Menu background
Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

3 x avontuur op reis

blog

Geschreven op
dinsdag 23 mei
Geschreven door
Delen op social media

Houd je van een beetje avontuur en wil je de Braziliaanse Amazone ontdekken? Het Annapurna-gebergte in Nepal trotseren? Of slapen tussen het wild in Kenia? Met deze tips ga je goed voorbereid op reis.

Avontuur 1: de Braziliaanse Amazone

Amazone jumalodgeSlaap in Brazilië in de ‘groene longen van de wereld’ in een knusse, drijvende lodge met elektriciteit en een fan in je kamer. Of ga volledig back to basic in een natuurlijk lodge aan de rivier, zonder elektriciteit maar wel sfeervol verlicht met enkel wat kaarsen. Het voelt als een droom om rustig wakker te worden midden in de natuur. We verschoten wel even toen we bij het ochtendgloren werden gewekt door een cirkelzaag. Kon dat, midden in de jungle? Gefopt! Het vreemde geluid bleek te komen van een kleine kever. Voortaan er toch maar aan denken om oordopjes in te pakken (trouwens ook altijd handig bij een snurkende reispartner).

Naast slapen in de Amazone zijn ook de activiteiten een groot avontuur. We genoten ervan om te leren vissen op piranha’s. Het is al een uitdaging om je balans te vinden in een uitgehakte kano om daarna gewapend met een stok, draad, haakje en stukje vlees een vis te vangen. We waren superfier dat het was gelukt. Wel even opletten dat deze scherpgetande visjes je niet bijten als je ze van de haak haalt! Gelukkig helpt de ervaren bootman je hierbij. Om de dag goed af te sluiten gaat de zelfgevangen piranha op de barbecue. Toegegeven, het is een piepklein visje, maar we vonden het wel lekker. Je kunt in de jungle niet overal je handen wassen, dus een handgel is wel handig om in je rugzak te steken.

Avontuur 2: de Nepalese Himalaya

Start je avontuur in Nepal door met een klein vliegtuig over het spectaculaire Annapurnagebergte te vliegen. De volgende dag is het tijd om het gebied vanaf een andere kant te bekijken. Met goed ingelopen trekkingschoenen, degelijke wandelstokken en liefst een vrolijke reisgenoot ga je de uitdaging aan. Onderweg kom je geen winkels, maar ezelstoeten met handelswaar tegen. Je beseft ineens hoe ver je van de bewoonde wereld af bent. Vermoeid maar voldaan kom je na een dag stevig stappen en klimmen aan in je eenvoudige trekkinglodge met uitzicht over de bergen. Ga je in het najaar, dan kunnen de temperaturen ’s nachts dalen tot onder het vriespunt. Warme kledij is dan zeker zinvol, te starten met thermisch ondergoed. Niet bepaald charmant of sexy, we weten het, maar wel lekker warm.

Avontuur 3: The Big Five in Tanzania of Kenia

Stel je voor: je ligt in je tent en hoort naast je een buffel kauwen of in de verte een brullende leeuw die op jacht is. Dat kan zomaar gebeuren als je midden in de Serengeti overnacht. Niet iedereen houdt van basic kamperen. Wil je wel de sfeer maar met iets meer luxe, dan is glamping ideaal. Denk aan een ruime tent met een echt bed en zelfs je eigen badkamer en suite. Goed uitgerust en lekker opgefrist? Dan kan de speurtocht naar de Big Five beginnen. Je bent een tijdje onderweg in een zonnige en stoffige omgeving, dus neem buiten je fototoestel ook zeker zonnecrème en een camelbak met fris water mee. Spot je de Big Five niet meteen? Wees niet teleurgesteld, er is zoveel meer te zien: ruige en onaangetaste natuur, vlaktes met klein wild en rivieren vol krokodillen en hippo’s.

Ben jij al klaar voor jouw avontuur? Bij A.S.Adventure kun je deze en nog veel meer reisartikelen terugvinden.