Naar boven

Gezondheid in Vietnam

Voorbereid op reis

Rijstvelden Vietnam

Gezondheid in Vietnam

Vietnam is een tropisch land en daarom loop je meer risico om ziek te worden dan thuis. Door de vochtige warmte krijgen bacteriën meer kans. Het risico op ziekten hoeft je vakantieplezier absoluut niet in de weg te staan, wel raden wij aan om je goed voor te bereiden en ter plekke bewust om te gaan met gezondheidsrisico’s.

Voor Vietnam wordt aangeraden om de vaccinaties tegen dtp, hepatitis A en buiktyfus te halen. Malaria vormt geen probleem in Vietnam (met uitzondering van het eiland Phu Quoc). Wij raden je aan om altijd tijdig een huisarts of GGD te raadplegen voor de meest actuele informatie over de gezondheidsmaatregelen die je moet treffen voor je reis.

Belangrijk tijdens je Vietnam-rondreis is dat je geen water uit de kraan drinkt. Water uit flessen met gesealde dop zijn veilig om te drinken. Ook gekookte dranken zoals thee en koffie zijn prima. Let verder op met het eten van vlees en vis. Dit moet goed gekookt, gestoofd of doorbakken zijn. Fruit en sla kun je het beste wassen met drinkwater uit een fles om de kans op reizigersdiarree te verkleinen.

Mocht je toch ziek worden tijdens je rondreis door Vietnam, dan zijn de beste ziekenhuizen in Hanoi en Ho Chi Minh City. Toch zijn deze zeer eenvoudig en niet te vergelijken met onze ziekenhuizen in Nederland. In geval van ernstige ziekte of een noodgeval regelt je reisverzekering in de meeste gevallen dat je overgebracht wordt naar buurland Thailand, waar de medische zorg uitstekend is.

pharmacy
background-pattern