Naar boven

Hoe reis je door Vietnam?

Vervoer & verblijf

Vietnam vervoer boot

Vervoer in Vietnam

Tijdens je Vietnam-rondreis maak je voornamelijk gebruik van het openbare vervoer, omdat het niet toegestaan is en overigens ook niet aan te raden is, zelf in de auto te stappen. De grote, interstedelijke transfers tussen de Vietnam-bouwstenen regelen wij voor je. Meestal is dit per (slaap)trein of vliegtuig, omdat dit de meest efficiënte, en niet te dure manier is. Voor alle vervoersmogelijkheden geldt in ieder geval dat een avontuurlijke en flexibele instelling noodzakelijk is. Dit heeft alles te maken met de infrastructuur van Vietnam die zeker qua punctualiteit niet te vergelijken is met Europese landen.

Treinen

Treinen is een avontuurlijke manier van reizen en goed te doen. Er loopt een spoorrails van Noord- naar Zuid-Vietnam, waardoor de meeste plaatsen gemakkelijk bereikt kunnen worden. Over het algemeen kun je er behoorlijk in slapen, luisterend naar het rustgevende ritme van de trein. Er is airco en we boeken soft sleepers voor je in vierpersoonscompartimenten. De bedden zijn breed genoeg (soms alleen helaas niet lang genoeg), maar een verkwikkende nacht met alle faciliteiten, zoals in een hotel, is het natuurlijk ook weer niet. De dagtrein is een veel langere en oncomfortabelere zit, maar je ziet uiteraard veel meer van het landschap. Toch zie je vanuit de trein minder dan vanuit de bus. In de trein zit je vaak niet pal aan het (vrij kleine) raam, waarbij tralies het zich wat belemmeren. We kiezen daardoor over het algemeen liever voor een nachttrein dan een dagtrein, zoals in onze Go Vietnam rondreis.

Binnenlandse vluchten

Omdat de afstanden tussen de belangrijkste hoogtepunten vrij ver uit elkaar liggen, komen in veel Vietnam-rondreizen binnenlandse vluchten voor. Per vliegtuig verplaats je je een stuk sneller en dat is fijn als je weinig tijd hebt, of bijvoorbeeld als je met kinderen reist. Onze rondreis Expeditie Vietnam is speciaal samengesteld voor families. In deze rondreis zitten een binnenlandse vlucht, uitgevoerd door de nationale luchtvaartmaatschappij Vietnam Airlines. Een prima maatschappij die vliegt met betrekkelijk nieuwe toestellen. De tijden van deze vluchten worden regelmatig door onvoorziene omstandigheden gewijzigd. Onze lokale vertegenwoordiging doet zijn uiterste best dit voor je op te lossen en indien mogelijk een alternatieve vlucht voor je te reserveren.

Met de bus in Vietnam

Bussen

Voor een groot aantal trajecten is er ook de mogelijkheid om met een bus te reizen. In Vietnam is namelijk de bus een veel gebruikte manier om tussen verschillende bestemmingen te reizen.  Het reizen per bus is relatief goedkoop, maar in Vietnam zijn niet altijd alle wegen even goed.  Na een paar uur op een hobbelweg te hebben gereden, kan je het wel zat zijn.

Tijdens het samenstellen van de reis op basis van je eigen bouwsteenvoorkeuren zal de reisspecialist een mix gebruiken van bovenstaande vervoersopties. Het vervoer tijdens excursies zal voornamelijk met een minibus zijn. Daarnaast zijn er bouwstenen waarbij je per boot op de volgende bestemming zal aankomen. Dit zorgt voor een afwisselende en avontuurlijke reis.

Vervoer in Vietnam

Taxi’s, moterbikes en fietsriksja’s

Voor de kleinere afstanden, bijvoorbeeld van je hotel naar het vliegveld/treinstation of vice versa, kun je het beste zelf een taxi nemen. Deze kleine transfers zijn erg gemakkelijk te regelen en het is niet economisch dit vanuit Nederland te reserveren. Tijdens je verblijf in de steden raden we je aan gebruik te maken van fietsriksja’s of motorbikes. Vanuit je eigen vervoersmiddel kun je goed de stad overzien en het is nog leuk ook. Voor deze kleine ritjes wordt over het algemeen 1 a 2 USD gerekend. Reken voor een taxi vanaf het vliegveld van Ho Chi Minh City of Hanoi naar je hotel ongeveer 20-25 USD.

background-pattern