Naar boven

Ontdek Chiang Mai

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chiang Mai
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 60,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
✓ De tweede stad van Thailand ligt tussen de groene heuvels in het noorden
✓ Wandel door de ommuurde binnenstad en verken één van de duizenden tempels
✓ Struin over de night market of sunday market
✓ Wat ons betreft is Chiang Mai culinaire stad nummer 1
✓ Gateway naar de bergvolkeren
✓ Boek optionele excursies zoals een streetfoodsafari of fietsen door de omgeving
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Chiang Mai

De meeste mensen komen ’s ochtends aan per nachttrein, een enkeling ’s avonds vanuit Sukhothai. Vanaf het treinstation rijd je makkelijk en snel met een tuk tuk naar je hotel. Om het centrum van Chiang Mai loopt een stadsmuur met gracht, dit maakt Chiang Mai een knusse en overzichtelijke stad. Wij vinden Chiang Mai misschien nog wel leuker dan Bangkok: je hebt er een mild klimaat, honderden tempels, kleurrijke markten en een relaxte sfeer. Als je ’s avonds door de stadspoort het ommuurde deel uitloopt kun je langs de gracht sfeervolle, verlichte restaurants vinden. Na het eten is het heerlijk om in de zwoele avond terug te lopen. Binnen de muren loop je als vanzelf naar de night market. Je kunt er uren shoppend en onderhandelend doorbrengen, al is het zoals altijd opletten geblazen voor nep artikelen. Onze ervaring is dat het afdingen hier veel beter gaat dan in Bangkok. De markt is er echt voor toeristen; voor een meer authentieke ervaring ga je naar Warorot markt, met een assorti van fruit, groente, gedroogde vis, varkenshoofden, buffelvlees etc.

Decorative torn edge

Dag 2 – Tijd om Chiang Mai te verkennen

Vandaag heb je alle tijd om Chiang Mai verder te ontdekken. Natuurlijk zijn er auto’s, moderne winkels en kantoren, maar er staan ook nog ruim 300 tempels in en om Chiang Mai. Zo bevond zich vroeger de beroemde Emerald Buddha (nu in Bangkok) in de Wat Chedi Luang. En vergeet niet naar de Wat Phra Singh te wandelen, praktisch in het hart van de ommuurde stad. Deze tempel staat bekend als The Monastery of the Lion Boeddha; in deze tempel vind je namelijk het meest heilige beeld van de stad, de Phra Singh. Wandel aan het einde van de dag naar de Ploen Ruedee Night Market met verschillende food trucks of haal een authentieke papaya salad of Pad Thai bij de night market of de sunday market.

Decorative torn edge

Doi Suthep

Doi Suthep is de meest bekende én meest heilige tempel van Noord-Thailand, op ongeveer 15 kilometer buiten Chiang Mai. Doi Suthep is voor de Thai een van de meest heilige tempels omdat er een relikwie ligt waarvan men beweert dat het het schouderbeen van Boeddha is.  En eigenlijk mag je een bezoek aan deze tempel niet overslaan. Klimmend over een 309 treden tellende trap, met slangenhoofden als leuning, vervolg je je weg naar boven. Onderweg, op de traptreden, staan Thai met kraampjes met souveniers. De klim naar boven kan pittig zijn, maar ben je eenmaal boven, dan ben je dit snel vergeten. Het uitzicht over Chiang Mai, bij helder weer, is prachtig. Beter nog is om hier met zonsopkomst te zijn, en de lucht boven Chiang Mai langzaam oranje/rood te zien kleuren. Het tempelcomplex heeft een goudkleurige chedi met een paraplu ernaast. Die paraplu staat symbool voor de onafhankelijkheid en vereniging met Myanmar. Je zult merken dat je hier niet de enige bent. Ook de Thai komen hier, om lotusbloemen, wierook en kaarsen te offeren. En elke dag om 18.00 uur komen monniken bijeen kom te bidden.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek uit Chiang Mai

Na het ontbijt eindigt deze bouwsteen en start je met een trekking naar de lokale bevolking. Je kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid de groene omgeving te ontdekken met de bouwsteen ‘Selfdrive door de Gouden Driehoek’. Vind je twee nachten in Chiang Mai te kort? Dan plannen we extra nachten voor je in. Om verder te gaan met je reis door Thailand, kun je per nachttrein of binnenlandse vlucht terugreizen naar Bangkok of nog verder naar het zuiden, naar Surat Thani of Phuket. Vanaf Bangkok reis je verder naar het zuiden om de jungle van Khao Sok te ontdekken, of om te kiezen voor een tropische verblijf op de witte stranden in het zuiden van Thailand. Ben je nog niet uitgekeken op het noorden? Ga dan naar Pai. Tussen de glooiende, groene bergen ligt de vallei van Pai verscholen, een kneuterig dorp dat door de massa nog niet is ontdekt.

Decorative torn edge

Extra excursies – optioneel bij te boeken

Chiang Mai is dé uitvalsbasis voor Noord-Thailand. Maar deze tweede stad van Thailand is op zichzelf ook één van de highlights van Thailand. En bijna iedereen komt hier aan z’n trekken. De fijnproever boekt hier een kookworkshop, waar je naar de markt gaat en je eigen inkopen doet en daarna met al je boodschappen een heerlijke Thaise maaltijd kookt, terwijl de actieveling kiest voor tokkelen over de rijstvelden en door de jungle. Wel actief maar liever geen adrenaline-kick? Verken dan Chiang Mai en omgeving met de fiets óf vanaf het water, op een SUP. Op onze aparte excursie-pagina vind je uitgebreide beschrijvingen; daar kun je de excursies naar wens toevoegen aan je reis door Thailand.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Ontdek Chiang Mai

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Riksja's Choice: overnacht in dít hotel in Chiang Mai

 • Reissom:
  vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Overnachtingen inclusief ontbijt

Riksja’s Choice. Waarom? Een kleinschalig hotel, een boutique gevoel, een zwembad om in af te koelen, een uitgebreid ontbijt, een uitstekende ligging en grote ruime kamers. Heerlijk om hier te verblijven nadat je uit de nachttrein bent gestapt of terugkomt van een twee- of driedaagse trekking. Een toplocatie, want je bent op loopafstand van mooie tempels en één van de avondmarkten. Hier wil je overnachten.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Thailand trekking vriendelijk Karen volk
bouwsteen

2-daagse trekking: Avontuur in een notendop

 • Chiang Mai
 • 2 dagen / 1 nacht
 • vanaf € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
chaing-mai-trekking
bouwsteen

3-daagse jungle trekking Chiang Mai

 • Chiang Mai - Karen dorp - Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Selfdrive door Gouden Driehoek Thailand

 • Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Saen
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Pai | Riksja Thailand
bouwsteen

Hip en avontuurlijk Pai

 • Pai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

De rijstvelden van Mae Hong Son

 • Chiang Mai - Pai - Mae Hong Son - Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 285,- p.p.
  in het hoogseizoen kan de prijs afwijken
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Community Lodge in Khao Sok

 • Khao Sok National Park
 • 3 dagen/ 2 nachten
 • vanaf € 325,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
tempel sukhothai thailand
bouwsteen

De andere koningsstad: Sukhothai

 • Bangkok - Sukhothai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 265,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern