Naar boven

Expeditie-jungle Vietnam

bouwsteen

 • Reisschema:
  Doing Hoi - Phong Nha Ke Bang National Park
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 525,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  Wandelen en kamperen in de jungle en bezoek grotten
 • Reisperiode:
  April - december
✓ Ga op avontuur in de jungle van Phong Nha
✓ Wandel door de jungle op zoek naar verborgen grotten en zwem in kristalhelder water
✓ Slaap in een tentje middenin de jungle

Tijdens deze meerdaagse tour ga je met een klein groepje diep de jungle in. Met een echte Sovjet legerbus rijd je over de beruchte Ho Chi Min Trail, waar in de tijd van de oorlog met Amerika de guerrillasoldaten en wapens over werden vervoerd.
jungle-vietnam-grot-6
Decorative torn edge

Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Phong Nha Jungle Vietnam

In Dong Hoi word je opgehaald bij het treinstation of de luchthaven en in een uur tijd naar het dorpje Phong Nha, aan de rand van het nationale park gebracht. Hier verblijf je in een gezellige guesthouse, het basecamp voor je expeditie-jungle in Vietnam. Rustig en landelijk gelegen met uitzicht over de met jungle begroeide kalkstenen bergen. De kamers zijn eenvoudig maar schoon en er is een zwembad om in af te koelen. Er staan ook gratis mountainbikes waarmee je de omgeving kunt verkennen. Je hoeft ’s avonds niet de deur uit als je daar geen zin in hebt, want ze maken hier met veel plezier iets lekkers voor je klaar, met ingrediënten uit hun eigen organische moestuin. Vanavond op tijd naar bed, want de volgende ochtend begint het avontuur pas echt.

Decorative torn edge

Dag 2 – Welkom in de jungle Vietnam

Na het ontbijt ontmoet je je gids en eventuele andere deelnemers van deze mini-expeditie. Je krijgt uitleg over de route en de regels van het nationale park. Speciale schoenen worden uitgedeeld waarmee je goed door de jungle en de rivieren kunt wandelen en een helm met een lampje erop voor in de grotten. In een oud Sovjet legerbusje rijd je vervolgens over de beruchte Ho Chi Minh Trail richting de grens met Laos. In de tijd van de oorlog met Amerika werden langs deze weg wapens en guerrillasoldaten naar het front in het zuiden vervoerd. Na een half uur stap je de bus uit en de jungle in. Je maakt vervolgens een stevige klim naar de eerste grot. Dit gebied ligt net ten noorden van de demilitarized zone (DMZ) en werd door de Amerikanen veelvuldig gebombardeerd. De Vietcongsoldaten gebruikten de grotten om in te schuilen en te overnachten. Achtergelaten kogelhulzen en kapotte veldflessen die je in de grot tegenkomt, zijn het bewijs hiervan. Binnen in de grot vind je een aantal indrukwekkende druipsteenformaties. En alhoewel de grot gigantisch is, ligt hij buiten de gebaande paden en is hij pas een paar jaar geleden herontdekt door onderzoekers. Zonder speciale toestemming kom je er niet in en de kans is dan ook groot dat jullie de enigen in deze grot zullen zijn.

Decorative torn edge

Aan het begin van de middag verlaat je de grot en wandel je, grotendeels door een jungleriviertje, naar de locatie waar je het kamp op gaat bouwen. Het mooiste aan deze plek? Het kristalheldere meertje waar je heerlijk in kunt zwemmen. Naast je tent om in te slapen, wordt er ook een toilettent neergezet en een tent om je in om te kleden. Je hoeft overigens niet zelf met alle kampeerspullen te sjouwen, daarvoor gaat er een aantal ervaren dragers mee. Naast de gids en de dragers gaat er ook nog een kok mee, die met minimale middelen de lekkerste gerechten voor je klaarmaakt. ’s Avonds vertelt de gids nog wat spannende verhalen over zijn avonturen in de jungle en de grotten en vergaap je je aan de duizenden sterren die je aan de hemel ziet staan. Moe, maar voldaan duik je tenslotte je tent in.

Decorative torn edge

Dag 3 – Lopen door Vietnamese jungle en zwemmen door een grot

Als ’s ochtends de jungle ontwaakt, neem je nog een laatste duik in het meer. En al is het een heel bijzondere plek, de kans is groot dat je hier niet de beste nacht slaap van je reis hebt gehad. Het kan ‘s nachts behoorlijk broeierig zijn in de tent en de geluiden van de dieren in het regenwoud kunnen je soms ook wakker houden. Het is hier dan wel helemaal veilig, maar spannend blijft het wel. Na een kop koffie en een voedzaam ontbijtje breek je het kamp weer af en ga je op pad richting de volgende grot. Ditmaal een grot die grotendeels onderwater staat en waar je dan ook zwemmend doorheen gaat. Hoe dieper je de grot in gaat, hoe donkerder het wordt. Ben je claustrofobisch, dan kun je misschien beter even buiten wachten. Terug uit de grot staat de lunch voor je klaar. Tot slot wandel je langs de rivier richting de Ho Chi Minh weg, waar het busje op je staat te wachten om je terug te brengen naar het guesthouse. Hier kun je genieten van een warme douche, een zacht bed en alle gemakken die je anders heel normaal vindt!

Decorative torn edge

Dag 4 – Einde avontuur

Vandaag neem je afscheid van deze mooie plek en word je teruggebracht naar Dong Hoi om je reis door Vietnam te vervolgen. In ongeveer drieënhalf uur reis je met de trein door naar Hué, de voormalige keizerlijke hoofdstad van het land. Indien gewenst kunnen we ook een privétransfer inplannen, dan kun je onderweg ook nog een bezoek brengen aan de DMZ en de tunnels die hier tijdens de oorlog met Amerika zijn aangelegd.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Expeditie-jungle Vietnam

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Vietnam Hue
bouwsteen

Koninklijke tijden in Hué

 • Hué
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 65,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vietnam Hanoi (4)
bouwsteen

Hallo Hanoi!

 • Hanoi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vietnam Hoi An 10
bouwsteen

Klassiek Hoi An

 • Hoi An
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen met excursie in groepsverband (aanvang: di, do, za, zo)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern