De andere koningsstad: Sukhothai

bouwsteen

 • Reisschema:
  Bangkok - Sukhothai
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 279,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
Tijdens deze bouwsteen maak je kennis met de oude koninklijke hoofdstad Sukhothai, Thailand. Hier ontdek je indrukwekkende paleis-en tempelruïnes van de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Omdat de stad niet is aangesloten op een van de verkeersaders, weten minder reizigers de weg naar Sukhothai te vinden dan Ayutthaya. In vergelijking met Ayutthaya is het dan ook rustiger en sfeervoller.

Je verblijft twee nachten in Sukhothai zodat je meer tijd hebt voor de tempels en alles op een ontspannen manier kunt ontdekken. Na een dag vol tempelruïnes neem je ’s avonds makkelijk een tuk tuk naar het nieuwe gedeelte van Sukhothai waar je allerlei leuke restaurantjes hebt. Op de derde dag word je dan opgehaald door de chauffeur en naar het station van Phitsanulok gebracht. Hiervandaan reis je met de trein in een aantal uur naar Bangkok of Chiang Mai.
tempel sukhothai thailand
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Bangkok naar de koninklijke stad Sukhothai Thailand

Vandaag is het tijd om Bangkok te verlaten en naar het noorden te reizen. Je neemt een tuk tuk naar het station en hiervandaan regelen we de dagtrein die je in ongeveer vijf uur naar Phitsanulok brengt. Tijdens het rijden zie je het landschap veranderen. Langzaam verdwijnen de flats en woonwijken van Bangkok en zie je steeds meer groen en bergen op de achtergrond. Op het station van Phitsanulok word je opgewacht door onze chauffeur die je in een uur naar Sukhothai brengt.

Je verblijft in het oude gedeelte van de stad, dichtbij de tempelruïnes. We hebben hier een sfeervol boutique hotel gevonden met kamers in Thaise stijl. Het zwembad en de tuin vormen een oase van rust na megastad Bangkok. Wij hebben vandaag niet veel meer gedaan maar hebben nog wel een Thaise curry gegeten in het restaurant.

Decorative torn edge

Dag 2 – Reis naar het verleden…

Na het ontbijt is het tijd om de tempelruïnes te ontdekken. Bij de hoofdingang van het park koop je makkelijk een kaartje voor de verschillende locaties met ruïnes. Het is ook mogelijk om bij je hotel een fiets te huren. Dit vonden wij zelf de leukste manier om Sukhothai te ontdekken; zeker ook omdat de ruïnes nogal verspreid liggen. De paden worden goed onderhouden en zo kun je ontspannen van tempel naar tempel fietsen. Onderweg genoten wij van de groene omgeving met kleurrijke lelievijvers.

De ruïnes van Sukhothai behoren tot de grootste en indrukwekkendste ruïnes van het land. Vanaf de dertiende eeuw werd het land tweehonderd jaar lang vanuit deze plek bestuurd en vormde het de basis van de Thaise cultuur. Sommige tempels en ruïnes stammen al uit een eerdere periode en zijn, net als Angkor Wat in Cambodja, in Khmer-stijl gebouwd.

Decorative torn edge

Dag 3 – Afscheid nemen en op weg naar Chiang Mai

De trein van Bangkok naar Phitsanulok, de transfers en twee nachten Sukhothai zijn inbegrepen. De trein terug is niet bij de prijs inbegrepen omdat sommige reizigers naar Chiang Mai reizen en anderen naar Bangkok. In je reisplan nemen we natuurlijk wel de benodigde trein op.

De meeste reizigers nemen overigens de trein naar het noorden. Het is zo’n zes uur rijden naar Chiang Mai. Na een nachtje Chiang Mai ontdek je hier de kleurrijke bergvolkeren en groene noorden tijdens een trekking. Als je het noorden liever met een auto verkent dan sluit Selfdrive door Gouden Driehoek goed aan. Of je reist terug naar Bangkok en verder naar de jungle van Khao Sok of de witte stranden in het zuiden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Optionele excursie: eten bij de locals

 • Reissom:
  € 18,- p.p.
 • Inbegrepen:
  lunch of diner bij Thais gezin

Schuif aan voor een versbereide maaltijd bij een Thais gezin. Dat geeft jou de mogelijkheid om écht contact te maken en te genieten van de smakelijke Thaise keuken bij het gezin thuis.  Vanaf een bekend ontmoetingspunt in Sukothai wandel je samen naar hun huis. Afhankelijk van waar je voor kiest doe je samen boodschappen op de markt of help je een handje in de keuken. We werken samen met een stichting die gezinnen selecteert die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook begeleidt de stichting hen in het ontvangen van reizigers. Het zorgt voor bijzondere ontmoetingen die gegarandeerd nog lang bijblijven en het biedt de gezinnen een basisinkomen en een trots gevoel.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Ontdek Chiang Mai

 • Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 58,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Thailand trekking vriendelijk Karen volk
bouwsteen

2-daagse trekking: Avontuur in een notendop

 • Chiang Mai
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 148,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Selfdrive door Gouden Driehoek Thailand

 • Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Saen
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 287,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ayutthaya thailand
bouwsteen

Tempels en tuktuks in Ayutthaya

 • Ayutthaya
 • 2 dagen/ 1 nacht
 • € 36,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge