Menu background

Naar boven

Varen langs de baaien van Koh Yao Yai

bouwsteen

 • Reisschema:
  Koh Yao Yai
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 349,- p.p. bij 2 personen
 • Aanvang:
  dagelijks
In de Andamanzee, tussen het drukke Phuket en Krabi, ligt het het kleine eiland Koh Yao Yai. Het is vrijwel verlaten en perfect voor reizigers die het hutje-aan-het-strandgevoel zoeken. Verwacht hier geen luxe, geen bruisende dorpjes en een overdaad aan restaurants. Stel je in op een stuk ongerept Thailand en je krijgt alles wat je verwacht. De puurheid van het eiland en de ontdekkingstocht door de Phang Nga-baai maken dit een van onze favoriete bouwstenen in Zuid-Thailand.

Koh Yao Yai ligt in een binnenzee aan de zuidwestkust. In de baai vol kleine inhammen vind je veel onbewoonde rotseilanden. Op jouw eilandje wonen weliswaar mensen, maar er is weinig toerisme. Je slaapt twee nachten in een bungalow aan zee, met dichte jungle en rijstvelden achter je. De dag na aankomst maak je een dagtrip per longtailboot naar verborgen lagunes, snorkelspots in de omgeving en verlaten stranden. Op een wit zandstrand plof je neer voor een verse lunch. 's Avonds geniet je van de zonsondergang vanuit de hangmat of tijdens een wandeling op het strand.
Ko Yao Yai zuid Thailand
Decorative torn edge

Dag 1 – Naar Koh Yao Yai

Vandaag word je in Phuket of Krabi opgehaald en naar de pier gebracht waar de ferry vertrekt. Het is leuk om er de locals te zien die zakken rijst, potten, pannen… zelfs geiten inladen op de boot. Vervolgens vaar je in anderhalf uur naar Koh Yao Yai, een eiland midden in de Phang Nga baai.

Bij de pier van Yao Yai eiland word je opgewacht, het is dan nog een half uur rijden naar het strand waar je verblijft, dus je leert meteen het eiland kennen. Je hotel bestaat uit op palen gebouwde bungalows van hout, met fan of airco, douche en toilet. Warm water is hier niet, maar dat is ook niet nodig. Er is geen dorp, dus er zijn geen winkels. Omdat je hier niet kunt pinnen of geld wisselen, raden wij je aan om genoeg cash geld mee te nemen en eventueel een credit card. In het openlucht restaurant met rieten dak staat vaak vis op het menu, persoonlijk door de hotelmedewerkers gevangen. Verser kan niet en dat proef je.

Decorative torn edge

Dag 2 – Koh Yao Yai verblijf, longtail tour

Vandaag staat er een bijzondere dagtocht op het programma. ’s Ochtends word je bij de accommodatie rond negen uur opgehaald en rijd je naar de pier, waar de boot al voor je klaar ligt. Je vaart langs kalkstenen rotsformaties die hoog boven je uit zee rijzen. Tussen deze bergen liggen kleine baaien verscholen met knal witte strandjes. Hier komen ook andere toeristen die met georganiseerde tours vanuit Phuket en Krabi komen.

Tijdens de boottocht is er de mogelijkheid om te snorkelen, grotten te bezoeken en te wandelen over de poederwitte stranden. Op een van deze bountyeilandjes legt de boot aan voor een lunch op het strand. Met wat geluk heb je een strand helemaal voor jezelf. Vaak meren er ook nog wat andere bootjes aan. Je springt uit de boot, met je voeten in het warme zand en geniet van een Thaise maaltijd.

Decorative torn edge

Na een frisse duik in het heldere water klim je weer aan boord van de longtailboot en vaar je verder door de Phang Nga baai. Rond half drie keer je terug op Koh Yao Yai, waar je het binnenland van dit eiland verkent per pick-up truck. Je rijdt langs groene rijstvelden, rubberplantages, kleine markten en een schooltje. Onderweg maak je een korte stop en vertelt de gids je over de productie van rubber.

Koh Yao Yai is een authentiek eiland waar toerisme nog erg beperkt is. Je vindt hier geen reclameborden, internet of pinautomaat, maar nog het echte Thaise eilandsfeertje waarbij de kost wordt verdiend met vissen, rijst en rubber. Aan het eind van de middag ben je terug bij je bungalow. Hier ontspan je nog even op het strand met je voeten in het zand voordat je de zon ziet ondergaan.

Decorative torn edge

Dag 3 – Koh Yao Yai, vertrek

Vandaag sta je al rond 6 uur op. Na een vroeg ontbijt liepen wij nog even met onze voeten door het helderblauwe water, voordat wij naar de pier werden gebracht. Rond acht uur vertrekt de lokale boot oostwaarts naar Krabi of Phuket voor je vlucht terug naar Bangkok. Wij vonden de tocht zo vroeg in de ochtend tussen de nevelige baaien door, onvergetelijk. Op de pier waar je aankomt, ten noorden van Krabi, word je opgewacht. Je kunt nu verder reizen naar ons rustige eiland Koh Hai met de bouwsteen Relaxed Robinson eiland.

Verlengen op Koh Yao Yai is leuk als je de tijd hebt. Je kunt dan een extra dagje relaxen aan het strand of zelf met de fiets of brommertje het eiland verkennen. Het programma van deze bouwsteen is enigszins onder voorbehoud in verband met het weer en het tij. De intentie van de tour blijft altijd gewaarborgd. Voor een niet alleen onvergetelijke, maar ook zonnige bouwsteen, kun je het beste tussen november en mei een bezoek brengen aan Yao Yai.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

strand-zuid-thailand
bouwsteen

Koh Hai: Relaxed Robinson-eiland

 • Koh Hai
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 175,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
ko lanta Zuid Thailand
bouwsteen

Luieren op Koh Lanta

 • Koh Lanta
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 179,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge