11 avontuurlijke trekkingen

blog

Geschreven op
woensdag 22 juli
Geschreven door
Delen op social media

Veters vast en gaan!

Loop in de voetsporen van Inca’s, bezoek bergvolkeren in Vietnam en juich op de top van Afrika’s hoogste berg, de Kilimanjaro. Houd jij ervan actief te zijn op reis en kom je graag in contact met de lokale bevolking? Met deze elf trekkingen kom je op plekken die je anders niet zo snel zou zien én overnacht je vaak bij mensen thuis.

Deze meerdaagse trekkingen hebben we zo voor je samengesteld dat je ze met onze andere bouwstenen op kunt bouwen tot een complete rondreis. Onze reisspecialisten helpen je graag om de trekking van jouw keuze zo goed mogelijk binnen jouw andere reiswensen te passen.
Nieuwsgierig? We lichten de leukste hikes voor je uit!

1. Peru: op het pad van de Inca’strekking Peru

Voor elke reiziger die naar Peru gaat, is Machu Picchu hét hoogtepunt. De oude Incastad ligt achter de Heilige Vallei, verscholen tussen de toppen van de Andes. Omdat je Machu Picchu waarschijnlijk maar één keer in je leven ziet, wil je van dit bijzondere moment wel wat moois maken. We bieden drie meerdaagse trekkingen aan: de klassieke Inca-trail, maar ook wat minder toeristische, alternatieve trekkingen.
Lees verder op Riksja Peru.

2. Chili: dramatisch mooie Torrestrekking chili

Voor natuurliefhebbers is Patagonië the place to be. In het Chileense Nationaal Park Torres del Paine bieden we de beroemde W-trekking aan, waarbij je van berghut naar berghut wandelt. Onderweg wisselen ruige bergen en gletsjermeren elkaar af. Grote kans dat je guanaco’s (lama’s), nandu’s (soort emoes), adelaars, condors, grijze vossen, ganzen en andere vogels weet te spotten!
Lees verder op Riksja Chili.

3. Vietnam: hilltribes van Sapatrekking Vietnam

In het uiterste noorden van Vietnam vind je een ongerept natuurgebied waar al eeuwen geleden volken uit diverse uithoeken van Azië zich gevestigd hebben. Je trekt samen met een gids vanuit Sapa naar de dorpjes. Wandel door het natuurgebied rondom Sapa, dat bestaat uit steile bergruggen en rijstvelden, en kijk je ogen uit op de folkloristische markt van Bac Ha, waar de bergstam Flower H’mong met hun kledij een kleurig spektakel vormen.
Lees verder op Riksja Vietnam.

4. Thailand: trek van bergdorp naar bamboevlottrekking Thailand

Onder leiding van een enthousiaste gids die veel kennis heeft van het gebied en de bergstammen, trek je het groene berggebied van Thailand in. Verken de omgeving en vaar met een bamboevlot over de rivier. Je verblijft in een eenvoudig huisje in twee verschillende bergdorpen. Dit is wat ons betreft dé manier om te proeven van het leven dat deze kleurrijke stammen leiden, midden in de bergen.
Lees verder op Riksja Thailand.

5. Laos: Namtha Mountain Trailtrekking Laos

Volgens ons is deze avontuurlijke trekking dé manier om te ervaren hoe de mensen in de kleine dorpen van Noord-Laos leven. Je maakt een trekking dwars door het gebied rond Luang Namtha, waarbij je wel wat inspanning moet leveren. Je overnacht in een simpel guesthouse in een traditioneel dorpje. Moe van alle indrukken val je ’s avonds in slaap bij de geluiden van de omgeving en word je ’s ochtends gewekt door kraaiende hanen.
Lees verder op Riksja Laos.

6. Indonesië: voetsporen op de vulkaantrekking indonesie

Maak een trekking door het Gunung Rinjani National Park op het Indonesische Lombok. Je begint met een flinke klim naar de kraterrand, waar je overnacht in kleine tentjes. Adembenemend uitzicht gegarandeerd! Vervolgens daal je af naar het kratermeer, waar je het vermoeide lijf kunt belonen met een onderdompeling in een van de warmwaterbronnen. Vervolgens loop je naar de kraterrand aan de andere kant van de vulkaan, zodat je nog even kunt genieten van het uitzicht voordat de avond valt.
Lees verder op Riksja Indonesië.

7. China: Tiger Leaping Gorgetrekking China

Tijdens deze trekking krijgt je China-reis pas echt karakter: je maakt een avontuurlijke wandeltocht, waarbij je hoog de bergen in gaat en langs de bovenkant van de kloof wandelt. Na een flinke klim overnacht je in een gezellig guesthouse aan de rand van de berg. Je hebt een weids uitzicht over de steile rotsen.
Lees verder op Riksja China.

8. Sri Lanka: expedities rond Ellatrekking Sri Lanka

Het dorp Ella is misschien wel de mooiste locatie van Sri Lanka. Het is er koel genoeg om lange trektochten te kunnen maken, maar ook warm genoeg om op een terrasje van een theehuis te kunnen zitten. Je maakt door afgelegen dorpjes en theeplantages een trektocht via watervallen naar Little Adams peak of naar Ella Rock. Op een adembenemend uitzichtpunt bij de Peak ga je picknicken.
Lees verder op Riksja Sri Lanka.

9. Tanzania: Afrika aan je voetentrekking Tanzania

Tanzania ligt letterlijk aan je voeten op de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Onder begeleiding van professionele berggidsen en dragers vertrek je vanuit de tropische wouden aan de voet van de Kilimanjaro door verschillende vegetatiezones en langs ijzige gletsjers. Je slaapt in eenvoudige tentjes die je elke dag opzet in een totaal andere wereld.
Lees verder op Riksja Tanzania.

10. Marokko: naar de top van de Toubkaltrekking Marokko

Op slechts een paar uur rijden vanaf het Marokkaanse Marrakech stap je een nieuwe wereld binnen. Langs bergdorpjes begint de klim naar de de Toubkal (met bijna 4.200 meter de hoogste berg van Noord-Afrika). Je slaapt onderweg in eenvoudige berghutten. Samen met een ervaren gids kom je stapje voor stapje dichter bij de top en dichter bij bij jezelf.
Lees verder op Riksja Marokko.

11. Nieuw-Zeeland: Tongariro Moon Crossingtrekking Nieuw-Zeeland

Loop in Nieuw-Zeeland tussen vulkanen op zoek naar blauwe mineraalmeren en opgedroogde lavastromen. Het is een pittige wandeling, waarbij je soms moet klimmen en klauteren. Boven op de rotsachtige bergen wordt je doorzettingsvermogen beloond: je geniet van het uitzicht over het weidse maanlandschap. In dit nationale park vonden we een statig bergslot, waar je geheel in stijl kunt verblijven. Je slaapt in ruime kamers met koninklijk interieur en met uitzicht over de vulkanen.
Lees verder op Riksja Nieuw-Zeeland.