Naar boven

Wat is de beste reisroute voor Vietnam?

Algemene informatie

reisroute Vietnam
Nachttrein Vietnam

Route-advies voor je Vietnam-reis

De meeste reizigers beginnen hun Vietnam-rondreis in Hanoi of Saigon, afhankelijk van of je van noord naar zuid reist of andersom. De lokale agent wacht je op het vliegveld op en rijd je in minder dan en uur naar je eerste hotel in één van de twee steden. Je kunt je vakantie in Vietnam starten met de bouwsteen ‘Hallo Hanoi!‘ of ‘Ho Chi Minh City: skyline van het zuiden‘. Vaak komen de vluchten in de middag aan en ben je wel even toe aan wat rust; dit kan op de kamer of, als er gekozen hebt voor een hotel met zwembad, aan het water. Na je rust kun je alvast wat ontdekken van Hanoi of Saigon. Bezoek bijvoorbeeld alvast een markt of maak een wandeling langs streetfood-kraampjes. De belangrijkste tip is om niet toe te geven aan de jetlag, daar pluk je de volgende dagen dan de vruchten van. Na een goede nachtrust in het Vietnamese ritme ben je weer fris om de stad te ontdekken.

Ons Vietnam-advies voor twee weken:

Met twee weken in Vietnam kun je je het beste richten op één of twee regio’s van Noord-, Centraal en Zuid-Vietnam. De afstanden zijn namelijk erg groot en overal is dusdanig veel te beleven dat het nemen van je tijd echt loont. Zo kom je ook dichterbij de lokale bevolking. Wil je graag veel wandelen in de bergen en actief bezig zijn, dan raden we bijvoorbeeld het noorden aan in combinatie met het centrum. Wil je toch het hele land zien in twee weken, dan maak je gebruik van nachttreinen en/of vluchten.

Ons Vietnam-advies voor drie weken:

Als je drie weken de tijd hebt, dan heb je voldoende tijd om van noord naar zuid of andersom in een relatief ontspannen tempo te reizen. Ook zonder binnenlandse vluchten is dat goed haalbaar. Naast de populairste route van Saigon, Mekong, Hoi An, Halong Bay en Hanoi heb je dan ook nog tijd voor een uitstapje naar het bergachtige noorden en een verblijf aan het strand.

Lan Han Bay cruise in Vietnam
Vietnam Lake Lak

Ons Vietnam-advies voor vier weken:

Ben je de gelukkige die Vietnam voor vier weken mag ontdekken? Dan heb je naast de hierboven genoemde regio’s ook de tijd voor minder bezochte bouwstenen, zoals Lak Lake en Ba Be Lake en kun je meerdere locaties van de meest logische route bezoeken. ‘Thuis tussen de Karstbergen‘ brengt je bijvoorbeeld langs de Mai Chau vallei en Ninh Binh. Je kunt natuurlijk ook de twee- of drieweekse rondreizen combineren met Cambodja of Laos. We brengen je dan via de Mekongrivier naar Cambodja.

We wensen je veel plezier bij de voorbereiding en het samenstellen van je Vietnam-rondreis.

background-pattern