Menu background

Naar boven

Go Vietnam

rondreis

 • Reisschema:
  Hanoi – Halong Bay – Hoi An – Palmeneiland – Ho Chi Minh City – Cu Chi-tunnels - Mekongdelta
 • Reisduur:
  16 dagen / 15 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1.425,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  O.a. streetfoodsafari, fietstocht en Cu Chi-tunnels met gids, boottochten Halong Bay & Mekongdelta, transfers, nachttrein en binnenlandse vlucht
 • Vluchten:
  Internationaal optioneel bij te boeken vanaf € 1.000,- p.p.
✓ De klassieke Vietnam highlights en relaxen op een paradijselijk eiland

✓ Van Noord-Vietnam naar Zuid

✓ Veelzijdige rondreis met cultuur, natuur en strand

✓ Overnacht in kleinschalige accommodaties met een goede ligging

✓ Inclusief streetfoodsafari met gids, boottocht bij Halong Bay en Mekong, fietstocht bij Hoi An en Cu Chi-tunnels
Rondreis Vietnam - Lampionnen
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Rondreis Vietnam hoogtepunten – Vlucht naar Hanoi

Reistijd: circa 1 uur

Vandaag start je Vietnam hoogtepunten-reis met een vlucht naar Hanoi. Na deze lange vlucht staat onze taxichauffeur voor je klaar om je naar je hotel te brengen. Het hotel ligt centraal in het centrum van Hanoi. Hier is aan eetstalletjes en kleine restaurants geen gebrek.

Het is prettig om na aankomst in je hotel even een uurtje of twee te slapen. Je rust dan uit, maar je slaapt niet zo lang dat je daar vervolgens ’s nachts weer last van krijgt.

In de middag kun je door doolhofachtige straatjes lopen en de oude wijk verkennen. En ga ’s avonds de uitdaging aan in het eten met stokjes. Oefening baart kunst…

Decorative torn edge

Dag 3 – Hanoi: Streetfoodsafari

Als je zin hebt, is het leuk om in de vroege ochtend een bezoek te brengen aan het Hoan Kiem Lake. Als de zon nog maar net op is stromen veel Vietnamezen naar dit meer voor verkwikkende ochtendgymnastiek. Bekijk de mannen en vrouwen die rustgevende tai chi-oefeningen doen. Hanoi is heel wat tempels, pagodes en musea rijk. Ook het mausoleum waar Ho Chi Minh ligt opgebaard, vind je hier. De Temple of Literature is een oase van rust midden in een drukke stad.

’s Middags neemt onze gids je mee op streetfoodsafari naar lokale hotspots die niet in de reisgidsen staan. Proef typisch Vietnamese gerechten zoals de beste dimsums, verse springrolls en noodles. Leuk om dit aan het begin van je hoogtepunten reis te doen! Het zou toch zonde zijn als je pas aan het einde van je reis ontdekt hoe lekker en afwisselend de Vietnamese keuken is?

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Hanoi – boottocht Halong Bay

Reistijd: circa 3,5 uur (excl. excursie)

’s Morgens word je opgehaald bij je hotel en met een minibusje naar het kustplaatsje Halong gebracht. Hier ligt een zeilschip op je te wachten. Aan boord begin je met een vers uit de zee geserveerde lunch.
De boot begint aan de wonderlijke cruise door het gebied en je zult aanmeren bij verschillende eilandjes. Vervolgens breng je een bezoek aan een grot en kun je een frisse duik nemen vanaf het strand. Visliefhebbers kunnen met een hengel en wat visdraad vanaf de boot vis proberen te vangen. Een afwisselende dag vol magische uitzichten. Op het dek kun je onder het genot van Vietnamese wijn naar de zonsondergang kijken.
Halong Bay is een van de Vietnam-hoogtepunten en ondertussen een toeristische trekpleister geworden. Dit betekent dat je veel boten in de baai zult tegenkomen en ook de grotten en het strand deel je met toeristen van andere boten. Maar wij vonden een bezoek nog steeds moeite waard!

Decorative torn edge

Dag 5 – Boottocht Halong Bay – terug naar Hanoi

Reistijd: circa 3 uur (excl. excursie)

Je ontbijt terwijl de boot langs verschillende eilanden cruiset. Halong betekent letterlijk ‘neerkomende draken’. Volgens de legende zijn de goden te hulp geschoten om Vietnam te beschermen tegen indringers. Zij stuurden een drakenfamilie vanuit de hemel. De draken streken neer in Halong en begonnen daar juwelen en jade te spugen. Zodra de edelstenen het water raakten, veranderden ze in eilandjes en vormden zo een barrière tegen de indringers. De Vietnamezen konden zo hun eigen land behouden. Het beviel de draken zo goed op aarde dat ze bleven. Terug naar Halong krijg je een vroege lunch aan boord. Met een busje kom je aan het eind van de middag aan bij je hotel in Hanoi en kun je je opfrissen en iets eten in het oude centrum. Je stapt rond 22.00 uur op de trein naar Danang.

Decorative torn edge

Dag 6 – Aankomst in Hoi An

Reistijd: circa 13 uur

Aan het einde van de ochtend kom je aan op het treinstation van Danang. Hierna volgt op eigen gelegenheid een korte bus- of taxirit naar Hoi An. Deze plaats is voor menigeen één van de hoogtepunten van Vietnam door de talloze kleine restaurants en cafeetjes, de spotgoedkope kleermakers en de kust. De intrigerende oude monumenten van Hoi An zijn minder bekend, maar zeker de moeite van een bezoek waard.

Hoi An is een oude handelsstad. In de 17e en 18e eeuw was deze stad met haar haven een belangrijke handelspost. Het centrum is makkelijk te voet te verkennen. Wandel over de Japanse brug en dwaal tussen de oude handelshuizen en kleine musea. Als je jezelf in een nieuw jasje wilt laten steken, is het handig om vandaag een kleermaker te bezoeken. Zo is er voldoende tijd om het kledingstuk tussendoor een keer te passen.

Decorative torn edge

Dag 7 – Hoi An, fietstocht met gids

Reistijd: circa 3,5 uur

Buiten Hoi An vind je een wereld van uitgestrekte rijstvelden. Fietsend met onze gids laat je de verkeersdrukte achter je en ontdek je het platteland waar je warm ontvangen wordt. In een kleine internationale groep van maximaal tien personen trek je er de komende drie uur op uit. Via smalle paadjes fiets je tussen de rijstvelden en moestuinen waar je de boeren op het land ziet werken. Leer het geheim van het weven van de gekleurde stromatten en drink onderweg een kop thee bij een Vietnamese familie.
In Hoi An overnacht je in een centraal gelegen hotel in het oude centrum inclusief zwembad en ontbijt. Hierdoor hoef je ’s avonds ook geen taxi of riksja meer te nemen. Het is leuk door de smalle, gezellige straten te lopen en binnen te wippen bij kleine souvenirwinkels.

Decorative torn edge

Dag 8 – Hoi-An, eigen invulling – of toch niet?

Je kunt deze dagen lekker zelf bepalen waar je zin in hebt. Pak je de fiets om de omgeving te verkennen en neem je daarna een verfrissende duik in zee? Of ga je liever naar een terras in de haven?

Mocht je het leuk vinden om op deze dagen al een bijzondere invulling te hebben geregeld, dan kunnen we je helpen. Wij vinden de kookcursus een aanrader. Je leert de kneepjes van de Vietnamese keuken kennen en je kunt na alle inspanningen van je eigen creaties genieten. Voor cultuurliefhebbers kunnen wij een excursie naar My Son aanbevelen. Loop door dit Unesco-erfgoed en verwonder je over de beelden en versieringen van de tempels. Beide excursies worden in de ochtend gedaan, dus in je ‘vrije’ middag kun je kiezen wat je wilt doen.

Decorative torn edge

Dag 9 – Vertrek naar Palmeneiland

Reistijd: circa 4,5 uur

Van Danang vlieg je vandaag naar Nha Trang. Hier word je opgehaald door een chauffeur die je per minibus en boot in ongeveer tweeënhalf uur naar Palmeneiland brengt. Als je arriveert, snap je waarom je even moest reizen om op deze paradijselijke plek te komen. Wij brachten onze bagage snel naar de bungalow om daarna een koud drankje te drinken en te genieten van het uitzicht op het heldere blauwe water in deze baai.

Dit eiland ligt in een beschermd natuurgebied, zowel boven als onder water. Op het eiland en in de baai vind je inheemse diersoorten en kleurrijke vogels. Palmeneiland is een goede plek om snorkels te huren of te gaan duiken en de onderwaterwereld te verkennen. Echt kleurrijk koraal vind je niet bij het eiland, maar er is genoeg te zien.

Decorative torn edge

Dag 10 – Palmeneiland, eigen invulling

Op het eiland staat een aantal bungalows verscholen tussen de palmbomen. Deze huisjes bieden veel sfeer: de muren zijn overwegend van bamboe, steen en palmhout en de daken zijn bedekt met palmbladeren. Van binnen zijn de huisjes door het Franse management met smaak ingericht. Er staat een tweepersoonsbed of twee losse bedden met klamboe. Alle bungalows hebben een eigen badkamer en een fan.

Als je honger hebt, hoef je alleen maar aan te schuiven. De maaltijden op dit eiland worden verzorgd door je hoteleigenaren en zijn bij de prijs inbegrepen. Je stapt van de veranda zo in het koraalzand richting de lonkende zee. Een plek om even helemaal niets te doen.

Decorative torn edge

Dag 11 – Vertrek Palmeneiland – aankomst HCMC – eigen invulling

Reistijd: circa 4 uur

Vandaag verlaat je het bountyoord. Voor je afscheid moet nemen kun je nog ontbijten. Je wordt teruggebracht naar het vliegveld van Nha Trang en vliegt naar HCMC. Binnen een uurtje sta je aan de grond in deze moderne stad. Vanaf hier regel je zelf een transfer naar je verblijf. De dag ligt voor je om deze bruisende stad te ontdekken. Het hotel ligt centraal; de Tham street, de gezellige en drukke backpackersstraat van Saigon, is om de hoek. Wij zijn verzot op de springrolls die je hier koopt, kleine loempia’s met verse vulling.
Je kunt de stad in om bezienswaardigheden te bezoeken zoals het Reunification Palace, de vele pagodes die HCMC rijk is of het indrukwekkende War Remnants Museum..

Decorative torn edge

Dag 12 – Excursie Cu Chi-tunnels

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag bezoek je met een gids de Cu Chi-tunnels die 30 kilometer ten noordwesten van HCMC liggen. Je rijdt hier per minibus heen, onderweg is het Vietnamese boerenleven te zien.

In het Cu Chi-gebied heeft de Viet Cong zich ingegraven tijdens de Vietnamoorlog in de zestiger jaren. Tweehonderdvijftig kilometer tunnels zijn gegraven om in te schuilen voor de Amerikanen, maar ook om vanuit het niets aan te kunnen vallen. Tijdens de excursie is er een gids aanwezig die in het Engels meer uitleg zal geven over de historie en het gebruik van de tunnels. Je wandelt door het gebied en ziet de bomkraters en oude tanks. Waag zelf een poging om door de makkelijk toegankelijke tunnels heen te kruipen. Halverwege de middag ben je weer terug in HCMC en de rest van de dag is voor eigen invulling.

Decorative torn edge

Dag 13 – Vertrek naar Mekong Delta

Reistijd: circa 4 uur (excl. excursie)

De komende twee dagen van je hoogtepunten Vietnam-reis staan in het teken van een van de hoogtepunten van Vietnam: de Mekongdelta. ’s Ochtends om 7.30 uur vertrek je per (mini)bus richting Cai Be en vaar je met een kleine groep medereizigers door de Mekongdelta.
Het dagelijkse leven trekt aan je voorbij, terwijl je vaart door kleine dorpjes, langs rijstvelden en een bezoek brengt aan familiebedrijfjes. Al varende door het labyrint van kanalen bezoek je een van de vele eilandjes in de Mekong: Vinh Long Island. Op dit eiland kun je lunchen en daarna zelf op ontdekkingstocht gaan. In de middag vaar je in ongeveer drie uur naar Can Tho waar je overnacht in een eenvoudig maar comfortabel hotel. Wij vonden het leuk om ’s avonds wat te drinken aan het water.

Decorative torn edge

Dag 14 – Mekong Delta – HCMC

Reistijd: circa 1 uur (excl. excursie)

’s Morgens ga je per boot naar de drijvende markt van Cai Rang. Ook al bezoeken vele toeristen deze markt, wij hebben er toch bewust voor gekozen omdat dit de belangrijkste en grootste drijvende markt van de Mekongdelta is. Om dichterbij te komen stap je over in bamboe roeiboten. Tijdens deze tocht hoef je niet zelf te roeien waardoor er voldoende gelegenheid is om bijvoorbeeld exotisch fruit te kopen. Je bezoekt ook een fabriek waar koekjes worden gemaakt. Uiteindelijk stap je in de minibus die je rond 16.00 uur in HCMC bij je hotel afzet.

Vanaf de Mekongdelta is het gemakkelijk om je hoogtepunten reis nog wat uit te breiden met een verblijf op het tropische eiland van Phu Quoc. Lijkt het je leuk om de reis te combineren met Cambodja, dan kan je via de Mekong naar Phnom Penh varen.

Decorative torn edge

Dag 15 & 16 – HCMC en terug naar huis

Reistijd: circa 40 minuten

Vandaag is alweer je laatste dag aangebroken in Vietnam. Mocht je meer tijd te besteden hebben, dan kun je deze Vietnam hoogtepunten-reis natuurlijk uitbreiden. Als je bij onze bouwstenen kijkt, dan zie je waar je uit kunt kiezen. Wij kunnen dit vervolgens in je reis opnemen.

Als dit echt je laatste dag is, kijk dan nog een keer je ogen uit tussen de gezinnen op de brommertjes en de mix van oude en nieuwe gebouwen in de stad. Op eigen gelegenheid reis je naar de luchthaven. Als je op het vliegtuig stapt, ben je een bijzondere reiservaring rijker en heb je waarschijnlijk veel meer spulletjes bij je dan waar je mee aankwam…

Decorative torn edge
torn-edge

Go Vietnam

Onze slaapplekken

background-pattern