Naar boven

ha giang vietnam ecolodge thee plantage

Pan Hou: rijstterrassen van de Red Dao

bouwsteen

 • Reisschema:
  Pan Hou in de Hoang Su Phi vallei
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Activiteit:
  Wandeling met gids naar Red Dao dorp
 • Reissom:
  Vanaf € 325,- p.p. bij 2 personen met gedeelde transfer (aanvang: ma, wo en vrij)
 • Privé:
  Vanaf € 390,- p.p. bij 2 personen met privé-transfer
✓ Hoang Su Phi staat bekend om zijn puntige bergen en etnische bevolkingsgroepen
✓ Wandel met lokale gids langs rijstvelden en dorpen van de Red Dao groep
✓ Verblijf in een ecolodge met kruidenbad in het rustige Pan Hou

Wil je echt de natuur in, ongebaande paden ontdekken en de lokale Red Dao en H'mong ontmoeten? Dan is deze bouwsteen iets voor jou.
Pan Hou village Noord Vietnam
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst bij Pan Hou in Ha Giang

In de ochtend vertrek je per gedeelde transfer vanuit Hanoi en reis je in ongeveer 6 uur naar je ecolodge in de noordelijke provincie Ha Giang. In de Hoang Su Phi vallei leven verschillende bevolkingsgroepen, zoals de Red Dao. Deze omgeving is een rustig alternatief voor het beroemde Sapa, nog helemaal niet ontdekt en ideaal om te bereizen met de auto. De ecolodge is gebouwd als een klein dorp met bungalows in traditionele stijl met elementen van de etnische groepen, middenin het groen, met fijne faciliteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kruidenbad? De omgeving neem je in alle rust tot je, misschien maak je al een korte wandeling op de eerste dag. Aan het eind van de dag kun je in het smaakvolle restaurant dineren.

Decorative torn edge

Dag 2 – Op bezoek bij de Red Dao

In alle rust word je vandaag wakker, de vogeltjes fluiten en het uitzicht is fenomenaal. Na je ontbijt wandel je in ongeveer vijf uur samen met een lokale gids langs rijstterrassen, tropische bossen en een Red Dao dorp. Hier ga je bij een lokale familie lunchen, terwijl je meer ziet over hun cultuur, medicinale kruiden en kleding. Ontspan na de wandeling van één van de extra spa-sessies of pak een goed boek met op de achtergrond de groene heuvels. De Red Dao hebben de bergen van de Hoang Si Phu gevormd tot de terrassen die het nu zijn, een uniek landschap in de omgeving.

Optioneel: Wil je naast zien vooral ook heel veel weten, dan raden we een Engelstalige gids aan. Hij kan je vragen en de antwoorden van de mensen vertalen. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Bevolkingsgroepen van Noord-Vietnam

In het noorden van Vietnam leven veel verschillende bevolkingsgroepen met hun eigen gewoonten, klederdracht, dans, religie en rituelen. Denk bijvoorbeeld aan de Tay, Thai, Hmong en Dao. Elke vallei heeft zo zijn eigen bevolkingsgroepen. De Tay leven bijvoorbeeld o.a. rondom Ba Be Lake, Hmong rondom Sapa en Dao in Ha Giang. Tijdens deze wandeling kom je vooral Red Dao tegen. De vrouwen zijn vaak gemakkelijk te herkennen, ze dragen namelijk een felrode tulband en veel zilver. Lang geleden zijn ze geëmigreerd vanuit China en ze hebben het Confucianisme, Boeddhisme en Taoïsme met zich meegebracht. Kom er met de vertalingen van je gids achter wat dat voor ze betekent. Een intieme ervaring.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vertrek naar Hanoi

’s Ochtends heb je alle tijd om rustig op te staan en een ochtendwandeling te maken in de omgeving. Na de lunch vertrek je weer met een privé-transfer naar Hanoi. Vanuit Hanoi kun je het beste een avond- of nachttrein nemen naar bijvoorbeeld de grotten van Phong Nha of boek een nachtje extra in Hanoi om op die dag niet meer te reizen.

Optioneel: voor de meeste lokale ervaring overnacht je tijdens je verblijf in Pan Hou thuis bij een familie van de Hmong. Je verlengt deze bouwsteen met één dag. Onderaan de pagina vind je hierover meer informatie. Of doe mee aan een kookworkshop waar je een markt of tuin bezoekt om ingrediënten te vinden.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Pan Hou: rijstterrassen van de Red Dao

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

homestay pan hou vietnam
Vietnam Hoang Su Phi Pan Hou (23)
homestay vietnam pan hou
Vietnam Hoang Su Phi Pan Hou (10)
homestay ha giang
Variant
1

Pan Hou: rijstterrassen van de Red Dao - verlenging met homestay

 • Reissom:
  Vanaf € 395,- p.p. bij 2 personen met gedeelde transfers
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een ecolodge, 1 nacht in een homestay bij Hmong, gedeelde transfers, tweedaagse wandeling met gids, sessie in een kruidenbad, 3x ontbijt, 4x lunch, 3x diner

Met een nacht verlenging kun je in plaats van een dagwandeling een tweedaagse wandeling met gids doen. Je slaapt dan de eerste nacht in de ecolodge, de tweede nacht bij een Hmong familie thuis en de derde nacht weer bij de ecolodge. Je komt langs prachtige vergezichten van rijstterrassen, verschillende Red Dao en Hmong dorpen, een theeplantage en bamboebos.

Onderweg lunch je tweemaal bij een Red Dao familie en ontbijt en dineer je bij de Hmong familie waar je ook gaat overnachten. De homestay is natuurlijk simpel, maar een unieke kans om alles te weten te komen over een bevolkingsgroep van Noord-Vietnam en te zien hoe zij leven. Beide wandeldagen duren ongeveer 5 uur.

We kunnen deze variant aanbieden met privé-transfers en met gedeelde transfers. Geef aan ons je voorkeur door, dan kijken wij naar de beschikbaarheid. De gedeelde transfer is in ieder geval mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag.

Decorative torn edge
kookworkshop vietnam
pan hou kookworkshop vietnam
kookworkshop noord vietnam pan hou
pan hou homestay vietnam
pan hou wandelen vietnam 2
kookworkshop pan hou vietnam
Variant
2

Pan Hou: rijstterrassen van de Red Dao - met kookworkshop

 • Reissom:
  Vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen met gedeelde transfers
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een ecolodge, gedeelde transfers, kookworkshop, wandeling naar Red Dao dorp met gids, sessie in een kruidenbad, 2x ontbijt, 3x lunch, 2x diner

Voor wie van zowel wandelen als koken houdt, hebben wij deze variant van de bouwsteen met een kookworkshop. Om ingrediënten te verzamelen en klaar te maken ging de lokale bevolking de bergen in. Zoekend naar paddenstoelen, medicinale planten en kruiden, konden ze zwaar kookgerei niet gebruiken. Daarom kookten ze in klei en bamboe; dit weegt natuurlijk maar weinig. Jij treedt tijdens de kookworkshop in hun voeten; ingrediënten verzamelen, bereiden en koken in bamboe en klei. Denk aan heerlijke specialiteiten uit Ha Giang, zoals Bánh cuôn, noodles en Thang Den. Als je de workshop op zondag doet, haal je de ingrediënten samen met de kok op de lokale markt van Thông Nguyên. Op andere dagen haal je de ingrediënten uit de tuin. Eet smakelijk!

Na de zelfgemaakte lunch ga je met je gids een wandeling maken naar een Red Dao dorp. Deze wandeling is korter dan in de standaard bouwsteen. De rest van deze variant is hetzelfde als hierboven omschreven staat.

We kunnen deze variant aanbieden met privé-transfers en met gedeelde transfers. Geef aan ons je voorkeur door, dan kijken wij naar de beschikbaarheid. De gedeelde transfer is in ieder geval mogelijk op maandag, woensdag en vrijdag.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Vietnam Hanoi streetfood
bouwsteen

Hallo Hanoi!

 • Hanoi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
halong bay vietnam zeilschip
bouwsteen

Het anker uit in Halong Bay

 • Bai Tu Long Bay
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 210,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Varen bij Ninh Binh in Vietnam
bouwsteen

Rotsen en rivieren van Ninh Binh

 • Ninh Binh
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 220,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern