Naar boven

gouden driehoek | Riksja Travel

Selfdrive door Gouden Driehoek Thailand

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Saen
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
✓ Verken in eigen (huur)auto de Gouden Driehoek - vrijheid blijheid
✓ De plek waar de Mekong-rivier de grens is tussen Laos, Cambodja en Thailand
✓ Vroeger was dit de grootste drugsroute ter wereld
✓ Wij regelen alle overnachtingen en de huurauto; jij hoeft alleen maar te rijden
✓ Hier vind je weinig andere reizigers - geniet van de groene natuur en rijd kriskras door de bergen
✓ Bijzonder: groene natuur, traditioneel levende bergstammen, tempels en markten
thailand-riksja-gouden-driehoek
Decorative torn edge

Dag 1 – Start selfdrive Gouden Driehoek: Chiang Mai – Chiang Dao

’s Morgens word je opgehaald door een vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf die je naar het kantoor brengt. Ter plekke handel je de laatste formaliteiten (extra verzekeringen, kopie van je paspoort en kopie van je rijbewijs) af. Nadat je een blanco slip van je creditcard als borg afgeeft, ontvang je de autosleutel. Nu ligt de weg naar het noorden en de Gouden Driehoek van Thailand voor je open.

Zelf rijden in dit deel van Thailand is echt ideaal. Het is niet druk, de wegen zijn goed en het geeft je alle vrijheid. Als je geen trekking maakt in het noorden raden we je de bouwsteen aan omdat je dan naast het bruisende, maar gemoedelijke Chiang Mai ook wat meekrijgt van de mooie natuur in het noorden. Als je eenmaal de stad uit bent, vervolg je de route langs orchideeënkwekerijen, een slangen- en vlinderfarm en de Mae Sa waterval, een leuke lunchstop.

Decorative torn edge

Na de waterval wordt de weg spectaculairder en rijd je de bergen in. Het is nog 55 kilometer naar het immens uitgestrekt grottencomplex bij Chiang Dao. Een aantal kamers is verlicht en toegankelijk voor publiek. Neem het zekere voor het onzekere en huur een gids mét een gaslantaarn. Het verhaal gaat tevens dat iedereen die een stukje rots meeneemt uit de grot, zal verdwalen en nooit meer terugkeert.

Je verblijft niet ver van de grotten in een resort in een dal. Houdt er rekening mee dat het in de wintermaanden flink afkoelt hier. Het resort is ruim opgezet en heeft een goed restaurant, een zwembad en rond het resort zijn wandelpaden uitgezet. Het resort heeft ook de mogelijkheid om een lekkere massage te nemen.

De totale dagafstand op deze dag van de selfdrive door de gouden driehoek in Thailand is ca. 175 kilometer. Je auto wordt met een volle benzinetank afgeleverd dus vandaag is tanken nog niet nodig. Reken op een rijtijd (exclusief excursies/stops) van 3 uur.

Decorative torn edge

Dag 2 – Chiang Dao – Mae Salong

Na het ontbijt vervolg je vandaag de route richting Fang. Dit is ongeveer twee uur rijden. In het Fang National Park bevindt zich de op één na hoogste berg van Thailand. Er zijn in dit beboste gebied watervallen, grotten en misschien wel het hoogtepunt: een aantal natuurlijke hete bronnen. De grootste blaast stoom tot wel 50 meter boven de grond. Vergeet je zwemkleding niet als je een natuurlijk stoombadje wilt nemen.

Vanuit Fang rijd je verder naar Thaton (ongeveer 25 kilometer). Dit is een goede plek om te lunchen. Vanuit Thaton (weg 1089) begint de klim naar een bergpas. Na ongeveer 25 kilometer rijden ligt rechts van de weg het dorp Ban Lorcha. Hier wonen de mensen van de Akha stam. Je betaalt een kleine bijdrage om het dorp in te mogen. Als je nog tijd hebt is het zeker de moeite waard om het gebied tussen Thoed Thai en Mae Kham langs de grens met Myanmar te bezoeken. In dit weinig door toeristen bezochte gebied vind je ook vele bergdorpjes. Vanaf hier is het nog ongeveer anderhalf uur rijden naar Mae Salong. Je overnacht in een luxe Thais resort met zwembad waarbij je uitkijkt over de bergen.  Dit is een fijne plek om bij te komen van je reisdag tijdens deze selfdrive door de Gouden Driehoek van Thailand. Laat je verwennen in de spa of geniet van het prachtige uitzicht.

Decorative torn edge

Dag 3 – Mae Salong – Chiang Saen

Vandaag verlaat je Mae Salong en ga je op weg naar Ban Sop Ruak, oftewel de Gouden Driehoek. De afstand is ongeveer 95 kilometer, niet zo ver dus, maar we stopten vaak om te wandelen en foto’s te maken. Je hebt tijd genoeg om via Mae Chan en Mae Sai naar de berg Doi Tung te rijden, langs de grens met Myanmar. De weg is gedeeltelijk onverhard dus je hobbelt naar de Akha, Lahu, Lisu en Hmong stammen die hier te midden van thee plantages en rijstvelden wonen. Ze verbouwden vroeger opium, maar toen dit verboden werd, heeft het Thaise koningshuis ervoor gezorgd dat andere gewassen konden worden geteeld.

Ook de Mae Fah Luang Garden werd aangelegd. Deze botanische tuin laat het hart van elke natuurliefhebber sneller kloppen. De weg eindigt bij de brug die Thailand met Myanmar (Birma) verbindt. Er zijn wat restaurants waar je kunt lunchen en kraampjes waar allerlei geïmporteerde artikelen worden verkocht. Samen met het verse fruit wat je op de markt hier koopt, is je maag gevuld en reis je verder door de Gouden Driehoek.

Decorative torn edge

Wie wil kan hier even de grens over en voet in Myanmar zetten (van 08.00-17.00 uur). Neem wel je paspoort mee en $10,- voor de Birmaanse douane. Soms is de grens gesloten.

’s Middags rijd je naar het plaatsje Sop Ruak. Hier komen de grenzen van Thailand, Laos en Myanmar samen en dit is dan ook de eigenlijke ‘Gouden Driehoek’. Vanaf de tempel op de heuvel kijk je uit over de samenvloeiing van de Mekong- en Sai rivieren en het drielandenpunt. Leuk voor je plakboek is een kiekje met het bord. Dit is je kans om voor wat losgeld op de foto te gaan met hilltribe meisjes. Bezoek op weg naar je eindbestemming Chiang Saen, het interessante opiummuseum of de ‘Hall of opium’ (ma. gesloten). In Chiang Saen verblijf je in een city hotel aan de Mekong river. Vanuit het zwembad zie je Laos en Myanmar aan de overkant liggen.

Decorative torn edge

Dag 4 – Chiang Saen – Chiang Mai

Chiang Saen is een rustig stadje aan de Mekong rivier dat dateert uit het Lanna tijdperk. Je kunt hier de Wat Chedi Luang en Wat Pasak tempel in, of hebt deze ochtend tijd om een tocht te maken op de Mekong rivier. Een boottocht van een uur kost ongeveer 600 baht. ’s Middags ga je op de terugweg naar Chiang Mai. Onderweg passeer je veel rijstvelden. De dagafstand vandaag is 240 kilometer via Mae Chan, zo’n 4,5 uur rijden. Zin in goede koffie met appelgebak? Stop dan bij Charin Garden Resort even voorbij Chiang Rai. Na het stadje Mae Kachan kun je nog even stoppen bij een hete bron, wel toeristisch maar toch een leuke plek om de benen te strekken. De afstand naar Chiang Mai is dan nog 60 kilometer. Rond 17:00 uur lever je je auto volgetankt weer in en is je ‘Gouden Driehoek’-rit ten einde.

Wij raden je aan om na de selfdrive een nacht in Chiang Mai te slapen voordat je verder reist. De meeste reizigers gaan na deze bouwsteen naar het zuiden van Thailand.

Wil je liever doorreizen naar Laos? Dan kunnen wij een nacht in Chiang Rai inplannen en de volgende dag streek je de grens over naar Laos met de bouwsteen Namtha Mountain Trail.

Op deze pagina vind je de voorwaarden voor het huren van een auto. Meer informatie over de autohuur zelf bekijk je op onze autohuur pagina.

Decorative torn edge

Tips

Deze Gouden driehoek Thailand bouwsteen is bijna het hele jaar goed te doen. Alleen in augustus en september moet je rekening houden met veel regen. Zorg zeker dat je naast luchtige kleding ook wat warme kleren meeneemt.

Voor de meest up to date informatie betreft Malaria raden we aan voor vertrek contact op te nemen met een medische instantie, zoals een ziekenhuis of de GGD. Ook al is het volgens bovengenoemde instanties niet nodig malariaprofylaxe te slikken, het is wel belangrijk om risicobeperkende maatregelen te treffen: ’s avonds de armen, benen en voeten bedekken, een muggenmiddel opsmeren waar DEET in zit en waar mogelijk een klamboe gebruiken. De accommodaties die geen airconditioning hebben zijn voorzien van klamboes.

Let op: Voor deze bouwsteen dien je in het bezit te zijn van een geldige creditcard en een internationaal rijbewijs.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Selfdrive door Gouden Driehoek Thailand

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Thailand Chiang Mai tuktuk reiziger
bouwsteen

Ontdek Chiang Mai

 • Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 80,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Laos dorpje luangprabang trekking
bouwsteen

Luang Namtha Mountain Trail

 • Chiang Rai – Luang Namtha – Luang Prabang
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 515,- p.p. bij 2 personen (per minivan)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
riksja-thailand-chiang-rai-thee
bouwsteen

Tempels en thee bij Chiang Rai

 • Chiang Rai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern