Riksja Vietnam

Naar boven

Actief Vietnam van Hanoi tot Hoi An

Actief Vietnam: van Hanoi tot Hoi An

rondreis

 • Reisschema:
  Hanoi - Hoang Su Phi - Mai Chau - Ninh Binh - Bai Tu Long - Phong Nha - DMZ - Hue - Hoi An
 • Reisduur:
  21 dagen / 20 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 2.195,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  O.a. hiken en homestay Hoang Su Phi, fietsen Mai Chau, boottocht Ninh Binh, kajakken Bai Tu Long, kamperen in de jungle bij Phong Nha, fietsen Hue en snorkelen Hoi An
 • Vluchten:
  Internationaal optioneel bij te boeken vanaf € 1.000,- p.p.
✔ Onze meest actieve rondreis in 3 weken: actief Vietnam van Hanoi tot Hoi An
✔ Verblijf kleinschalig in ecolodges, stadshotels en homestays
✔ Inclusief o.a. fietsen, kajakken, boottochten, snorkelen en kamperen in de jungle

Wil je Vietnam ontdekken en ben je niet vies van veel bewegen? Kies dan voor onze Vietnam actief rondreis. Op elke locatie in deze rondreis zorgen wij ervoor dat je je stappenteller niet meer bij kan benen en net wat meer klimt en klautert dan in de andere bouwstenen. Ontdek het hoge noorden te voet, terwijl je fietst, roeit en kajakt in valleien, rivieren en tussen de torenhoge kastbergen. De beroemde Phong Nha grotten vragen erom ontdekt te worden, terwijl je de reis al snorkelend afsluit aan het strand bij Hoi An.
Ninh Binh Vietnam actief
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Begin van je actieve rondreis in Vietnam; Aankomst in Hanoi

Vandaag is de dag dat je aan boord van het vliegtuig stapt naar Vietnam. Wanneer je morgen aankomt in het warme en vaak vochtige Hanoi, hoef je na de lange vlucht niet veel meer te regelen. Wij hebben alles voor je geregeld, inclusief een taxi die klaar staat met een bordje waar jouw naam op staat. Deze chauffeur brengt je naar jouw comfortabele hotel.

Het hotel bevindt zich in het “oude kwartier” van de stad. Gelegen aan de oever van de rivier is deze wijk ooit het centrum van handel geweest. Smalle straatjes kruisen elkaar in alle richtingen, en op de trottoirs liggen allerlei goederen uitgestald. Neem rustig de tijd om te dwalen door de doolhofachtige straten en jezelf onder te dompelen in de Vietnamese sfeer. In de 13e eeuw werden de 36 straten van deze wijk opgedeeld. Elke straat (Hang) heeft zijn eigen specialiteit, zoals zilververkoop op Hang Bac en zijde op Hang Gai.

Decorative torn edge

Dag 3 – Vrije dag, streetfood safari of Hanoi vanuit de ogen van een local?

Deze dag is vrij gelaten omdat je in Hanoi gemakkelijk zelf kunt ronddwalen en de hoogtepunten van de stad kan zien. Wil je Hanoi wat meer vanuit het perspectief van een lokale bewoner ervaren? Dan raden we je, zeker aan het begin van de reis, een streetfood safari of een Hanoi met een local excursie aan. Bij de streetfood safari ga je door de straten op zoek naar de lekkerste delicatessen: van dimsums, tot aan springrolls en banh mi. Je zit gezellig op plastic stoeltjes te proeven en thee te drinken met de verkopers. Een vegetarisch alternatief is ook mogelijk.

Een tweede optie is om met een lokale bewoner op pad te gaan. Je dag begint in een klein koffiezaakje waar je onder het genot van een ‘egg coffee’ de basis van de Vietnamese taal leert. Daar heb je de hele rondreis profijt van. Hij vertelt je daarna alles over de 36 winkelstraten en verborgen tempels van Hanoi, de info ligt eraan wat je tegenkomt. Wij kregen bijvoorbeeld een leuke uitleg over de vogelkooitjes bij cafés. De (meestal mannelijke) eigenaren nemen deze altijd met zich mee omdat ze het gefluit zo fijn vinden.

Geef bij je reisspecialist aan wat je voorkeur heeft.

Decorative torn edge

Dag 4 – Hiken bij de Hoang Si Phu vallei

’s Ochtends vertrek je vanuit Hanoi met een gedeelde transfer en rijd je ongeveer 6 uur lang naar je ecolodge in de noordelijke provincie Ha Giang. In de schilderachtige Hoang Su Phi vallei, bewoond door diverse bevolkingsgroepen zoals de Red Dao, ontdek je een serene en het onontdekte alternatief van het bekende Sapa. De ecolodge is opgebouwd als een charmant dorp met bungalows in traditionele stijl, waarin elementen van de lokale etnische groepen zijn verwerkt. Deze oase van rust ligt te midden van weelderige groene natuur en nodigt uit om te relaxen, zoals een kruidenbad en natuurlijke hot spring.

Je hebt vandaag voldoende tijd om te genieten van de omgeving, en misschien maak je zelfs een korte wandeling op de eerste dag om de omgeving te verkennen. Na een dag vol avonturen kun je ’s avonds dineren in het smaakvolle restaurant.

Decorative torn edge

Dag 5 – Langs de rijstterrassen naar je homestay

Voor deze actieve rondreis door Vietnam kiezen we ervoor om een dag stevig te wandelen langs rijstterrassen en dorpen van verschillende etnische groeperingen. Onderweg rust je uit bij mensen thuis, spontaan wanneer er iemand toevallig thuis is. Zo drink je samen met je lokale gids een theetje en geniet je van een lokale lunch bij een andere familie. Van tevoren stem je de afstand af, wij liepen zelf 15 kilometer naar het dorpje Giang Ha, wat met stijgen en dalen toch best een uitdaging is. Afhankelijk van het seizoen veranderen de rijstterrassen in groen of staan ze vol met waterplassen die de lucht weerspiegelen. Kom je in juni, dan heb je kans dat je er op de eerste dag bent van het planten van de rijst. De dagen worden afgesloten met een gezamenlijk diner en heel wat rijstwijn. Alle dorpsbewoners helpen elkaar met het planten en als je wil kun je ook meehelpen. ’s Avonds eet je samen met de familie en is het vooral met handen en voeten communiceren. Een leuke uitdaging!

Je verblijf in de homestay is enorm simpel, je hebt een matrasje op de grond met een klamboe, maar de familie doet hun uiterste best om het zo comfortabel mogelijk te maken.

Optioneel: wil je met de locals in gesprek gaan? Vraag dan bij je reisspecialist om een Engelstalige gids. De lokale gids brengt je namelijk langs de juiste route en regelt alles ter plekke, maar spreekt geen Engels.

Decorative torn edge

Dag 6 & 7 – Uitrusten bij de ecolodge & terug naar Hanoi

Vandaag loop je weer terug naar de ecolodge, maar nu via een andere route. Waarschijnlijk ben je na de wandeling klaar om te ontspannen, dus neem vandaag een kruidenbad of stap de hot springs in omringd met de groene tuin.

De volgende dag vertrek je na de lunch naar Hanoi. Je komt aan het begin van de avond aan bij je centrale hotel, dus waarschijnlijk is de avond vooral gevuld met wat struinen en een goed diner.

Decorative torn edge

Dag 8 – Te fiets in de Mai Chau vallei

De volgende drie bestemmingen doe je in deze rondreis in groepsverband, maar wil je privé rondreizen, dan kun je dit aangeven bij je reisspecialist. Na je ontbijt in Hanoi rijd je in 3,5 uur naar de groene vallei van de Mai Chau. Hier wonen de etnische Witte Thai. De houten paaldorpen en groene rijstvelden zijn vandaag het toneel waar je gaat wandelen en gaat fietsen. Je gids leert je alles over de leefwijze van de hardwerkende Thai die je bezig ziet op het land. Hoewel de lokale bevolking niet langer traditionele kleding draagt, kun je bij veel vrouwen nog steeds zwarte tanden zien, wat het schoonheidsideaal was van eerdere generaties. Je overnacht in een homestay. Bij het avonddiner wordt een klamboe over je matrasje en deken geplaatst. Als je je eigen lakenzak of sarong hebt meegebracht, komt dat goed van pas. De sanitaire voorzieningen worden gedeeld met je medereizigers en zijn keurig onderhouden, inclusief warm water.

Decorative torn edge

Dag 9 – Varen door Ninh Binh

Na een ochtendwandeling en een lokaal ontbijt reis je in 3,5 uur naar je volgende bestemming: Ninh Binh. Hier vind je naast de rivieren tussen karstbergen ook tempels uit de 11e eeuw van koning Hoa Lu. In de namiddag ga je in een traditionele sampan het water op, meestal worden deze voortgeduwd door een vrouwelijke roeier die de peddels met haar voeten voortbeweegt. Volg de nauwe waterwegen en kijk naar de vissers die op traditionele wijze hun vangst binnenhalen.

Je verblijft in een ecolodge in het plaatsje Tam Coc.

Decorative torn edge

Dag 10 & 11 – Boottocht en kajakken bij Bai Tu Long; nachttrein naar Dong Hoi

Hoewel Halong Bay in Vietnam ongetwijfeld prachtig is, is het ook een plek die het meest door toeristen wordt bezocht. Als je op zoek bent naar een vergelijkbare uitzichten, maar weg van de drukte, dan is Bai Tu Long Bay een betere keuze. Hier kun je overnachten op een eenvoudige, traditionele Chinese jonk. Terwijl je rustig vaart, kun je genieten van de indrukwekkende kalksteenformaties die aan je voorbijtrekken.

Tijdens de stops heb je de vrijheid om te zwemmen, krabbetjes te zoeken, te kajakken of simpelweg te ontspannen op de zandstrandjes die op verschillende eilanden te vinden zijn. Je hebt de kans om een verborgen grot te verkennen, rijk aan stalactieten, ontmoet lokale vissers en maakt onderweg terug naar Hanoi een tussenstop in een typisch boerendorp.

Op de volgende dag vervolg je je vaartocht door een rustig gedeelte van de baai, en uiteindelijk leg je aan in de haven na een heerlijke uitgebreide brunch. Vandaaruit word je teruggebracht naar Hanoi. ’s Avonds neem je de nachttrein naar Dong Hoi, hier word je op dag 12 opgewacht voor een transfer naar Phong Nha.

Decorative torn edge

Dag 12 – Mountainbiken bij Phong Nha Nationaal Park

In Phong Nha Nationaal Park zijn veel grotten vrij recent nog ontdekt en dat heeft gezorgd voor een enorme groei in populariteit. Het aantal bezoekers maakt de grotten niet minder aantrekkelijk, maar voor deze actieve Vietnam rondreis kiezen we ervoor om het anders aan te pakken. De eerste dag slaap je in een comfortabel guesthouse aan de rand van de vallei met een mooi uitzicht over de karstbergen. Er staan mountainbikes waar je gratis gebruik van mag maken om de omgeving te ontdekken of je rust uit met een plons in het zwembad.

Decorative torn edge

Dag 13 – Op jungle-expeditie bij Phong Nha

Na het ontbijt ontmoet je je gids en eventuele mede-avonturiers voor een jungle-expeditie. De gids geeft een gedetailleerde briefing over de route en de voorschriften van het nationale park. Je ontvangt speciale schoenen voor een optimale beweging in de jungle en langs de rivieren, en een helm met een ingebouwd lampje voor de verkenning van de grotten. In een busje rijd je naar de start van je avontuur. Hier maak je een pittige klim naar de eerste grot. Dit gebied, net ten noorden van de gedemilitariseerde zone (DMZ), heeft zwaar te lijden gehad onder Amerikaanse bombardementen. De Vietcongsoldaten vonden toevlucht in deze grotten, wat te zien is aan achtergelaten kogelhulzen en beschadigde veldflessen die je er aantreft. Binnenin de grot wachten indrukwekkende druipsteenformaties op ontdekking. Hoewel de grot enorm is, is hij pas recentelijk herontdekt door onderzoekers en toegankelijk met speciale toestemming. De kans is groot dat jullie de enige bezoekers in deze grot zullen zijn.

Na de grot hike je langs een rivier in de jungle, naar de plek waar je je kamp zult opzetten. Het hoogtepunt van deze locatie is het kristalheldere meertje waarin je kunt zwemmen. Naast een slaaptent wordt er ook een toilettent en een kleedtent opgezet. Je hoeft je geen zorgen te maken over het sjouwen van kampeeruitrusting, want er zijn ervaren dragers mee. Daarnaast reist er een kok mee, die met beperkte middelen heerlijke gerechten voor je bereidt. ’s Avonds deelt de gids boeiende verhalen over zijn avonturen in de jungle en de grotten, terwijl je je verwondert over de duizenden sterren aan de hemel. Uiteindelijk keer je vermoeid maar voldaan terug naar je tent voor een welverdiende nachtrust.

Decorative torn edge

Dag 14 – Zwemmen door een grot

Bij het ontwaken van de jungle in de vroege ochtend voel je je vast niet op je best. De ervaring in de tent is niet per se comfortabel, het is er warm en vochtig, maar het is tegelijkertijd een ervaring die je nergens anders voor kunt inwisselen. Na je ontbijt bezoek je een grot die grotendeels onderwater staat. Je gaat er dus doorheen zwemmen, terwijl de grot donkerder wordt naarmate je dieper gaat. Na deze verkenning staat er een lunch voor je klaar. Het laatste stuk wandel je langs de Ho Chi Minh trail, waar de bus je weer terugbrengt naar je guesthouse. Dat zwembad komt nu zéker van pas!

Decorative torn edge

Dag 15 – Via DMZ naar Hue

Je kunt vanaf Phong Nha verder naar Hue (via Dong Hoi) met de trein of privé transfer, maar wij kiezen ervoor om via de gedemilitariseerde zone (DMZ) te reizen. Dit is één van de weinige plekken waar de Vietnamoorlog tot leven komt. Dit was tijdens de oorlog de barrière tussen het noorden en het zuiden, vandaag bezoek je bijvoorbeeld de de Hien Luong brug, de Vinh Moc tunnels en een begraafplaats. Nadat je alles weet over de DMZ en de Vietnamoorlog kom je aan het eind van de middag aan bij je comfortabele stadshotel in Hue, waar je ook een fiets tot je beschikking hebt.

Wist je dat deze koninklijke stad een ommuurde citadel heeft met een indrukwekkende muurlengte van ongeveer tien kilometer? Het was de residentie en regeringszetel van de Nguyen-keizers. De stad is opgedeeld in twee delen: het historische gedeelte aan de ene kant en aan de overzijde van de rivier bevindt zich het Franse koloniale deel. Hier is ook je hotel gelegen. ’s Avonds kun je genieten van de gastvrijheid van een gezellig restaurant in de omgeving.

Decorative torn edge

Dag 16 – Op de fiets langs de hoogtepunten van keizerlijk Hue

Breng vandaag een bezoek aan de Verboden Paarse Stad, waar de historische schatten van de Nguyen-keizers, waaronder de koninklijke bibliotheek en de koperen urnen, goed bewaard zijn gebleven. Als je zin hebt in een fietsavontuur, kun je een tocht langs de oever van de Song Huong, ook wel bekend als de Perfume Rivier, overwegen. Een bezoek aan de Thien Mu Pagode mag hierbij niet ontbreken. Deze achthoekige tempeltoren met zeven verdiepingen is één van de meest iconische pagodes van Vietnam, die de verschillende incarnaties van Boeddha symboliseert.

Optioneel: we bieden hier ook een excursie aan waarbij je met een lokale gids het platteland per fiets verkent. Afhankelijk van het seizoen kun je verschillende activiteiten ondernemen, zoals helpen met landbouwwerkzaamheden, rijstverbouwing, ploegen met ossen, of fruit plukken. Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden.

Decorative torn edge

Dag 17 – Uitrusten aan het strand van Hoi An

Met de bus reis je vandaag van Hue naar Hoi An. Deze plek staat niet meteen bekend om het strandleven, maar wij vinden het een ideale afsluiter van deze actieve rondreis. Het strand is niet de mooiste van het land, maar wel van alle gemakken voorzien en heeft een ontspannen vibe. Je kunt het perfect combineren met een bezoek aan de historische lampionnenstad Hoi An en snorkelen bij de tropische Cham-eilanden. Blijf vandaag vooral bij het strand om even bij te komen van de actieve, goed gevulde dagen hiervoor. Je verblijft in een comfortabel strandresort en in de omgeving vind je veel leuke restaurants en cafés.

Optioneel: zit rust niet in je vocabulaire? Geen probleem, we kunnen een fietstocht door de rijstvelden van Hoi An voor je regelen. De gids vertelt je graag over de verschillende ambachten die je tijdens de rit tegenkomt.

Decorative torn edge

Dag 18 – Snorkelen bij de Cham-eilanden

In de vroege ochtend wordt je opgepikt bij je accommodatie in Hoi An en naar de pier gebracht om de boot naar Cham Eiland te nemen. Dit eiland biedt de beste mogelijkheden voor snorkelen in Centraal-Vietnam. Hoewel het koraalrif zelf misschien niet overweldigend is, kun je hier volop genieten van de prachtige tropische vissen. Op Chong Beach staat een eenvoudige, maar smakelijke seafoodlunch voor je klaar (drankjes niet inbegrepen), gevolgd door vers fruit. Naast het onderwateravontuur is het strand hier ook zeer de moeite waard. Je kunt heerlijk ontspannen onder een palmboom of een potje voetballen met de lokale jeugd.

Belangrijk: het snorkelen is alleen mogelijk van april – september. Als je hier buiten reist, raden we een fietstocht of kookworkshop in Hoi An aan.

Decorative torn edge

Dag 19, 20 & 21 – Laatste dag actief Vietnam en terugvlucht naar huis

Het is alweer tijd voor je laatste volle dagen van deze rondreis. De historische binnenstad van Hoi An mag je zeker niet overslaan, dit is voor veel reizigers één van de hoogtepunten van heel Vietnam. Zeker aan het eind van de middag en begin van de avond zijn de straten gezellig met kleurrijke lampions. In de historische stad kun je een toegangsticket kopen dat je toegang verleent tot bezienswaardigheden zoals de Japanse Brug, oude handelshuizen en kleine musea. Terwijl je door de straten wandelt, zul je merken dat het authentieke karakter van dit historische handelsstadje nog steeds intact is gebleven.

De volgende dag heb je nog tijd om wat te ontspannen, voordat je wordt gebracht naar het vliegveld van Danang. De lange terugvlucht brengt je vervolgens weer naar huis, waar je een dag later aankomt.

Decorative torn edge
torn-edge

Actief Vietnam: van Hanoi tot Hoi An

Onze slaapplekken

background-pattern