Naar boven

2-daagse trekking Thailand

2-daagse trekking: Avontuur in een notendop

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chiang Mai
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  vanaf € 155,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  maandag, woensdag en zaterdag
✓ Maak een hike door de groene heuvels, met gids
✓ Je overnacht bij één van de bergvolkeren thuis
✓ Help de Thaise kok met koken en speel UNO met de kinderen
✓ Je gaat helemaal van het gebaande pad
✓ Een tweedaagse trekking door het groene achterland
✓ Community based bouwsteen die bijdraagt aan ons duurzaamheidsdoel: armoede bestrijding en vergroten gelijkwaardigheid
Thailand trekking vriendelijk Karen volk
Decorative torn edge

Dag 1 – Start van je trekking vanuit Chiang Mai

Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Chiang Mai. Je stapt in een truck die je buiten de stad brengt. De eerste stop is bij een lokale markt. Hier zal de gids wat inkopen doen voor de komende dagen. Hij geeft je uitleg over de producten die je op de kleurrijke markt vindt. Sterker nog, hij laat je graag mee shoppen zodat je een praatje kan maken met de kooplui. Samen onderhandel je als je groenten koopt voor de groep. Een tip van ons; een glimlach doet wonderen.

Hierna reis je door naar het startpunt van je trekking in het noorden van Thailand. Vandaag wandel je voornamelijk bergop. Je trekt ongeveer 2 uur door heuvels en bossen; je gids vertelt je onderweg over het dagelijkse leven, over de bomen en planten en zal zijn best doen om vers fruit voor je te plukken. Wij genoten van banenen en mango.

Decorative torn edge

Na de lunch heb je weer genoeg energie voor de volgende etappe. Je wandelt in een klein uur de berg op naar het dorp waar je vanavond overnacht. het eerste dorp. Wanneer je het dorp hebt bereikt maak je kennis met de inwoners, wandel je wat over de stoffige zandpaden en kijk je binnen bij de kleine houten huizen, waarna je je slaapplek inricht. Veel is het niet: een dunne matras op een bamboevloer, wat dekens en een klamboe. De eettafel staat buiten, overdekt. In een hutje er naast staat de ‘kok’ van het dorp; druk bezig met de maaltijd. Er wordt gekookt op vuur, terwijl de vrouwen de tafel dekken. Na het eten doe je samen een spelletje en leer je Thaise woorden. Door hier een nacht te slapen ontvangen de bewoners inkomsten om hun dorp verder op te bouwen.

Je overnachting tijdens deze Thailand trekking is eenvoudig: in een huisje op een matje op de grond. Er is een klamboe aanwezig, een eenvoudige douche en Thais toilet. In het dorpje kan je het nodige wc-papier kopen en ook zijn er kleine snacks en drankjes aanwezig.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van het bergdorp terug naar Chiang Mai (vlotvaren )

Misschien hebben de scharrelkippen voor eitjes gezorgd. Na een lekker ontbijt wandel je samen met je gids door het dorp. Kijk hoe handig de vrouwen kleurrijke kleden weven of speel een potje voetbal met de kinderen. Hierna wandel je door de heuvels, voornamelijk bergafwaarts. Je maakt regelmatig korte stops voor een slok water of een foto. Na een wandeling van 3 uur heb je alle tijd om bij te komen bij een waterval.

Vervolgens stap je in de trekking truck op weg naar naar een Thais huis voor de lunch. Met een volle buik rijd je naar het startpunt van je bamboetocht. Neem hierop plaats en zak de rivier af. Dit is het traditionele vervoer van de bergbewoners. Onderweg heb je uitzicht op de groene bergen om je heen. De bamboetocht duurt ongeveer 3 kwartier. Aan het einde van de dag ben je terug in Chiang Mai; op de terugweg kan er een stop gemaakt worden bij een orchideeënkwekerij.

Decorative torn edge

Deze trekking is voor iedereen met een goede conditie te doen. De wandeling is in het begin een pittige klim, maar het uitzicht is de moeite waard. Houd er rekening mee dat het programma seizoensgevoelig is. In de maanden juli t/m oktober kan het vaker regenen waardoor de route wat zwaarder kan zijn. Ook kan dan de bamboetocht wat korter zijn in verband met de sterke stroming van de rivier. Bij zware regenval komt de bamboetocht te vervallen. Van maart t/m juni is het droge seizoen, de temperaturen zijn dan redelijk hoog waardoor een goede conditie een pré is. Wij raden je aan om na de trekking een nacht in Chiang Mai te slapen voordat je verder reist.

Heb je nog niet genoeg gezien van de regio? Vanuit Chiang Mai is hip en avontuurlijk Pai makkelijk te bereiken, waar de Pai canyon bij zonsondergang adembenemend is. Of reis nog verder richting Myanmar en bewonder de rijstvelden van Mae Hong Son. Liever touwtjes in eigen handen? Dan is de self drive door de Gouden Driehoek dé bouwsteen voor je. Verken met eigen auto de noordelijke regionen, waarbij je Myanmar en Laos even ‘aantikt’.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

2-daagse trekking: Avontuur in een notendop

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Selfdrive door Gouden Driehoek Thailand

 • Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Saen
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Ontdek Chiang Mai

 • Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 80,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Pai | Riksja Thailand
bouwsteen

Hip en avontuurlijk Pai

 • Pai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 170,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

De rijstvelden van Mae Hong Son

 • Chiang Mai - Pai - Mae Hong Son - Chiang Mai
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 430,- p.p.
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern