Menu background

Naar boven

Inspiratie voor je vakantie in Vietnam

Inspiratie voor je Vietnam vakantie
Hurkend op een krukje slurp je van een lokale pho-soep. Zo warm als het gerecht is, is ook de levenslust en behulpzaamheid van de Vietnamezen. Dat zie je terug bij de gastvrouw van je homestay die verse loempia’s voor je bereidt tot bij de gids met wie je de waterwegen van de Mekong ontdekt. Wij hebben de beste plekjes in Vietnam alvast voor je uitgezocht. Wij zijn een reisorganisatie van reizigers voor reizigers. We verkopen de manier van reizen die wij zelf het leukste vinden: een manier waarop je echt een nieuw land en een bijzondere levenswijze ontdekt. Verder regelen wij die excursies die je volgens ons echt moet doen, individueel of in kleine groepjes. Geen massa dus. Stel je eigen individuele Vietnam reis samen aan de hand van alle informatie die je leest en ziet.
Decorative torn edge
Vietnam rondreis - Hoi An
Vietnam - algemene informatie
Vietnam
Mekong delta

Onze favoriete plekken

Hoi Hoi An!

Het oude centrum van Hoi An is een ware bezienswaardigheid op zich en moet je zeker bezoeken tijdens je verblijf. Een plek die vol hangt met lampionnen, verschillende restaurants kent en je heerlijk kan ontspannen met een drankje aan de rivier. Doordat het oude centrum van Hoi An zo goed als onaangetast is gebleven tijdens de Vietnam-oorlog ademt het nog de vroegere sfeer. Daarnaast is het oude centrum van Hoi An ook nog eens scootervrij, wat misschien een welkome afwisseling is. Niet voor niets staat het oude centrum van Hoi An op de Unesco Werelderfgoedlijst. En wanneer je er dan toch bent, vergeet dan niet een stop te maken bij de Japanse Brug. Het kenmerk van de stad. Blijf je een nachtje slapen breng dan ook zeker wanneer het donker is nog een bezoekje aan het centrum van Hoi An, want de verlichte lampionnen zorgen voor een onvergetelijke sfeer.

Heerlijk relaxen in Halong Bay

Voor vele reizigers staat deze bovenaan de lijst van Vietnam bezienswaardigheden. In deze baai in noordoost Vietnam liggen zo’n 1600 kleine eilanden. De meesten van deze eilanden zijn stijle kalkstenenrotsen wat zich tot een uniek landschap vormt. Het uitzicht in deze baai is zó uniek dat het behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Tijdens jouw Vietnamreis mag een boottocht door deze baai natuurlijk niet ontbreken. We geven eerlijk toe dat de schoonheid van Halong Bay door veel andere toeristen is ontdekt. Onze tip; vaar wat verder en kom in een beschermd gebied wat net zo mooi is, namelijk Bai Tu Long Bay. Óf voor een Halong Bay bucketlist ervaring stijg je vanaf Halong Bay de zee op in een minivliegtuig en verlaat je de massa om de karstbergen vanaf bovenaf te aanschouwen.

Kleurrijke Vietnamese keuken

Alleen al het Vietnamese eten is genoeg reden om een ticket te boeken: de gerechten zijn gezond, verrukkelijk én kosten als kers op de taart bijna niets. Ben jij gek op die Vietnamese loempia’s van de markt bij jou om te hoek? Goed nieuws: in Vietnam smaken ze nóg beter. Proef in Vietnam ook de verse loempia’s. Die worden niet gefrituurd, dus lekker én gezonder. Rijstpapier wordt gevuld met je favoriete ingrediënten: kip of garnalen, noedels, verse kruiden en knapperige groenten. Even door een zoet of pikant dipsausje halen en smullen maar! En probeer ook eens pho, het nationale gerecht van Vietnam: een kruidige bouillon met noedels, kip of rundvlees en groenten.
Wat je ook kiest van de menukaart, je weet in elk geval dat de kruiden en groenten verser dan vers zijn. De meeste worden net voordat ze op tafel komen nog even snel geplukt uit de achtertuin. En vergeet de vissaus niet, zeker voor de Noord-Vietnamees de kroon op het gerecht.

Laat je inspireren door onze blogs

Welke plekken moet je nu echt bezoeken in Vietnam? En hoe zit het met het reizen met kinderen? Wat is de beste tijd om naar Vietnam te reizen? Lees de informatie op onze site die je kunt gebruiken ter inspiratie of ter voorbereiding op je Vietnam-rondreis.

background-pattern