Naar boven

Ayutthaya tempels | Riksja Thailand

Tempels en tuktuks in Ayutthaya

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ayutthaya
 • Reisduur:
  2 dagen/ 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 70,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
✓ Dompel je onder in de oude culturele rijkdommen van Thailand, in Ayutthaya
✓ Wandel tussen imposante Chedi's (tempeltorens) en paleizen in Khmer-bouwstijl
✓ Je slaapt in een comfortabele en kleinschalige homestay
✓ Bekijk de tempels tijdens een tuk tuk tour met zonsondergang (optioneel bij te boeken)
✓ Geen tijd voor een overnachting? De tuk tuk tour kunnen we ook inplannen tijdens een reisdag
✓ Liever luxe overnachten? Dan plannen we onze upgrade in (optioneel), met uitzicht over de tempels
Ayutthaya thailand
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Ayutthaya

Veel reizigers gaan na de bouwsteen The river and the railway richting Ayutthaya. Je regelt zelf makkelijk een taxi, of wij regelen dit voor je – wat jij het prettigst vindt. Kom je vanuit Bangkok, dan raden we je aan de trein te nemen. Er rijden verspreid over de dag meerdere treinen tussen Bangkok en Ayutthaya. Na de voorsteden van Bangkok kom je in subtropisch landschap terecht. In Ayutthaya regel je gemakkelijk zelf een taxi van het station naar je hotel. Je verblijft in een comfortabel en kleinschalig familiehotel. Iedere kamer is weer anders en met zorg ingericht, met een eigen badkamer én airco. In de ochtend geniet je in de groene tuin van een vers bereid ontbijtje. Op je gemak loop je naar een van de grootste boeddhistische tempels van de stad. Het hotel heeft ook fietsen, dus je kunt ook per fiets Ayutthaya ontdekken. Wil je liever in ons boutique hotel overnachten? Kijk onderaan de pagina voor de beschrijving.

Decorative torn edge

De hele stad Ayutthaya, wat ‘heilige stad’ betekent, ligt op een eiland tussen rivieren in en is door Unesco uitgeroepen tot World Heritage Site. De stad ontstond in de 12e eeuw en werd één van de meest welvarende koninkrijken van Zuidoost Azië. Haar invloed reikte van Angkor in Cambodja tot ver in Birma. In de 18e eeuw verloor de stad haar macht door de invasie van Birmezen, die later wegtrokken, waardoor de tempels verwaarloosden en eruit zien zoals ze er nu bij liggen.

Het is lastig kiezen welke tempel je moet zien, het zijn er veel en ze liggen behoorlijk verspreid. We raden Wat Mahatat en Wat Rachaburana aan (entree € 0,75 per tempel). Je krijgt er een goede indruk van de Khmer stijl architectuur. Het kan in Ayutthaya behoorlijk heet zijn (het is een van de warmste plekken in Thailand), dus wij raden aan een petje op te zetten en voldoende water mee te nemen als je op pad gaat.

Decorative torn edge

Tuktuk tour bij zonsondergang – Optioneel

Er is niets mooier dan bij zonsondergang de tempelruïnes van Ayutthaya te bewonderen. Wij regelen dit graag voor je. Aan het eind van de middag kun je je wat opfrissen bij je hotel en rond 16:30 uur word je opgehaald voor de tuktuk tour. Terwijl de zon onder gaat, floepen bij een aantal ruïnes de lichten aan en zie je ze in een sprookjesachtig licht. De chauffeur spreekt geen Engels en je gaat op dit tourtje niet uitgebreid de tempels in. Wil je wat achtergrondinformatie, neem dan je reisgids mee. Onze favoriete tempel is Wat Chai Wattanaram; omdat de tempel wat achteraf ligt kijk je er uit over rijstvelden en cashewbomen. Om ongeveer 18:30 uur word je weer afgezet in het centrum of bij je hotel.

Decorative torn edge

Dag 2 – Vertrek uit Ayutthaya

Na je ontbijt pak je rustig je spullen in en verlaat je de stad. De meeste reizigers reizen met de nachttrein naar Chiang Mai in Noord Thailand. Zo heb je nog de hele dag de tijd om de tempels en paleizen te verkennen. Pak een fiets om de verspreide tempels te bezoeken of ga voor een minder inspannende tour met de boot. Een alternatief hierop is per dagtrein verder reizen naar het oudste tropisch regenwoud van Zuidoost-Azië: Khao Yai Nationaal Park. Hier spot je wilde olifanten, koel je af onder een waterval en zie je de enorme neushoornvogel met eigen ogen.

Decorative torn edge

Het mystieke Sukhothai

Naast Ayutthaya kent Thailand nog een andere oude koningsstad met tempelruïnes en boeddhistische chedi’s: Sukhothai. Waar de tempels van Ayutthaya midden in de bebouwing van de stad liggen, zijn de tempels van Sukhothai juist gesitueerd in een groen park buiten de stad. Er zijn in Sukhothai 21 historische sites en vier grote vijvers, omringd door oude muren. Er heerst hier veel meer rust dan in Ayutthaya waardoor wij veel tempels helemaal voor onszelf hadden. Ook is het gemakkelijker om er rond te fietsen, door het gebrek aan stadsverkeer in het tempelpark. De tempelruïnes in Sukhothai zijn beter bewaard gebleven dan de ruïnes in Ayutthaya. Sukhothai ligt gemakkelijk op de route van Bangkok naar Chiang Mai, maar je moet er wel een kleine omweg voor maken. In de omgeving van Sukhothai bieden we de ‘De andere koningsstad: Sukhothai‘ bouwsteen aan. Je slaapt twee nachten in een comfortabel resort met zwembad en hebt alle tijd om de tempelruïnes te bezoeken.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Tempels en tuktuks in Ayutthaya

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Special Stay - Boutique hotel Ayutthaya

 • Reissom:
  € 145,- p.p bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  1 nacht in een kleinschalig boutique aan het water inclusief ontbijt

Vind je het fijn om in Ayutthaya in een comfortabel, kleinschalig boutique hotel te verblijven? Wij kunnen hier ook onze special stay accommodatie voor je inplannen. Het hotel heeft een groene tuin en ligt aan het water. Vanuit je kamer kijk je uit over het water en in je kamer geniet je van een tropische buitendouche. Er zijn maar heel weinig kamers en je wordt hier daarom echt als gast behandeld. Vanuit het hotel sta je zo tussen de oude tempels van Ayutthaya. Mocht het zo zijn dat deze accommodatie is volgeboekt, dan kunnen we ook een wat comfortabeler hotel voor je boeken. Dit hotel heeft een zwembad en is wat groter, maar ligt ook centraal in Ayutthaya.

Decorative torn edge
Variant
2

Tuktuk-tour - Ayutthaya

 • Reissom:
  € 15,- p.p bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Tuktuk tour van 2 uur

Aan het eind van de middag kun je je wat opfrissen bij je hotel en rond 16:30 uur word je opgehaald voor de tuktuk tour. Terwijl de zon onder gaat, floepen bij een aantal ruïnes de lichten aan en zie je ze in een sprookjesachtig licht. De chauffeur spreekt geen Engels en je gaat op dit tourtje niet uitgebreid de tempels in. Wil je wat achtergrondinformatie, neem dan je reisgids mee. Onze favoriete tempel is Wat Chai Wattanaram; omdat de tempel wat achteraf ligt kijk je er uit over rijstvelden en cashewbomen. Om ongeveer 18:30 uur word je weer afgezet in het centrum of bij je hotel.

Wil je niet overnachten in Ayutthaya omdat je maar weinig tijd hebt tijdens je Thailand vakantie, maar wil je toch de tempels zien? Nadat je vanuit Kanchanaburi bent gekomen, kunnen we ook direct de eerste middag voor je de tuktuk tour inplannen. Na de tour word je naar het treinstation gebracht, waar je diezelfde avond nog in de nachttrein naar Chiang Mai stapt. Een flitsbezoek, maar naar onze mening wel een leuke toevoeging voor je Thailand-reis.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

tempel sukhothai thailand
bouwsteen

De andere koningsstad: Sukhothai

 • Bangkok - Sukhothai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 270,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
chaing-mai-trekking
bouwsteen

3-daagse jungle trekking Chiang Mai

 • Chiang Mai - Karen dorp - Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Ontdek Chiang Mai

 • Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 80,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Hua Hin: Strand en safari

 • Hua Hin
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 310,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Olifanten in Khao Yai Thailand
bouwsteen

Waterval en wildlife in Khao Yai

 • Khao Yai National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern