Menu background

Naar boven

Koninklijke tijden in Hué

bouwsteen

 • Reisschema:
  Hué
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 75,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  Fietsen zonder gids
Hoogtepunten:

✓ Hue is de oude koningsstad van Vietnam

✓ Ontdek de paleizen en pagodes in de omgeving op de fiets

✓ Verblijf in een modern hotel in het Frans-koloniale centrum

✓ Upgrade: verblijf in een luxe hotel in koninklijke sferen met zwembad

✓ Optioneel: ga mountainbiken door én koken in de omgeving met gids of hike met gids in het indrukwekkende Bach Ma NP
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Hué Vietnam

Vandaag reis je naar keizerstad Hué, in het midden van het land. Kom je uit het zuiden vanuit Hoi An dan stap je op de trein en ben je ongeveer twee uur later in Hué. Aangekomen op het vliegveld of treinstation is het gemakkelijk om zelf een taxi te nemen naar het hotel.

In de middag heb je alle tijd om Hué te gaan verkennen. Deze koninklijke stad heeft een ommuurde citadel van ca. tien kilometer muur! Nguyenkeizers woonden en regeerden hier. Nu is de stad verdeeld in de oude stad en de Frans koloniale stad aan de overkant van de rivier. Je hotel staat in het Franse deel. ’s Avonds kun je neerstrijken bij een gezellig restaurantje op loopafstand van je hotel.

Decorative torn edge

Dag 2 – Hué Vietnam – eigen invulling of achterop de motor?

Tijdens het ontbijt, met vers tropisch fruit, kun je kiezen wat je vandaag wilt doen. Hué ligt aan de Song Huong, ook wel de Perfume rivier genaamd. Als je langs de oever van deze rivier gaat fietsen, breng dan een bezoek aan de Thien Mu pagode. Deze achthoekige tempeltoren met zeven verdiepingen is een van de bekendste pagodes van Vietnam, die staat voor de verschillende incarnaties van Boeddha.

Ben je de eerste dag nog niet naar de oude citadel gegaan, dan is het een aanrader voor vandaag. Binnen de twee meter dikke muren vind je de Verboden Paarse Stad waar onder andere de koninklijke bibliotheek en de koperen urnen van de Nguyenkeizers goed bewaard zijn gebleven. Ook vonden wij het leuk om Dong Ba te bezoeken. Dagelijks is hier een levendige en kleurrijke markt, al sinds begin 20ste eeuw.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek Hué

Vandaag kun je rustig wakker worden en je koffer weer inpakken. Je vertrekt vanuit Hué naar je volgende bestemming. Afhankelijk van waar je je reis bent begonnen, in Hanoi of in Ho Chi Minh Stad, reis je naar het noorden of zuiden. Ben je in Hanoi begonnen? Stap in de trein en reis naar Danang voor je bezoek aan de klassieke stad Hoi An. Een gezellig authentiek stadje waar je heerlijk kunt eten en van alles kunt doen zoals naar het strand fietsen, een pak laten maken of even helemaal niks.

Reis je in noordelijke richting? Dan vlieg je eerst naar Hanoi waarna je kunt gaan varen in het magische Halong Bay of per trein verder tuft voor een bezoek aan de bergstammen van Sapa in het uiterste noorden van Vietnam.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Koninklijke tijden in Hué

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Comfort hotel in Hué
hue-comfort-kamer
hue-comfort-zwembad
Variant
1

Koninklijk overnachten in Hué

 • Reissom:
  Vanaf € 165,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Twee koninklijke overnachtingen inclusief ontbijt

In Hué vind je geen knusse, kleinschalige hotels. De hotels zijn veelal hoogbouw en minder persoonlijk. Omdat je toch al in een grootschaliger hotel slaapt, is het ook leuk om even echt uit te pakken: slaap in Hué koninklijk! Het hotel is helemaal in de sfeer van de koninklijke tijden, dompel je onder in een fijn binnenzwembad en waan je even koning in je paleis.

Decorative torn edge
Vietnam-reis Hue - Lokaal
Platteland van Hué Vietnam
Vietnam-reis fietsen op het platteland
Vissen met een local in Hué Vietnam
Leren koken tijdens je Vietnam-reis
Variant
2

Op de trappers het platteland op

 • Reissom:
  € 106,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Hele dag privégids, mountainbikehuur, privé kookles, lunch, vissen

Buiten de stad vind je dorpjes die nauwelijks door toeristen bezocht worden. De (voornamelijk boeddhistische) bevolking staat bekend als een van de vriendelijkste van Vietnam. Je fietst met je ervaren gids naar onder andere een vrolijke lokale boer die je trots zijn boerderij en traditionele technieken laat zien. Ook kom je langs een lokale visser en fiets je daarna langs een gastvrije familie waar je meehelpt met het bereiden van een lokaal gerecht uit Hué. Wanneer je aan het eind van de middag weer aankomt in Hué, kijk je terug op een relaxte dag met bijzondere ontmoetingen en ervaringen…

Decorative torn edge
achterop phu quoc vietnam
Variant
3

Motortour

 • Reissom:
  € 111,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  motorrit met chauffeur en gids

Achterop de motor zie je pas echt veel van Hué. Je wordt opgehaald bij je hotel door een motor met chauffeur en gids. Zet je helm op en houd je goed vast. Je rijdt naar twee graven, als het ware paleizen voor na de keizers dood. Het eerste is sober en ligt verscholen. Wij vonden het bijzonder om hier in alle rust rond te lopen. De andere is een groot, luxe graf. De grote beelden van wachters en olifanten die dit paleis moesten verdedigen, maken grote indruk. Als je meer van de groene omgeving wilt zien, rijd je nog een stuk verder voor een magnifiek uitzicht op Hué en de rivier. Alsof je ogen nog niet genoeg zijn verwend, sluit je de tocht af op de Dong Ba-markt. Hier vind je stalletjes met groenten, verse kruiden en tropische fruitsoorten. Vrouwen met een traditionele punthoed bieden hun koopwaar aan. In het begin van de middag ben je weer terug bij het hotel.

Decorative torn edge
Hué Vietnam - Bach Ma National Park
Bach Ma Hué Vietnam
Trekking door Bach Ma National Park - Vietnam
Hué Vietnam - Bach Ma
Bach Ma National Park
Bach Ma - Trekking
Variant
4

Hiken door het groen - Bach Ma Nationaal Park

 • Reissom:
  € 191,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Dagexcursie inclusief privéchauffeur, gids, lunch, entree park

Verruil de koningsstad Hué voor de natuur en vervang je slippers door stevige wandelschoenen. Vanuit Hué kun je een dagtocht maken naar het Bach Ma Nationaal Park. Na een korte stop bij het bezoekerscentrum vervolgt de rit zich omhoog langs indrukwekkende uitzichten. Bereid je voor op een pittige tocht met wat klimmen en klauteren van ongeveer anderhalf uur richting de waterval. Met in de verte de zee en onder je de vallei, hoor je niets dan insecten- en vogelgeluiden. Stevige schoenen met een goed profiel zijn aan te raden, want het kan hier glad zijn. De terugweg leg je af met een sluiproute van ongeveer drie kwartier. Eenmaal terug bij de auto brengt onze chauffeur je naar een restaurant aan het water voor een uitgebreide lunch. Na de lunch reis je naar je accommodatie voor een rustige avond.

Je kunt deze excursie alleen maar boeken in de periode maart t/m oktober. 

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Klassiek Hoi An

 • Hoi An
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen met excursie in groepsverband (aanvang: di, do, za, zo)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Actief tussendoortje in Phong Nha

 • Phong Nha/Ke Bàng National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 375,- p.p. bij 2 personen in groepsverband
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Hallo Hanoi!

 • Hanoi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Het anker uit in Halong Bay

 • Halong Bay
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern