Menu background

Naar boven

Mai Chau hilltribes

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mai Chau
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  € 215,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  wandelen met gids
 • Aanvang:
  dagelijks
In het noorden van Vietnam vind je bergvolkeren, uitgestrekte natuur en rijstvelden. Deze bouwsteen die je naar Mai Chau in de bergen brengt, is een ideaal alternatief voor Sapa voor reizigers die wat minder tijd hebben. Mai Chau ligt namelijk dichter bij Hanoi en biedt een vergelijkbare belevenis.

Je reist vanuit Hanoi naar de vallei van Mai Chau. In deze vallei wonen verschillende bergvolkeren die op traditionele wijze leven. Vanuit Mai Chau wandel je langs de rijstvelden en bezoek je omliggende dorpjes. Onderweg maak je kennis met de bergstammen en hun leefwijze. Je overnacht in een traditionele paalwoning in Mai Chau. De volgende dag sta je vroeg op en kun je kiezen of je wilt wandelen of fietsen. Samen met je gids ontdek je nog meer van de omgeving. Onderweg zie je het leven van alle dag van de lokale bevolking. Na de lunch reis je terug richting Hanoi.
Decorative torn edge

Dag 1 – Vroeg vertrek naar Mai Chau

’s Morgens rond acht uur vertrek je naar de vallei van Mai Chau, ten zuidwesten van Hanoi. De rit duurt ongeveer 3,5 uur. In de Mai Chau vallei woont de etnische Witte Thai-stam. Zij leven in woningen gebouwd op palen. Hun traditioneel geborduurde kleding, volksdansen, liederen en Can-wijn hebben deze bergstam beroemd gemaakt. De van bladeren gemaakte Can-wijn wordt door een bamboe rietje gedronken. Vanavond krijg je de kans om hiervan te proeven.

Aan het einde van de ochtend arriveer je in het dorpje Ban Lac. Wanneer je je spullen boven brengt, wordt de lunch onder de paalwoning voor je klaargemaakt. Vergeet naar lokaal gebruik je schoenen niet uit te trekken en onderaan de trap te laten staan. Laat je verrassen door wat er op tafel komt. Misschien heb je al geoefend om met stokjes te eten, anders zal het even wennen zijn.

Decorative torn edge

Na de lunch is het tijd om de benen te strekken en de omgeving te gaan verkennen. Je wandelt samen met je gids door de groene rijstvelden en maakt kennis met de etnische Witte Thai en hun leefwijze. De wandeling door deze omgeving maakt de bouwsteen leuk, want Ban Lac zelf is vrij toeristisch. De lokale bevolking draagt geen traditionele kleding meer, maar de vrouwen zijn nog wel bedreven in het weven van kleding. In het dorp worden dan ook sjaals en lokale souvenirs verkocht die met de hand gemaakt zijn.

Na het diner is het mogelijk om een folklore-avond mee te maken. Dit is optioneel, ter plekke kun je hiervoor kiezen en betalen. Je krijgt dan ook de kans om van de Can-wijn te proeven. Tijdens het diner wordt de klamboe over je matrasje en deken gehangen. Wij vonden het fijn dat we onze eigen lakenzak bij ons hadden.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van Mai Chau naar Hanoi

’s Morgens zul je vanzelf gewekt worden door de kraaiende hanen en spelende kinderen. Na het ontbijt kan je kiezen of je wilt wandelen of fietsen. De gids vertelt je onderweg van alles over het leven in deze groene omgeving. Je ziet verschillende dorpjes en de bedrijvigheid van alle dag. Er wordt hard gewerkt op de rijstvelden, kinderen krijgen les op school en vrouwen doen het huishouden. Na terugkomst van je tocht kan je zelf nog even ergens wat lunchen. Daarna vertrek je richting Hanoi, waar je aan het einde van de middag weer zult aankomen.

Vanuit Hanoi vertrekken er meerdere bouwstenen waarbij je de bijzondere natuur in het noorden verkent. Bij het overzicht van onze bouwstenen vind je de verschillende mogelijkheden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Mai Chau hilltribes

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Hallo Hanoi!

 • Hanoi
 • 3 dagen / 2 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge