Menu background

Naar boven

2-daagse trekking Thailand

2-daagse trekking: Avontuur in een notendop

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chiang Mai
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 150,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  maandag, woensdag en zaterdag
Wil je meer weten over het dagelijkse leven van de bergvolkeren? Je gids neemt je mee de heuvels in en fungeert graag als tolk voor de mensen die je onderweg tegenkomt. Koop Thaise ingrediënten op de markt, maak een praatje met de bergbewoners en help het eten te bereiden op een kampvuur. Tijdens de wandeling kom je langs plekken waar de natuur op zijn mooist is. Koel af onder een waterval en dobber op een bamboevlot terug naar de bewoonde wereld.

Tijdens deze tweedaagse Thailand-trekking maak je kennis met het berggebied rondom Chiang Mai. Met een kleine groep van zo'n tien personen slaap je in een Karen-dorp waar toeristen pas net om de hoek komen kijken.
Thailand trekking vriendelijk Karen volk
Decorative torn edge

Dag 1 – Start trekking Thailand: Chiang Mai

Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Chiang Mai. Je stapt in een truck die je buiten de stad brengt. De eerste stop is bij een lokale markt. Hier zal de gids wat inkopen doen voor de komende dagen. Hij geeft je uitleg over de producten die je op de kleurrijke markt vindt. Sterker nog, hij laat je graag mee shoppen zodat je een praatje kan maken met de kooplui. Samen onderhandel je als je groenten koopt voor de groep. Een tip van ons; een glimlach doet wonderen.

Hierna reis je door naar het startpunt van je trekking in het noorden van Thailand. Vandaag wandel je voornamelijk bergop. Je trekt ongeveer 2 uur door heuvels en bossen totdat je bij een waterval aankomt. Na een verfrissende duik wacht er een lekkere lunch op je.

Decorative torn edge

Na de lunch heb je weer genoeg energie voor de volgende etappe. Je wandelt in een klein uur de berg op naar het eerste dorp. Verken het dorp en leer je eerste zinnen Karen. Vervolg je wandeling naar het volgende Karen dorp waar je overnacht. De kinderen kijken je nieuwsgierig aan. Help gerust een handje mee bij het bereiden van de avondmaaltijd. Tijdens het eten vertelt de gids je meer over de gebruiken en tradities van het dorp. Voor je het weet, kan het nog wel eens laat worden…

Je overnachting tijdens deze trekking Thailand is eenvoudig: in een huisje op een matje op de grond. Er is een klamboe aanwezig, een eenvoudige douche en Thais toilet. In het dorpje kan je het nodige wc-papier kopen en ook zijn er kleine snacks en drankjes aanwezig.

Decorative torn edge

Dag 2 – Bergdorp – Chiang Mai, vlotvaren 

Misschien hebben de scharrelkippen voor eitjes gezorgd. Na een lekker ontbijt wandel je samen met je gids door het dorp. Kijk hoe handig de vrouwen kleurrijke kleden weven of speel een potje voetbal met de kinderen. Hierna wandel je door de heuvels, voornamelijk bergafwaarts. Je maakt regelmatig korte stops voor een slok water of een foto. Na een wandeling van 3 uur heb je alle tijd om bij te komen bij een waterval.

Vervolgens stap je in de trekking truck op weg naar naar een Thais huis voor de lunch. Met een volle buik rijd je naar het startpunt van je bamboetocht. Neem hierop plaats en zak de rivier af. Dit is het traditionele vervoer van de bergbewoners. Onderweg heb je uitzicht op de groene bergen om je heen. De bamboetocht duurt ongeveer 3 kwartier. Het eind van de dag ben je terug in Chiang Mai, op de terugweg kan er een stop gemaakt worden bij een orchideeënkwekerij.

Decorative torn edge

Deze trekking Thailand is voor iedereen met een goede conditie te doen. De wandeling is in het begin een pittige klim, maar het uitzicht is de moeite waard. Houd er rekening mee dat het programma seizoensgevoelig is. In de maanden juli t/m oktober kan het vaker regenen waardoor de route wat zwaarder kan zijn. Ook kan dan de bamboetocht wat korter zijn in verband met de sterke stroming van de rivier. Bij zware regenval komt de bamboetocht te vervallen. Van maart t/m juni is het droge seizoen, de temperaturen zijn dan redelijk hoog waardoor een goede conditie een pré is. Wij raden je aan om na de trekking een nacht in Chiang Mai te slapen voordat je verder reist.

Een leuke aansluitende bouwsteen als je nog langer in noord Thailand wilt blijven, is de Selfdrive door Gouden Driehoek. Wil je nu richting de bounty eilandjes van het zuiden, kijk dan op eilanden en palmbomen: Zuid Thailand.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

2-daagse trekking: Avontuur in een notendop

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Selfdrive door Gouden Driehoek Thailand

 • Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Saen
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 270,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Chiang Mai Doi Suthep-Mara
bouwsteen

Ontdek Chiang Mai

 • Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 60,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Door de groene heuvels van Pai

 • Chiang Mai - Pai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 170,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern