Menu background

Naar boven

Verrassend Vietnam in 3 weken

rondreis

 • Reisschema:
  Hanoi – Halong Bay – Sapa - Hoi An - HCMC – Cu Chi-tunnels – Mekongdelta – Phu Quoc
 • Reisduur:
  21 dagen / 20 nachten
 • Reissom:
  vanaf € 1895,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  O.a. Sapa-trekking, streetfoodsafari, boottochten, Cu Chi-tunnels en fiets- en wandeltochten met gids, transfers, nachttrein en binnlandse vluchten
 • Vluchten:
  Internationaal optioneel bij te boeken vanaf € 1.100,- p.p.
Varen tussen mystieke baaien, wandelen door uitgestrekte rijstterrassen en fietsen rond de Mekong zijn een aantal belevenissen die je tijdens deze rondreis zal ervaren. Onderweg maak je bovendien kennis met kleurrijke bergvolkeren en het leven in de grote stad. Laat je verrassen door het alledaagse leven in de smalle handelsstraatjes van Hanoi, de vaardigheden van de kleermakers in Hoi An en de vele brommertjes (en het aantal passagiers erop) in het bruisende Ho Chi Minh City.

Je reist van noord naar zuid, waar je reis begint tussen de karstbergen in Halong Bay en eindigt op een tropisch eiland met een mooi zandstrand en natuurlijke schatten. Hier kom je even helemaal bij in je bungalow aan het strand en kun je de indrukken van je reis op je in laten werken. Deze rondreis begint standaard op elke dinsdag, vrijdag en zondag vanwege de vaste startdag van sommige excursies. Wil je liever op een andere dag vertrekken, laat het ons weten dan passen we je reis hierop aan.
Mekong Delta varen - Rondreis Vietnam
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Hanoi

Reistijd: circa 1 uur

Vandaag stap je op het vliegtuig naar Vietnam. Als je de volgende dag aankomt in het warme en vaak vochtige Hanoi is het lekker om na de vliegreis niet veel meer te hoeven. Daarom regelen wij een taxi voor je. Een chauffeur staat klaar met een bordje met je naam erop en brengt je naar je comfortabele hotel.

Het hotel ligt in het “old quarter”. Gelegen aan de oever van de rivier is in deze wijk ooit het handelscentrum begonnen. Kleine straatjes lopen kriskras door elkaar heen. Op de stoepen staat allerlei handelswaar uitgestald. Dwaal op je gemak door de doolhofachtige straatjes en dompel je onder in de Vietnamese sfeer. In de 13e eeuw zijn de 36 straten van deze wijk verdeeld. Ieder ambacht heeft een eigen straat (Hang). Zo wordt er op Hang Bac zilver verkocht en op Hang Gai zijde.

Decorative torn edge

Dag 3 – Hanoi: Streetfoodsafari

Als je zin hebt, is het leuk om in de vroege ochtend een bezoek te brengen aan het Hoan Kiem Lake. Als de zon nog maar net op is, stromen veel Vietnamezen naar dit meer voor verkwikkende ochtendgymnastiek. Bekijk de mannen en vrouwen die rustgevende tai chi-oefeningen doen. Hanoi is heel wat tempels, pagodes en musea rijk. Ook het mausoleum waar Ho Chi Minh ligt opgebaard, vind je hier. De Temple of Literature is een oase van rust midden in een drukke stad.

’s Middags neemt onze gids je mee op streetfoodsafari naar lokale hotspots die niet in de reisgidsen staan. Proef typisch Vietnamese gerechten zoals de beste dimsums, verse springrolls en noodles. Wij vonden het leuk om dit aan het begin van onze reis te doen. Het zou toch zonde zijn als je pas aan het einde van je reis ontdekt hoe lekker de Vietnamese keuken is?

Decorative torn edge

Dag 4 – Hanoi – Halong Bay cruise

Reistijd: circa 3,5 uur (excl. excursie)

’s Morgens word je opgehaald bij je hotel en reis je per minibusje naar de kustplaats Halong. De zeilboot ligt al op je te wachten. Aan boord begin je met een lunch met lekkernijen als krab, kreeft, inktvis, witvis. De boot begint aan de wonderlijke cruise door het gebied. Je zult aanmeren bij enkele eilandjes en ook staat een bezoek aan een grot op het programma. De rotsen zijn vanbinnen ook een feest voor het oog. De visliefhebbers kunnen met een hengel vanaf de boot de verschillende vissoorten proberen te vangen. Ook de nacht vonden wij een bijzondere ervaring, liggend in je hut op de dobberende boot.
Halong Bay is ondertussen een toeristische trekpleister geworden. Je zult veel boten in de baai tegenkomen en ook de grotten en het strand deel je met toeristen van andere boten. Maar wij vonden een bezoek nog steeds moeite waard!

Decorative torn edge

Dag 5 – Halong Bay – vertrek richting Hanoi

Reistijd: circa 3 uur (excl. excursie)

De volgende ochtend word je gewekt met een lekker ontbijt en vaar je verder langs de rotsen en minder toeristische plekken. In het rustigere vaarwater van Bai Tu Long kijk je je ogen uit. Op weg terug naar Halong krijg je de laatste smaakvolle lunch voor je weer in het minibusje terug naar Hanoi reist en bij je hotel wordt afgezet.

Ha Long betekent letterlijk ‘neerkomende draken’. De legende vertelt dat de goden hulp hebben verleend in de strijd tegen indringers. Ze zonden een drakenfamilie uit de hemel. De draken streken neer in wat we nu kennen als Halong Bay en begonnen daar juwelen en jade te spugen. Zodra de edelstenen het water raakten. veranderden ze in eilandjes en vormden zo een barrière tegen de indringers. De Vietnamezen konden zo hun eigen land behouden.

Decorative torn edge

Dag 6 – Hanoi eigen invulling, ’s avonds trein naar Sapa

Reistijd: circa 8,5 uur

Vandaag kun je op eigen houtje Hanoi verkennen. Een leuke, Vietnamese manier om dit te doen is per fietsriksja. Stap voorin en zie de drukke stad aan je voorbij gaan. Te midden van de drukte vind je bijvoorbeeld de Literatuurtempel. Ook kun je de chauffeur vragen om langs ‘ome Ho’ te rijden. In het mausoleum kun je een laatste groet brengen aan Ho Chi Minh, voormalig leider van het land.

In het begin van de avond word je opgehaald en brengt de chauffeur je naar het treinstation waar je op de nachttrein naar Lao Cai stapt. Op het station kun je nog wat te eten en te drinken kopen voor onderweg. De trein heeft airco en je kunt er behoorlijk slapen, deinend op het ritme van de bielzen. Wij vonden het fijn dat we oordopjes mee hadden. Je overnacht in couchettes voor vier personen. Kruip in je smalle stapelbed en laat je meevoeren.

Decorative torn edge

Dag 7 – Sapa

Reistijd: circa 2,5 uur

’s Ochtends kom je aan in Lao Cai waar een minibusje klaar staat om je naar Sapa te brengen. Als je uit het raam kijkt zie je de dichte bossen en rijstterrassen die als reusachtige trappen tegen de bergwanden omhoog lopen. Het karakteristieke hotel waar je verblijft, ligt in het hart van Sapa. Hier staat het ontbijt voor je klaar, en ga je met energie je stevige wandeling tussen de rijstvelden maken. Wij vonden het fijn om schoenen met profiel te dragen. Met de gids maak je een tocht van twaalf kilometer en loop je buiten de gebaande paden zodat je in rust kunt genieten van de uitzichten. Onderweg lunch je bij een lokale familie. Je tocht leidt naar de Vietnamese familie waar je vanavond zult slapen. Na deze trekking zul je genieten van het vers bereide eten en val je met gemak in slaap op je matje.

Decorative torn edge

Dag 8 – Sapa

Er staat een voedzaam ontbijt voor je klaar. Nadat je afscheid hebt genomen van je gastvrije logeeradres, ga je verder op pad. Onderweg zul je verschillende bergstammen tegenkomen. De stammen onderscheiden zich door verschillende kleuren, klederdrachten en hoofdtooien. Vaak lopen er gedurende de wandeling vrouwen van bergstammen met je mee om een praatje met je te maken, je te helpen met steile stukken en om hun spulletjes aan je proberen te verkopen.

De wandeling van vandaag is in totaal tien kilometer lang. Onderweg lunch je bij een lokale familie. In de middag ben je weer terug in Sapa. Je slaapt hier vanavond in een comfortabel, karakteristiek hotel. Na een warme douche voel je je vast weer kwiek om Sapa te verkennen. Kies uit een van de restaurantjes om vanavond te gaan eten.

Decorative torn edge

Dag 9 – Sapa

Reistijd: circa 13 uur

Vandaag maak je een laatste wandeling van ongeveer twee tot drie uur. Je bezoekt het dorpje Cat Cat waar de Zwarte H’mong leven, zij dragen zoals de naam het al zegt, voornamelijk zwarte kleding. Tijdens lunchtijd ben je weer in Sapa en heb je nog wat tijd om op eigen houtje wat te ondernemen en bijvoorbeeld te wandelen over de markt. Rond 16.00 uur  volgt er een transfer terug naar Lao Cai waar je op de nachttrein stapt. Tegen 5.00 uur ben je weer terug in Hanoi. Een transfer naar je hotel kun je gemakkelijk zelf regelen. Je kunt hier je spullen neerzetten en vervolgens aan het Hoan Kiem Lake ontbijten met een sterke kop koffie. Meestal kun je halverwege de ochtend in je kamer. Wil je gelijk ’s ochtends vroeg de beschikking hebben over je kamer, dan kunnen we een dagkamer voor je reserveren.

Decorative torn edge

Dag 10 – Terug in Hanoi, verder reizen naar Hoi An

Reistijd: circa 1,5 uur

Nadat je Noord-Vietnam grondig hebt verkend, reis je vandaag vanuit noord naar zuid en kom je uit in het centrale deel van Vietnam. De afstand tussen Hanoi en Hoi An is behoorlijk, daarom hebben we een vlucht voor je geregeld. Na ongeveer een uur sta je al op de luchthaven van Danang. Hierna volgt op eigen gelegenheid een korte bus- of taxirit naar Hoi An.

Hoi An is voor menigeen het hoogtepunt van Vietnam. Deze oude handelsstad heeft talloze kleine restaurants en cafés, kleermakers en een aanlokkelijk strand. De oude monumenten van Hoi An zijn minder bekend, maar vinden wij zeker een bezoek waard. Slenter tussen de oude handelshuizen en kleine musea. Je hotel in Hoi An is centraal gelegen. ’s Avonds kun je te voet naar huis. Er is een prettig zwembad en het ontbijt is inclusief.

Decorative torn edge

Dag 11 – Hoi-An: fietsen door rijstvelden met gids

Reistijd: circa 3,5 uur

Buiten Hoi An vind je een wereld van uitgestrekte rijstvelden. Fietsend met onze gids laat je de verkeersdrukte achter je en ontdek je het platteland waar je warm ontvangen wordt. In een kleine internationale groep van maximaal tien personen trek je er de komende drie uur opuit. Via smalle paadjes fiets je tussen rijstvelden en moestuinen waar je de boeren op het land ziet werken. Leer het geheim van het weven van de gekleurde stromatten en drink onderweg een kop thee bij een Vietnamese familie. Afhankelijk van het aantal deelnemers plannen we de fietstocht vandaag in, of de volgende dag.
Verder is Hoi An vergeven van de kleine kleermakersbedrijfjes. Je kunt er voor zo’n $50 een prima maatpak laten maken. Hoewel de kleermaaksters in no time een pak in elkaar stikken, is het verstandig om er een paar dagen voor uit te trekken, zodat je kunt passen en aanpassingen kunt maken.

Decorative torn edge

Dag 12 – Hoi-An, eigen invulling

Op deze vrije dag kun je een bezoek brengen aan My Son, een historische site die ondanks Amerikaanse bombardementen goedbewaarde oude tempels herbergt. Van de 4e tot de 13e eeuw was dit gebied het belangrijkste religieuze en intellectuele centrum van Vietnam. Tegenwoordig is My Son door Unesco aangewezen als een World Heritage site. My Son ligt ongeveer veertig kilometer ten zuidwesten van Hoi An in een groene vallei.

Zelf hebben wij een kookles gevolgd. Als je het Vietnamese eten ook zo goed vindt smaken, dan kun je wat je leert thuis nog eens in de praktijk brengen. Wil je dit ook, geef dit aan, dan nemen we het op in je reisplan.

Decorative torn edge

Dag 13 – Aankomst Ho Chi Minh City (Saigon)

Reistijd: circa 2 uur

Vanuit Hoi An vlieg je naar Ho Chi Minh City in het warmere Zuid-Vietnam. Deze stad is een stuk zonniger dan de hoofdstad in het noorden en misschien dat de mensen hier daarom een vriendelijkere uitstraling hebben.
Je slaapt vanavond in een centraal gelegen hotel. De Tham street, de gezellige maar ook intensieve backpackersstraat van Saigon, is om de hoek. Er is daardoor een keur aan gezellige restaurantjes en kleine winkeltjes voor handen. De dag van aankomst kun je de stad in om wat bezienswaardigheden te bekijken of op straat de sfeer te proeven. Bezoek bijvoorbeeld het Reunification Palace, de vele pagodes die HCMC rijk is of het War Remnants Museum. Huur ook eens een fietsriksja en laat je rondrijden door een van de vele miljoenen inwoners.

Decorative torn edge

Dag 14 – Cu Chi-tunnels

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag bezoek je met een gids de Cu Chi-tunnels die dertig kilometer ten noordwesten van HCMC liggen. Je gaat per busje naar het tunnelgebied Cu Chi toe. Onderweg krijg je een goede indruk van het rurale leven met velden vol rijst, rijst en nog eens rijst. Je ziet het Vietnamese leven langzaam aan je voorbij trekken.

In het Cu Chi-gebied heeft de Viet Cong zich ingegraven tijdens de Vietnamoorlog in de zestiger jaren. Tweehonderdvijftig kilometer tunnels zijn gegraven om in te schuilen voor de Amerikanen, maar ook om vanuit het niets aan te kunnen vallen. De tunnels waren erg smal en vaak ook erg diep. Ze zijn gebouwd om in te werken en te leven; je vindt er woonruimtes, keukens, opslagruimtes voor munitie, wapenfabrieken en commandocentra. Heel ingenieus zijn ook de vele nepingangen en valkuilen die zijn gebouwd om de vijand te misleiden.

Decorative torn edge

Dag 15 – Mekongdelta – Can Tho

Reistijd: circa 2,5 uur (excl. excursie)

Vandaag word je na het ontbijt opgehaald door onze chauffeur die je naar het hart van de Mekong brengt. Hier stap je over op een kleine motorboot waarmee je vaart tussen diverse eilandjes en over verschillende waterwegen. Omdat niet alle wegen even breed zijn, stap je over op een traditionele roeiboot, waar de schipper met lange roeispanen de boot vooruit duwt.

Onderweg maak je verschillende stops om te lunchen, een fruitplantage te bezoeken en een kijkje te nemen in een kleine snoepfabriek. In de middag vaar je in ongeveer drie uur naar Can Tho waar je overnacht in een eenvoudig maar comfortabel hotel.

Decorative torn edge

Dag 16 – Drijvende markt – Phu Quoc

Reistijd: circa 8 uur

Na een tropisch fruitontbijt ga je vandaag naar de drijvende markt. Boten met allerlei soorten groente en fruit, kleding, hoedjes, paraplu’s en flessen rijstwijn, varen rakelings langs elkaar heen. De markt is nog herstellende na de pandemie, maar als je om 6 uur ’s ochtends vertrekt dan is de markt in bloei. Op het dek wordt flink onderhandeld over de beste prijs. Test je eigen onderhandelingstechnieken bij het kopen van een kokosnoot en geniet van de bedrijvigheid op het water.

Na het bezoek is het tijd om verder te reizen richting het tropische eiland Phu Quoc. In een busje word je naar de plaats Rach Gia gereden om vervolgens op de boot naar het eiland te stappen. Aangekomen op het eiland hebben we de transfer naar je accommodatie alvast voor je geregeld. Je zult zien dat er wat drukte ontstaat wanneer je van de boot stapt, dan is het wel zo fijn dat je alleen maar hoeft uit te kijken naar degene die je naambordje draagt.

Decorative torn edge

Dag 17 & 18 – Phu Quoc

Het eiland Phu Quoc wordt ook wel het Smaragdeiland genoemd vanwege de natuurlijke schatten die op het eiland te vinden zijn. Zo vind je hier de mooiere stranden van Vietnam. Je hebt hier de tijd om je reis relaxed af te sluiten aan het witte zandstrand en op zijn tijd een duik te nemen in het turquoise water. Je kunt ook het bergachtige binnenland gaan verkennen en gaan zwemmen in een van de natuurlijke waterbronnen.

Je slaapt in een sfeervolle bungalow aan het strand. De palmbomen zorgen voor de nodige schaduw. Tijdens het droge seizoen, dat loopt van december tot en met juni, kunnen de temperaturen namelijk behoorlijk stijgen. De lucht is dan vaak stralend blauw en de zee erg rustig. In de zomermaanden juli en augustus kan het vrij veel regenen op het eiland. Daardoor is het vaak niet mogelijk om bijvoorbeeld te duiken.

Decorative torn edge

Dag 19  – Phu Quoc naar HCMC

Reistijd: circa 1,5 uur

Vandaag is het tijd om je voetstappen in het witte zand van Phu Quoc-eiland achter je te laten en te vertrekken naar Ho Chi Minh City.

Wil je je reis verlengen op Phu Quoc of op een andere plek in deze reis, dan is dat geen probleem. Onze reisspecialisten kunnen de reis naar je wensen aanpassen.

Decorative torn edge

Dag 20 – Terugvlucht naar huis

Afgestemd op het tijdstip waarop je terugvliegt naar Nederland regelen we een vlucht van Phu Quoc naar Ho Chi Minh City. Nu ga je Vietnam dan toch echt gaat verlaten, en vlieg je weer naar huis.

Decorative torn edge
torn-edge

Verrassend Vietnam in 3 weken

Onze slaapplekken

background-pattern