Naar boven

Thailand Chiang Mai trekking

3-daagse jungle trekking Chiang Mai

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chiang Mai - Karen dorp - Chiang Mai
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 215,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  donderdag en zondag
✓ Zie met eigen ogen de ongerepte natuur van Noord-Thailand
✓ De driedaagse trekking staat in het teken van wandelen
✓ Geen andere reizigers, maar natuur: fruitplantages, verborgen watervallen en tropische bossen
✓ Je overnacht twee nachten in een Karen-dorp
Decorative torn edge

Dag 1 – Start van je jungle trekking vanuit Chiang Mai

Vandaag word je opgehaald bij je hotel in Chiang Mai. Je stapt in een truck die je buiten de stad brengt. Op de weg ernaartoe valt op hoe snel de omgeving landelijker wordt. Na een verkoelend drankje stap je op de fiets en trap je op je gemak door de fruitplantages. Je gids vertelt je meer over het leven van de boeren, ondertussen proef je zelf het verbouwde fruit.

Onderweg is veel te zien. Wij hebben bewust gekozen voor stops die je kennis laten maken met het dorpsleven. Leer de Thai beter kennen tijdens je bezoek aan tempels en lokale marktjes. De ontmoeting die het meest indruk op ons heeft gemaakt was bij Lamphun’s tempel. Hier hebben wij samen met een monnik een donatie gedaan. Wie goed doet, wie goed ontmoet, zoals Boeddha zegt.

Decorative torn edge

Na de lunch begint je jungle trekking avontuur. Je trekt enkele uren door heuvels en bossen totdat je bij een waterval aankomt. Na een verfrissende duik wandel je door naar het Karen dorp. Aangekomen bij het dorp heb je de tijd om uit te rusten bij het kampvuur of een bal over te gooien met de dorpskinderen. Ondertussen zorgt de gids voor een maaltijd. Als je wilt mag je hem helpen met het bereiden. Bij het kampvuur is het, na het diner, tijd om sterke verhalen uit te wisselen met de locals en de medereizigers. Vervolgens val je moe maar voldaan in slaap na deze eerste dag van je jungle trekking Chiang Mai.

Je overnachting is eenvoudig: in een huisje op een matje op de grond. Er is een klamboe aanwezig, een eenvoudige douche en Thais toilet. In het dorpje kan je het nodige wc-papier kopen en ook zijn er kleine snacks en drankjes aanwezig.

Decorative torn edge

Dag 2 – Trekking naar volgende bergdorp

’s Ochtends vroeg word je gewekt door kraaiende hanen en de rondscharrelende zwijntjes. Vandaag heb je een wandeldag voor de boeg. Je trekt de heuvels in naar plekken waar de natuur op zijn mooist is. Je maakt regelmatig korte stops voor een slok water of een foto. Na een wandeling langs de rijstvelden trek je bergop de jungle in. Doordat dit bos beschermd is, is de natuur overweldigend. Na de lunch in de jungle volgt een wandeling van 2,5 uur door stijgend en dalend terrein langs tropische vegetatie en een Karen dorp.

’s Avonds verblijf je in een ander Karen dorp dan waar je de eerste nacht hebt geslapen. Je slaapt weer eenvoudig in een huisje op een matje op de grond.

Decorative torn edge

Dag 3 – Trekking en vlotvaren – terug Chiang Mai

Na het ontbijt wandel je door de heuvels geleidelijk terug naar de bewoonde wereld. Tijdens de trek vertelt de gids je meer over de tropische vegetatie. Hij laat je wilde kruiden en paddenstoelen zien die hier het hele jaar groeien. Tijdens de lunch heb je alle tijd om bij te komen bij de waterval.

Na de pauze reis je per trekking truck naar de rivier. Je zakt op spectaculaire wijze in ongeveer 45 minuten de rivier af op een bamboevlot. De rivier stroomt tussen dichtbegroeide bergen en kale rotsen. Onderweg zie je veel wilde bananenbomen. Aan het eind van de dag word je met een trekking truck terug naar Chiang Mai gebracht, op de terugweg kan er nog een stop gemaakt worden bij een lokale markt.

Decorative torn edge

Je reist in een groepje van maximaal tien personen; we houden deze 3-daagse trekking bewust kleinschalig. Als je een goede conditie hebt, is deze trek prima te doen. De wandeling is in het begin een pittige klim, maar het uitzicht is de moeite waard. Houd er rekening mee dat het programma seizoensgevoelig is. In de maanden juli t/m oktober kan het vaker regenen waardoor de route wat zwaarder kan zijn. Ook kan de bamboetocht wat korter zijn in verband met de sterke stroming van de rivier. Bij zware regenval komt de bamboetocht te vervallen en wordt het programma aangepast. Van maart t/m juni is het droge seizoen, de temperaturen zijn dan redelijk hoog waardoor een goede conditie een pré is. Wij raden je aan om na de trekking een nacht in Chiang Mai te slapen voordat je verder reist. Deze driedaagse trekking is prima te combineren met andere bouwstenen in Noord-Thailand, zoals de self drive door het noorden of de groene heuvels van Pai.

Wil je richting de bounty eilandjes van het zuiden, kijk dan op de overzichtspagina Zuid Thailand.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

3-daagse jungle trekking Chiang Mai

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Thailand Chiang Mai tuktuk reiziger
bouwsteen

Ontdek Chiang Mai

 • Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 80,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Tussen de rijstvelden in Pai
bouwsteen

Hip en avontuurlijk Pai

 • Pai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 170,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
uitzicht bij Mae Hong Son
bouwsteen

De rijstvelden van Mae Hong Son

 • Chiang Mai - Pai - Mae Hong Son - Chiang Mai
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 430,- p.p.
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
thailand-riksja-gouden-driehoek
bouwsteen

Selfdrive door Gouden Driehoek Thailand

 • Chiang Dao - Mae Salong - Chiang Rai
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 275,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern