Naar boven

slowboat naar Laos Thailand

Met de slowboat naar Laos

bouwsteen

 • Reisschema:
  Chiang Mai – Chiang Khong – Pakbeng – Luang Prabang
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 565,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  maandag, woensdag en vrijdag vanuit Chiang Mai
Wil je op een rustige manier vanuit het noorden van Thailand naar Laos reizen en zie je graag wat van de groene binnenlanden? Met deze bouwsteen reis je over land en water naar het buurland Laos. Je vaart met de slowboat over kabbelend water langs de oevers van de Mekongrivier. Onderweg kom je langs kleine dorpjes, waar je kinderen aan de waterkant kunt zien spelen.In drie dagen tijd reis je met een comfortabele boot vanuit Chiang Mai naar de voormalige hoofdstad van Laos: Luang Prabang. Maak het jezelf gemakkelijk op de boot en zak weg in de kleurrijke kussens van de slowboat, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de Mekong en het Laotiaanse platteland. Wij zagen hier vrouwen aan de waterkant hun kleding wassen en mannen die eropuit gingen om verse vis te vangen. Na de tocht op het water overnacht je 's avonds in de knusse plaatsjes Chiang Khong en Pakbeng, waar je op de terrasjes aan het water kunt genieten van de zonsondergang.
uitzicht mekong thailand
Decorative torn edge

Dag 1 – Chiang Mai – Chiang Khong

Vroeg in de ochtend word je bij je accommodatie in Chiang Mai opgehaald en naar de Mae Kachan hotsprings gebracht. Wij vonden dit de plek om even te benen te strekken en pootje te baden. Via een stop in Chiang Saen reis je verder naar de Golden Triangle, waar de grenzen van Thailand, Laos en Birma elkaar kruisen. Wie wil kan hier even de grens over en een voet in Myanmar zetten. Neem wel je paspoort mee en $ 10,- voor de Birmaanse douane. Soms is de grens gesloten.

Na de lunch regelt je gids het vervoer voor je naar Chiang Rai. Onderweg maak je eerst nog een korte stop bij Wat Rong Khun, ook wel bekend als ‘De Witte Sneeuwtempel’. In Chiang Rai stap je op de lokale bus naar Chiang Khong, dat dichtbij de grens met Laos ligt. Aan het einde van de middag heb je je nog wat tijd om de omgeving van dit stadje te verkennen. ’s Avonds hebben wij een wandeling gemaakt langs de rivier, met uitzicht op Laos aan de overkant van het water.

Decorative torn edge

Dag 2 – Chiang Khong – Pakbeng met de slowboat naar Laos

Na je vroege ontbijt staat er een transfer voor je klaar die je naar de Friendship Bridge brengt, de grens tussen Thailand en Laos. Hier ga je eerst langs de Thaise immigratiepost en stap je vervolgens zelf op de bus naar de Laotiaanse grenspost. Hier regel je je visum voor Laos voor 30 dagen tegen een bedrag van 35,- USD per persoon. Nadat de paar stempels in je paspoort zijn gezet, regelt de gids een transfer voor je naar de pier, waar je op de slowboat, de Shompoo Cruise, stapt. Deze comfortabele boot is geschikt voor max. 40 personen en beschikt over een keuken die verschillende, lokale maaltijden bereidt.

Decorative torn edge

Omdat de slowboat aan alle kanten open is, heb je rondom een weids uitzicht over de Mekong rivier. Aan alle kanten zagen wij hoge, groene bergen, vissersbootjes op het water en kleurrijk wasgoed dat hangt te drogen aan de kant. Onderweg maak je een stop bij een lokaal dorpje. Wandel hier het dorpje in en neem een kijkje in het leven langs de waterkant.

Aan het einde van de middag kom je aan in Pakbeng. Pakbeng is een klein plaatsje, gebouwd op een heuvel met vele houten huisjes. Langs de hoofdweg vind je verschillende restaurantjes, welke sfeervol gelegen zijn aan de Mekong rivier. Geniet vanaf het terras van de zon, die langzaam ondergaat in het water.

Decorative torn edge

Dag 3 – Pakbeng – Luang Prabang

Wie ’s morgens vroeg opstaat, kan nog een bezoek brengen aan de lokale markt in Pakbeng. Hier zie je hoe de lokale inwoners hier hun handelswaar uitwisselen, zoals rijst, geurige kruiden en vers gevangen vis. Na het ontbijt vervolg je je boottocht per slowboat over de Mekong. Onderweg maak je nog een stop bij de Pak Ou grotten, welke je op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Deze twee grotten bevinden zich aan de voet van een kalkstenen rots en staan bekend om de vele Boeddhabeelden van verschillende kleuren, stijlen en maten.

Deze bouwsteen eindigt aan het einde van de middag bij aankomst in Luang Prabang. Een logische volgende bouwsteen is Beleef Luang Prabang. Leer de stad kennen die beroemd is om kleurrijke tempels, talloze monniken in oranje gewaden en de bijzondere, gemoedelijke sfeer die er hangt.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Met de slowboat naar Laos

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Laos Luang Prabang ontspannen begin
bouwsteen

Beleef Luang Prabang

 • Luang Prabang
 • 4 dagen / 3 nachten
 • vanaf € 190,- p.p. op basis van 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Ontdek Chiang Mai

 • Chiang Mai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • vanaf € 60,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern