Menu background

Naar boven

Visum Vietnam

Algemene informatie

Vietnam informatie, Halong Bay

Heb je voor Vietnam een visum nodig?

Voor een rondreis Vietnam heb je een paspoort nodig dat na terugkomst nog zes maanden geldig is. Ook een visum is nodig voordat je aan je vliegreis begint. Er zijn drie mogelijkheden om het visum voor Vietnam te verkrijgen.

Visum Vietnam aanvragen

Je kunt het visum voor Vietnam op drie manieren aanvragen. Vanaf 2018 is het visum Vietnam aanvragen een stuk makkelijker geworden door het e-visum. De andere mogelijkheden zijn: het visum kopen bij de ambassade of een autorisatiebrief aanvragen voor het visa on arrival. Hieronder vind je meer informatie over de mogelijkheden.

1. E-visum Vietnam

Met het e-visum kunnen Nederlanders en Belgen vanuit huis het visum aanvragen en printen. Het e-visum Vietnam is niet alleen eenvoudiger, maar ook voordeliger dan de andere mogelijkheden. De kosten van het e-visum voor Vietnam zijn namelijk slechts 25 USD.

Het e-visum Vietnam vraag je aan op de website van het Vietnam Immigration Department. Het enige wat je verder nog nodig hebt, is een scan van je paspoort en een pasfoto. Onze Vietnamspecialist Vincent vroeg onlangs zijn e-visum aan. Lees hier in ons reisblog zijn ervaring.

Vragen over het e-visum? De verantwoordelijkheid voor de procedure van het e-visum ligt bij de Vietnamese autoriteiten. Voor vragen hierover kun je terecht bij de Vietnamese ambassade in Den Haag, je vindt de contactgegevens van de ambassade op deze pagina klik hier.

2. Ambassade visum Vietnam

Om het Vietnam-visum aan te vragen bij de ambassade heb je een ingevuld visumformulier nodig. Via deze pagina kun je het formulier downloaden. Je dient dit blad volledig in te vullen. Vervolgens kun je zelf bij de ambassade langsgaan. De ambassade in Den Haag is geopend van 09.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur op maandag, woensdag en vrijdag. Bij het aanvragen wordt aangegeven dat het vier dagen duurt voordat je je paspoort met visum weer op kunt halen. Vaak is het visum met een uurtje al geregeld.

Woon je niet in de buurt van Den Haag of zie je geen kans om langs te gaan, kun je ook alle stukken aangetekend verzenden. Per reiziger dien je het paspoort, visumformulier, een pasfoto en contant geld mee te sturen. Stuur in dit geval ook een retourenvelop mee, met naam, adres en voldoende porto voor het aangetekend terugsturen. In de regel ontvang je binnen zeven tot tien dagen je paspoort met visum weer retour, maar in de praktijk ontvang je de documenten vaak al binnen twee dagen weer terug. Je kunt ook tegen bemiddelingskosten je visum laten regelen door een partner waar wij al jarenlang mee samenwerken: de VisumCentrale. Hierbij worden je persoons- en reisdata gecontroleerd door ervaren visumconsultants en zul je op de hoogte worden gebracht met aanvullende informatie en ondersteuning.

De kosten voor het dertigdagen-toeristenvisum via de ambassade zijn in Nederland €78,- en in België €90,-.

3. Visum on arrival Vietnam

Kom je niet in aanmerking voor een e-visum (het e-visum is nog niet voor alle nationaliteiten beschikbaar) en woon je niet in de buurt van de Vietnamese ambassade, dan kun je ook kiezen voor een visum Vietnam on arrival.

Je kunt hiervoor een autorisatiebrief aanvragen in Nederland of België, waarmee je een ‘visa on arrival’ kunt verkrijgen bij aankomst op de luchthaven in Hanoi of Ho Chi Minh City. Deze autorisatiebrief kun je onder andere aanvragen bij www.visumvietnam.nl. Je dient de autorisatiebrief voor vertrek in je bezit te hebben en uitgeprint mee te nemen naar de luchthaven waarvandaan je vertrekt. De kosten van dit visum on arrival zijn 25 USD en je betaalt daar bovenop nog €20,- servicekosten. Deze kosten zijn van een single entry visum on arrival Vietnam met een geldigheid van dertig dagen.

Twijfel je tussen een visum bij de ambassade of visa Vietnam on arrival? Lees onze ervaringen in ons reisblog.

background-pattern