Een korte vakantie en toch veel zien? Het kan in deze 7 landen!

blog

Geschreven op
maandag 29 juli
Geschreven door
Delen op social media

Bij een korte vakantie denk je waarschijnlijk aan een bestemming binnen Europa. Niet te ver vliegen, veelal (relatief) korte afstanden en geen gedoe met een jetlag. Toegegeven: je vliegt inderdaad niet voor een trip van één week naar Australië of Nieuw-Zeeland. Maar wel naar déze zeven landen!

Twee weken sigaren, rum en oldtimers in Cuba

oldtimers cuba
De cuba libre is niet alleen het lokale drankje van Cuba, maar ook de droom van veel Cubanen: het vrije Cuba lijkt steeds dichterbij. Wil je nog iets zien van de communistische invloeden? Dan is nu de tijd om te gaan. In twee weken kun je een heel goed beeld krijgen van het moois dat Cuba te bieden heeft.

Combineer Havana met de tabaksprovincie Piñar ten westen van de hoofdstad, verken de koloniale stadjes Cienfuegos en Trinidad, reis vervolgens door naar Santa Clara om het monument van Che Guevara te zien en eindig aan de tropische stranden van Varadero. Lekker op je gemak in je eigen huurauto toeren over het eiland van sigaren en salsa, waar de tijd even stil lijkt te staan.

Bekijk deze rondreis op Riksja Cuba

Souks en Sahara in Marokko

Marokko Kamelen
Op maar vier uur vliegen vanaf Amsterdam stap je de exotische wereld van koningssteden, kasbahs en kamelen in. De reisafstanden in Marokko zijn relatief kort, waardoor je in een week tijd de kleurrijke souks van Marrakech én de uitgestrekte Saharawoestijn kunt verkennen. In acht dagen creëer je je eigen sprookje van duizend-en-één-nacht, waarna je gegarandeerd terug wilt komen voor minstens duizend nachten meer.

Bekijk deze rondreis op Riksja Marokko

Sun and fun in Florida

Floriday Miami strand

Een korte trip door Florida, kan dat? Zeker weten! In ‘slechts’ tien dagen kun jij Miami, de Everglades én Orlando bezoeken, waar je ook nog eens Mickey Mouse kunt knuffelen. De route is zo uitgestippeld dat je geen lange reisdagen hebt, maar wél veel vrijheid en genoeg momenten aan het strand om aan je kleurtje te werken, want ze noemen het niet voor niets The Sunshine State.

Bekijk deze rondreis op Riksja Amerika

Rotsen en kamelen in Jordanië

Eén uurtje langer in het vliegtuig dan naar Marokko (vijf uur, dus) en je bevindt je tussen knalrode zandduinen, sloffende kamelen en Arabische markten met geurende specerijen. In Jordanië is het één uur later dan in Nederland en de reisafstanden zijn er relatief kort. Geen last van een jetlag, dus, en niet al te lange afstanden afleggen in je huurauto. Gelukkig maar, want je wandelt natuurlijk veel liever door wereldwonder Petra, dobbert in (of eigenlijk op) de Dode Zee en verkent de eeuwenoude hoofdstad Amman. Een korte rondreis door Jordanië leidt je in negen dagen langs de mooiste highlights van dit wonderschone land.

Bekijk deze rondreis op Riksja Jordanië

Beleef Azië in het klein in Sri Lanka

Rondreis door Sri Lanka - theevelden

Een heerlijk land waar je avontuur, natuur én cultuur met elkaar kunt combineren: dat is Sri Lanka. Dit land is door Lonely Planet uitgeroepen tot nummer één ‘best travel bestemming’ van 2019 en dat snappen we maar al te goed! Sri Lanka zit bomvol met mysterieuze rotspaleizen, groene theeheuvels en natuurlijk tropische stranden. Gewapend met een goede wegenkaart (of je eigen chauffeur) trotseer je ‘Azië in het klein’ al in zo’n twee weken. Een korte vakantie waarbij je de highlights van Sri Lanka ziet én tijd overhoudt om te relaxen. Dat klinkt goed, toch?

Bekijk deze rondreis op Riksja Sri Lanka

De Mayacultuur in Mexico

ChichenItza-Tessa Mexico
Wil je de Maya cultuur opsnuiven maar heb je niet veel tijd? Tijdens een reis van 9 dagen ontdek je de cultuurschatten die het schiereiland Yucatan rijk is. Door de relatief korte afstanden, heb je des te meer tijd om te ontspannen op een van de mooie  stranden met een cocktail.

Combineer wereldwonder Chichén Itza met de koloniale stad Mérida, vaar in een kano door Laguna Bacalar, het grootste meer van Mexico, en sluit je reis ontspannen af aan het strand van Playa del Carmen.

Bekijk deze rondreis op Riksja Mexico

Geisers en watervallen in IJsland
Landschap Ijsland

Het natuurschoon ontdekken van IJsland kan prima tijdens een korte vakantie. Rijd in je eigen huurauto watervallen, geisers en warmwaterbronnen tegemoet. Ontdek de IJslandse cultuur in de steden Reykjavik en Akureyri , speur naar walvissen en dolfijnen in het noorden van IJsland en ontdek de geothermische activiteit in de Golden Circle.

De echte avonturier kan in IJsland ook z’n hart ophalen, snorkel tussen twee continenten of trotseer de gletsjers tijdens een wandeling langs de vulkaanroute.

Bekijk deze rondreis op Riksja IJsland

Klaar om op reis te gaan?

Optimaal genieten van je korte vakantie? Daar hoort een jetlag natuurlijk niet bij. Check voor vertrek nog snel deze negen tips om een jetlag te voorkomen (of in elk geval te verzachten).

Wil jij op de hoogte blijven van het fijnste leesvoer en geen enkele insidertip meer missen? Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en krijg de laatste blogs gratis en voor niets in je inbox!