Menu background

Naar boven

Lung Namtha

Luang Namtha Mountain Trail

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chiang Rai – Luang Namtha – Luang Prabang
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 495,- p.p. bij 2 personen (per minivan)
 • Aanvang:
  dinsdag, vrijdag en zondag vanuit Chiang Rai
 • maandag, woensdag en vrijdag vanuit Luang Prabang
Deze avontuurlijke trekking is dé manier om te ervaren hoe de bevolking in de kleine dorpen van Noord-Laos leeft. Je maakt twee intensieve trekkingen van een dag, dwars door het gebied rondom Luang Namtha en Oudom Xay. Je slaapt in traditionele dorpjes in een simpele guesthouse. Het comfort ontbreekt hier, maar dat is ook weer de charme.

Als je een goede conditie hebt, is deze Laos-trekking prima te doen. Op de tweede dag zul je zo'n vier uur wandelen, waarvan ook een paar pittige stukken bergopwaarts over Luang Namtha Mountain. In geval van regen vlak voor of tijdens de trekking zal het programma aangepast worden en kan de trekking een stuk pittiger uitvallen.

Deze bouwsteen start in Chiang Rai in Thailand en eindigt in Luang Prabang in Laos, maar mocht je deze trekking andersom willen boeken, dan is dat ook mogelijk.
Kinderen tijdens de Laos trekking
Decorative torn edge

Dag 1 – Chiang Rai – Luang Namtha

Vandaag word je naar de grensovergang bij Chiang Khong gebracht. Hier zet de chauffeur je af en loop je zelf deze grens over. Je stapt op de pont over de Mekong rivier, wat je enkele minuten en omgerekend slechts een paar euro zal kosten. Eenmaal aan de overkant regel je voor 30 USD bij de grenspost van Laos je visum voor 30 dagen. De chauffeur wacht je op en brengt je per minibusje naar Luang Namtha. Deze manier van reizen is wel wat duurder, maar zorgt tijdens deze rit over bochtige wegen wel voor enig comfort. Wanneer je graag voor een voordeligere optie kiest, dan is het ook mogelijk om per lokale bus te reizen. Houd er rekening mee dat deze bussen een stuk primitiever zijn, tussen de kippen reis je op een typische Laotiaanse manier naar Luang Namtha.

De rit van ongeveer vijf uurtjes is indrukwekkend en gaat sneller voorbij dan je denkt. Na aankomst informeert de gids je over de Laos trekking die morgen start. Je overnacht in een eenvoudige, maar sfeervolle accommodatie in Luang Namtha.

Decorative torn edge

Dag 2 – Luang Namtha, trekking

Na je ontbijt maak je je klaar voor deze 2-daagse Thailand Laos trekking. Na het ontbijt word je opgehaald en reis je in ongeveer een uurtje aan Ban Nam Leu, een Lantenbergdorp. Vanuit hier begint de trekking, onder leiding van een ervaren gids. Door de groene natuur en via uitgestrekte velden maak je een wandeltocht van ongeveer 6 uur. In het regenseizoen kan het hier soms wat glad zijn, zorg dus voor schoenen met een goed profiel.

Tijdens de wandeling word je begeleid door het geluid van kabbelende riviertjes en fluitende vogels. Laat het de gids gerust even weten als je onderweg een fotostop wilt maken, er is zoveel moois te zien! Rond het middaguur kun je genieten van een eenvoudige, maar smakelijke lunch. Je overnacht in het eenvoudige dorpje Ban Nahom, of 40 minuten verder in het dorpje Ban Nam Goy. Moe maar vol nieuwe indrukken kunt je hier even heerlijk ontspannen na een lekker diner en aansterken voor de volgende dag.

Decorative torn edge

Dag 3 – Terug naar Luang Namtha

Vandaag gaat de wandeling verder door de bossen en langs de oevers van de rivier Nam Ha. Houdt je oren en ogen vandaag goed open, want er worden in deze omgeving af en toe apen gespot.

Na een ontspannen lunch vaar je per bamboevlot verder naar rivier verder naar het Nam Ha PA (Protected Area), een beschermd natuurgebied. Sinds enkele jaren ondersteunt de UNESCO daar de uitbouw van het Nam Ha Ecotourism Project.

Na de wandeling van 5 uur en de boottocht reis je, afhankelijk van het seizoen, hetzij per boot of met een pick-up truck in ongeveer een uur terug naar Luang Namtha, waar je verblijft in het bekende Guesthouse.

Decorative torn edge

Dag 4 – Luang Namtha – Luang Prabang

Vandaag ga je vroeg uit de veren voor het laatste deel van deze bouwsteen. Na je ontbijt word je opgehaald en reis je per minibus in ongeveer 9 uur naar de sfeervolle stad Luang Prabang. De weg is wat hobbelig, maar ook hier maakt de omgeving en het uitzicht veel goed.

Deze Laos trekking eindigt bij aankomst bij je hotel in Luang Prabang. Een logische volgende bouwsteen is Beleef Luang Prabang. Leer de stad kennen die beroemd is om kleurrijke tempels, talloze monniken in oranje gewaden en de bijzondere, gemoedelijke sfeer die er hangt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Luang Namtha Mountain Trail

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

per lokale bus reizen Laos
Variant
1

Luang Namtha Mountain Trail - per lokale bus

 • Reissom:
  € 375,- p.p. op basis van 2 personen (per lokale bus)
 • Inbegrepen:
  vervoer per lokale bus

Wil je wat voordeliger reizen, pak dan de lokale bus. Het reizen per lokale bus raden wij vooral de avontuurlijke en budget-georiënteerde reiziger aan. Deze bussen zijn primitief en worden veel gebruikt door de lokale bevolking. Houd er wel rekening mee dat er ook kippen in deze bussen meereizen, stoeltjes in het gangpad staan en de veiligheid niet te vergelijken is met de westerse standaard.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Laos Luang Prabang ontspannen begin
bouwsteen

Beleef Luang Prabang

 • Luang Prabang
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 190,- p.p. op basis van 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Kayakken in Laos Vang Vieng
bouwsteen

Laidback Laos in Vang Vieng

 • Luang Prabang – Vang Vieng - Vientiane
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 185,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
uitzicht mekong thailand
bouwsteen

Met de slowboat naar Laos

 • Chiang Mai – Chiang Khong – Pakbeng – Luang Prabang
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 565,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern