Naar boven

Visum Vietnam

Voorbereid op reis

Rijstvelden Vietnam

Heb je voor Vietnam een visum nodig?

Voor een rondreis Vietnam heb je een paspoort nodig dat na terugkomst nog zes maanden geldig is. Ook een visum is nodig voordat je aan je vliegreis begint. Er zijn drie mogelijkheden om het visum voor Vietnam te verkrijgen.

Visum Vietnam aanvragen

Je kunt het visum voor Vietnam aanvragen via het online formulier van de overheid, het zogeheten e-visa. Daarnaast kun je een visum aanvragen bij de Vietnamese ambassade in Den Haag. Wij raden het e-visa aan, dit is namelijk een stuk sneller geregeld.

1. E-visum Vietnam

Met het e-visum kunnen Nederlanders en Belgen vanuit huis het visum aanvragen en printen. Het e-visum Vietnam is niet alleen eenvoudiger, maar ook voordeliger dan de andere mogelijkheden. De kosten van het e-visum voor Vietnam zijn namelijk slechts 25 USD.

Het e-visum Vietnam vraag je aan op de website van het Vietnam Immigration Department. Het enige wat je verder nog nodig hebt, is een scan van je paspoort en een pasfoto. Onze Vietnamspecialist Vincent vroeg onlangs zijn e-visum aan. Lees hier in ons reisblog zijn ervaring.

Vragen over het e-visum? De verantwoordelijkheid voor de procedure van het e-visum ligt bij de Vietnamese autoriteiten. Voor vragen hierover kun je terecht bij de Vietnamese ambassade in Den Haag, je vindt de contactgegevens van de ambassade op deze pagina klik hier.

2. Ambassade visum Vietnam

Om het Vietnam-visum aan te vragen bij de ambassade heb je een ingevuld visumformulier nodig. Via deze pagina kun je het formulier downloaden. Je dient dit blad volledig in te vullen. Vervolgens kun je zelf bij de ambassade langsgaan. De ambassade in Den Haag is geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur op maandag, woensdag en vrijdag. Bij het aanvragen wordt aangegeven dat het vier dagen duurt voordat je je paspoort met visum weer op kunt halen. Vaak is het visum met een uurtje al geregeld.

De kosten voor het dertigdagen-toeristenvisum via de ambassade zijn in Nederland €78,- en in België €90,-.

background-pattern