Naar boven

Kanchanaburi trein Thailand reis

River and Railway bij Kanchanaburi

bouwsteen

 • Reisschema:
  Kanchanaburi
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 315,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dinsdag en donderdag, in juli en augustus extra startdagen op aanvraag
✓ Slaap in sfeervolle drijvende huisjes op de River Kwai
✓ Verken de beruchte Hellfire Pass met de Birma-dodenspoorlijn
✓ Duik in de rivier en laat je meevoeren door de stroming
✓ Eet wat de pot schaft - wat ons betreft de beste lunch éver
✓ Zwem in de kristalheldere poelen van de Erawan-watervallen
Thailand Riverkwai Lodges
Decorative torn edge

Dag 1 – Via een lokale markt naar de River Kwai

Vroeg in de ochtend word je opgehaald in Bangkok. Samen met andere reizigers die deze trip geboekt hebben, rijd je in een minibusje naar het gebied rond de River Kwai bij Kanchanaburi. In Bangkok maak je nog een korte stop bij een lokale markt waar de Thai hun dagelijkse boodschappen doen. Dan reis je door naar de Hellfire pass, waar dwangarbeiders een kloof hebben uitgehakt voor de Birma dodenspoorlijn, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wandelend door de bamboebossen betreed je de kloof en val je stil bij het zien van de gedenktekens en gereedschappen die gebruikt werden. Ook is er een museum bij de kloof dat op een integere manier over de geschiedenis van de spoorlijn vertelt. Wij waren er behoorlijk van onder de indruk.

Decorative torn edge

Met een bootje vaar je vervolgens over de Kwai rivier naar je slaapplaats voor de komende nacht: drijvende huisjes, gebouwd op een bamboevlot. Je grote bagage kan niet mee op de boot. Neem daarom een kleine rugtas mee met wat spullen voor een overnachting. Je hebt je eigen geschakelde drijvende huisje met zwemsteiger en hangmat. Er is geen elektriciteit, maar ’s avonds is er sfeervolle verlichting van flakkerende olielampen. Het water van de rivier is in het algemeen veilig om te zwemmen zonder ziek te worden, maar pas op voor de stroming. Rond 7 uur ’s avonds schuif je aan voor het diner (ook inbegrepen). ’s Avonds kun je traditionele Mon-dansen zien op het podium van de junglerafts. De dansen worden speciaal opgevoerd voor toeristen en geven een leuke inkijk in de tradities van de Mon.

Decorative torn edge

Dag 2 – De helderblauwe Erawan watervallen

Trek vanochtend je badkleding vast aan, want na het ontbijt vaar je per longtailboot terug en word je in een uur naar de Erawan watervallen gebracht. De waterval heeft zeven niveaus met een hoogteverschil van maar liefst 1500 meter. Je bereikt, afhankelijk van je wandeltempo, de bovenste waterval in ongeveer 1,5 uur. Je moeite wordt beloond met een sprookjesachtige omgeving: neem een duik in het glinsterend droomwater van de blauwe bassins. Doe je voeten in het water en je voelt visjes knabbelen aan je tenen. Het is handig om zelf een handdoek mee te nemen. Je hebt zo’n drie uur bij de Kanchanaburi waterval, dus tijd genoeg om te klimmen en te zwemmen. Daarna schuif je aan voor een heerlijke Thaise lunch (inbegrepen). Reis je in het weekend? Dan genieten ook de Thai van de watervallen.

Decorative torn edge

Vanaf de Erawan watervallen reis je in 1,5 uur naar Kanchanaburi, waar de bekende Bridge on the River Kwai is. Wellicht is er vanmiddag kans om de brug zelf te bezoeken, maar omdat het hier vergeven is van de toeristen, vinden wij het veel indrukwekkender om met de trein een stuk van de dodenspoorweg te rijden. De spoorlijn werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd door krijgsgevangenen van de Japanners, die Thailand bezet hielden. We brengen je naar een nog rustig, ongerept stuk van het traject waar je op de trein stapt. Tijdens de anderhalf uur durende rit laat je niet alleen de geschiedenis op je in werken, maar zie je ook de mooiste uitzichten op de rivier en tropische natuur aan je voorbij gaan. Vannacht slaap je in een comfortabel hotel aan de Kwai rivier, met ruime kamers en een lekker zwembad met uitzicht op de groene omgeving. Overal vind je Aziatische beelden en sfeervolle zitjes. De kamers hebben airco en bij beide hotels is het ontbijt inbegrepen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Je vertrek uit Kanchanaburi

Na je ontbijt eindigt deze bouwsteen; wij regelen je vervoer naar de volgende locatie.

Let op: Dit is onze populairste bouwsteen en de drijvende huisjes zitten in juli en augustus snel vol. Vroeg boeken is dus aan te raden. Mochten ze vol zijn dan hebben we alternatieven achter de hand. 

Van Kanchanaburi reis je in vier uur naar de koningsstad Ayutthaya, voor de bouwsteen Tempels en tuktuks. De volgende avond kun je er op de nachttrein stappen naar Chiang Mai. Wie niet met een nachttrein naar het noorden wil, kan ’s ochtends nog even ontspannen bij het zwembad en zelf terug naar Bangkok reizen, om daarna zijn reis te vervolgen. Je kunt dan de nachttrein naar het zuiden nemen naar de jungle van Khao Sok met de bouwsteen Expeditie jungle Thailand reizen. Geen zin in jungle en liever meteen naar het strand? Kijk dan eens naar onze bouwsteen Soezen op Samui.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

River and Railway bij Kanchanaburi

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Overnachten op de rivier; net wat luxer, met airco

 • Reissom:
  € 574,- per persoon (bij 2 personen)
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een comfortabel rafthotel, met airco, op de rivier en 1 nacht in een hotel in Kanchanaburi

Wanneer je gesteld bent op meer comfort plannen we deze drijvende rafts voor je in: luxe drijvende bungalows op het water, van alle gemakken voorzien en mét airco. Je reisprogramma is identiek aan de beschrijving hierboven. Eenmaal bij de rivier stap je in een longtailboot die je, samen met je daypack, naar je drijvende bungalow bent. Overnachten in alle luxe, in stijl. De tweede nacht verblijf je in een comfortabel hotel met luxe kamers.

Decorative torn edge
glamping river kwai thailand
glamping pool river kwai thailand
Variant
2

The river and the railway - Glamping en comfortabel hotel

 • Reissom:
  € 595,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht glamping in een safari tent + 1 nacht in comfortabel hotel in Kanchanaburi

Vind je het programma van deze bouwsteen leuk maar hecht je wat meer waarde aan comfort? Kies dan voor onze glamping optie op een fantastische plek aan de rivier. Je slaapt de eerste nacht in een comfortabele safari tent met vaste grond onder je voeten. Je hebt hier gewoon elektriciteit en een eigen badkamer met warm water. Afkoelen doe je nog steeds in de rivier of de natural pool. De tweede nacht slaap je in Kanchanaburi in een goed hotel met zwembad.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Tempel Ayutthaya Thailand reiziger
bouwsteen

Tempels en tuktuks in Ayutthaya

 • Ayutthaya
 • 2 dagen/ 1 nacht
 • vanaf € 70,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
sukhothai thailand tempel
bouwsteen

De andere koningsstad: Sukhothai

 • Bangkok - Sukhothai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 270,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Olifant Khao yai
bouwsteen

Waterval en wildlife in Khao Yai

 • Khao Yai National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Thailand Chiang Mai tuktuk reiziger
bouwsteen

Ontdek Chiang Mai

 • Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 80,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Jungle Thailand Khao Sok
bouwsteen

Expeditie jungle Thailand

 • Khao Sok National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 330,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern