Naar boven

Tips

Algemene informatie

Thailand uitzicht
Tips Thailand

Thailand is een erg leuk en gemakkelijk land om te bereizen. Dit komt onder andere door de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de inwoners. Verder spreken veel mensen goed ‘toeristisch’ Engels waardoor je vaak een heel eind kan komen. Ook zijn er tegenwoordig veel boeken over Thailand te krijgen, waarmee je veel over het land te weten komt. Onze reisspecialisten vertellen je ook graag meer over Thailand en helpen je graag met het samenstellen van je eigen reis met onze bouwstenen. Ook hebben we zelf al reizen samengesteld, kijk daarvoor bij onze rondreizen. De reisspecialisten delen ook graag hun eigen Thailand reistips.

Op deze pagina hebben wij een aantal persoonlijke Thailand reistips gezet van dingen die wij jullie niet willen onthouden. We geven hieronder praktische tips over: Bangkok, Chiang Mai, eilanden in zuid Thailand en trekkings in het noorden.

Lekker eten en drinken in Bangkok

Koop op Khao San Road of ergens anders onderweg bij een eetstalletje ‘pad thai’ (noodles met ei), springrolls (loempiaatjes) of fried banana’s (gefrituurde bananen). Erg lekker en een goedkoop hapje!

Wij kunnen Singha Beer aanraden. Dit vinden de Thai overigens zelf ook. Zij zeggen; In Thailand we call beer: Singha! Een biertje kost ongeveer 80 bath (1,60 euro) een goedkopere variant is Chang Beer.

Je kunt ’s avonds heerlijk eten op een dinner cruise boot. In de Lonely Planet staan er verschillende genoemd. Het kan handig zijn van tevoren te reserveren. Denk hierbij aan een sfeervolle houten “rice barge” met rustige Thaise muziek, superbediening en verrukkelijk uitgebreid eten: zeker de moeite waard.

Wil je de eerste 2 nachten in Bangkok verblijven dan raden we je één van onze Easy Going Bangkok bouwstenen aan.

Fruit markt in Thailand
Vervoer tuktuk Thailand

Lekker shoppen in Bangkok

Khao San Road voor al je shirtjes, slippers en souvenirs. Het leuke aan deze beroemde straat in Bangkok is dat er geen auto’s rijden. Je krijgt hier een beetje het boulevardgevoel.

Siam Square: moderne wijk met Hard Rock café, McDonalds etc. en veel expats. Leuk om eens een filmpje te pikken (wel gaan staan voor het volkslied!). Ook vind je hier alle grote warenhuizen. Deze staan erom bekend dat ze allerlei software en DVD’s erg goedkoop aanbieden. Pas wel op met douane-invoerregels.

Tweedehands boeken zijn verkrijgbaar op Khao San Road en rond de tempel bij Khao San Road. Het is sowieso aan te raden om rond deze tempel te lopen, je kan hier heerlijk eten.

Lekker eten en drinken in Chiang Mai

Eten op de nachtmarkt in Chiang Mai is een aanrader. Ook leuk en goedkoop is het om bij de Main Gate bij de (overdekte) stalletjes te gaan eten. Er zitten veelal Thai maar het was erg gezellig toen wij er waren.

Op zondag is er een bazaar. Op deze dag komen er veel mensen van buiten de stad hun waren verkopen. Ook zijn er veel typisch Thaise lekkernijen te koop en leuke souvenirs.

In het oude gedeelte van Chiang Mai zit restaurant Il Forno, hier kun je echt de allerlekkerste pizza’s en pasta’s eten als je rijst even zat bent.

Ben je helemaal weg van het Thaise eten? Een lekkere excursie in Chiang Mai is een Thaise kookcursus. Je gaat in een kleine groep onder leiding van een enthousiaste Thai een aantal gerechten bereiden.

Wat betreft de Thaise restaurants in Chiang Mai vinden wij Whole Earth restaurant een echte aanrader. Het restaurant is in Thaise sfeer aangekleed en je hebt ruime keuze uit Thaise gerechten.

Extra tip: doe ook een trekking door de jungle bij Chang Mai.

Markt Thailand
Uitzicht vanaf de boot in Thailand

Handige Thailand reistips voor op de eilanden

Koop een snorkel in Phuket voor als je naar Ko Yao Yai gaat om te snorkelen. Deze zijn namelijk een stuk goedkoper dan op de eilanden, een goede kost ongeveer 6 euro. Neem ook een onderwatercamera mee, de koralen en de vissen zijn zo mooi, dat wil je de achterblijvers zeker showen.

Op de eilanden zijn niet overal pinautomaten. Als je niet op je geld wilt letten tijdens dit verblijf, reken dan op 2000 bath p.p. per dag. Dan heb je ruim voldoende geld. Pinnen kan je volop in alle steden, dus ook in Phuket.

Op Ko Samui breng je een bezoek aan de Big Buddha. Deze Buddha staat op de hoek van de noord en de oostkust. Lekker shoppen kan je bij Chaweng beach.

Tips voor de wandelingen

De trekkings in het noorden van Thailand en de wandeling in het Khao Sok nationaal park (Woudreuzen en Meren) worden altijd begeleid door Engels sprekende gidsen. Verder zijn de volgende spullen handig om mee te nemen:

  • Lakenzak tijdens de trekking (dekens zijn aanwezig)
  • Een klamboe (aanwezig in Khao Sok park) ook te huur bij onze agent in Chiang Mai
  • Een kleinere rugzak voor overdag
  • Zonnebrandcrème
  • Anti-muggenspul
  • Zaklamp
  • Hoed/pet
  • Oordopjes (denk aan gillende varkens en aan mogelijk snurkende reisgenoten)
  • Slippers of lichte comfortabele schoentjes
  • Stevige schoenen met een goed profiel
Trekking Thailand
background-pattern