Menu background

Naar boven

Khao Sok | Riksja Thailand

Community Lodge in Khao Sok

bouwsteen

 • Reisschema:
  Khao Sok National Park
 • Reisduur:
  3 dagen/ 2 nachten
 • Reissom:
  € 285,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
Welkom in onze zelfgebouwde Anurak lodge. Samen met onze lokale partner hebben we de handen ineengeslagen en een lodge gebouwd aan de rand van Khao Sok. Alles draait hier om de conservatie van de natuur en natuurlijk genieten! We hebben een prachtige plek gevonden buiten de geijkte toeristenstromen; geen barmuziek maar stilte en junglegeluiden. Je slaapplek wordt omringd door steile rotsen, veel groen en een weids uitzicht. Lokale gidsen nemen je mee de jungle in en samen vaar je op het Cheow Lan Lake.
anurak bungalow
Decorative torn edge

Dag 1 – Surathani – Khao Sok Community Lodge, kanotocht

Vandaag kom je aan op het treinstation van Surathani of de luchthaven van Phuket waar je opgehaald wordt en naar onze lodge wordt gebracht nabij Khao Sok National Park. Neem je intrek in één van de gele bungalows op palen in de buurt van de rivier. Gebruik de rest van de ochtend om te settelen en bij te komen van de reis naar het zuiden.

Weer opgefrist begin je in de middag aan een kanotocht over de rivier. De dorpsbewoners peddelen voor je zodat jij de torenhoge kalkrotsen kunt bewonderen. Misschien spot je, net zoals wij, een ijsvogel of een slang die zich om een tak heeft geslingerd. Halverwege maak je een wandeling door een grot vol boeddhistische beelden waar de lokale bevolking offers komt brengen. Voordat je terugkeert wordt er een vuurtje gestookt voor een lekker kopje thee met… een banaan. Bij warm weer plons je nog even het water in voor wat verkoeling.

Decorative torn edge

Dag 2 – Varen op het Racha Praba meer

Na het vroege ontbijt ga je samen met een lokale gids naar de Racha Praba dam in Khao Sok. Hier stap je in een longtailboot, waarmee je richting het Cheow Lan Lake vaart. Om je heen rijzen dichtbegroeide rotsformaties uit het water. Zodra de motor uitgaat en de golven van de boot verdwijnen wordt het water spiegelglad en hoor je vanuit de jungle geluiden van apen en neushoornvogels.

Na de lunch neemt de gids je mee voor een wandeling door het woud en ga je op zoek naar de dieren die je waarschijnlijk al gehoord hebt. ’s Middags reis je weer terug naar de lodge. Laat het gerust weten als je liever een nacht op het water wilt verblijven.

Decorative torn edge

Dag 3 – Community Lodge Khao Sok, vertrek

Onze lodge in Khao Sok ligt lekker rustig en dus niet dichtbij restaurantjes, daarom zijn de avondmaaltijden inbegrepen. De lokale kok bereidt een Thaise maaltijd voor je die je samen met de andere reizigers in het restaurant nuttigt. Wij voelden ons al snel thuis! Het personeel van de lodge is nog wat verlegen, maar oefent graag Engels met je. Of speel een potje ping pong met onze tuinman.

De lodge is nog in ontwikkeling. Wil je ons helpen de lodge verder te verrijken, je ideeën zijn van harte welkom. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen. Na je verblijf kun je doorreizen naar de witte zandstranden; heerlijk bijkomen van alle jungle avonturen.

Decorative torn edge

Onze lodge…

Anurak betekent ‘conservatie’ en daar draait het om in de lodge. De Thaise manager Shane zet zich in voor cultuur- en natuurbehoud van de gemeenschappen waar Anurak onderdeel van is. Hij leert ze o.a. dat het scheiden van afval erg belangrijk is. Daarnaast zijn we bezig om verdwenen vegetatie door het planten van oliepalmen terug te brengen.

Khao Sok is een geliefde plek en in juli en augustus is de kans groter dat alle 18 bungalows vol zitten. Uiteraard regelen we dan alternatief verblijf voor je.  Geen community lodge maar een groter opgezette lodge dichter bij restaurants en barretjes. De inbegrepen activiteiten zullen hetzelfde zijn, maar diners zijn hier niet inbegrepen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Community Lodge in Khao Sok

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Fietstocht door Khao Sok National Park

 • Reissom:
  € 44,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  fietstocht door het Khao Sok National Park

Heb je na de kanotocht zin in nog meer actie? Stap dan ’s middags op de fiets. De lokale gids neemt je mee op pad.

Decorative torn edge
Variant
2

Koken met de locals

 • Reissom:
  € 59,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Kookworkshop onder begeleiding van een local

Het vuur knettert op de achtergrond terwijl je alles leert over het koken op de lokale manier. De verse producten komen allemaal uit de omgeving, van rijst tot groenten en fruit. Geniet van het koken en natuurlijk van de door jou bereide Thaise maaltijd.

Decorative torn edge
Variant
3

Alternatieve accommodatie

 • Reissom:
  eventuele meerkosten
 • Inbegrepen:
  transfer naar National Park Khao Sok, 2 nachten in een sfeervol resort, 2x ontbijt 1x lunch en 2x diner, kanotocht en boottocht op Cheow Lan Lake

Onze Anuraklodge in Khao Sok is inmiddels een populaire bestemming. Veel van onze reizigers zijn er vroeg bij met boeken. Hierdoor kan het voorkomen, vooral in de maanden juli en augustus, dat onze bungalows zijn volgeboekt. Wij willen ook jou een unieke overnachting bieden in het park. Bekijk onderstaand resort dat we dan voor je boeken, het programma blijft nagenoeg gelijk. Bij eventuele meerkosten zullen we contact met je opnemen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Ontspan op Koh Phangan

 • Koh Phangan
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 178,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Palmbladeren vrouwen - Gastgezin Thailand verblijf
bouwsteen

Leef als de Thai: homestay Thailand

 • Surat Thani
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 231,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Relaxen bij het strand Thailand Khanom
bouwsteen

Relaxen aan dolfijnenstrand in Khanom

 • Khanom
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 227,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Ko Yao Yai zuid Thailand
bouwsteen

Varen langs de baaien van Koh Yao Yai

 • Koh Yao Yai
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 349,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge