergstam. Je deelt hier je verblijf met andere reizigers en maakt gebruik van de faciliteiten van het dorp. Op deze manier ervaar je de levenswijzen van de locals het beste. Bij een verblijf in de jungle Khao Sok overnacht je de eerste nacht in een drijvend huisje op het Racha Praba meer. Je toilet staat op de oever en het meer is je douche. Vanaf je zwemsteiger spring je met shampoo in je haar zo het helderblauwe water in. Het verblijf waarin je tijdens onder andere Avontuur in een notendop, Trek van bergdorp naar bamboevlot en Woudreuzen en meren slaapt, valt in deze categorie. Lees voordat je naar Thailand gaat ook nog onze tips!

background-pattern