Ho Chi Minh City; skyline van het zuiden

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ho Chi Minh City
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  € 99,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  foodtour over de markt met gids
Hoge gebouwen, toeterende brommers, grote auto's en rondrijdende riksja's zijn kenmerkend voor het straatbeeld van Ho Chi Minh City. In tegenstelling tot het noordelijke gelegen Hanoi schijnt hier bijna altijd de zon en lijkt de stad net wat meer georganiseerd.

Tijdens deze bouwsteen slaap je in een centraal gelegen hotel in het bruisende hart van de stad. Hierdoor kun je gemakkelijk te voet de omgeving verkennen en heb je keus uit verschillende restaurants voor een smakelijke maaltijd. 's Avonds liepen we langs de oevers van de Saigon rivier in de schaduw van felle lichten. Van een afstandje kleurde de skyline in alle kleuren van de regenboog.

Slaap je deze nachten liever in een luxer hotel met een zwembad op het dak kijk dan bij onze Special Stay optie.
Vietnam-Ho-Chi-Minh-City-brommers
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst in Ho Chi Minh City Vietnam

Vandaag kom je aan in de bruisende stad Ho Chi Minh City, vroeger bekend als Saigon. Onze chauffeur brengt je vanaf de luchthaven naar je hotel. Tijdens de Vietnamoorlog woonden hier veel Amerikanen waardoor er veel bars en restaurants werden opgezet om te voorzien aan de behoefte van de militairen. Met als gevolg dat er vandaag de dag nog een groot aantal uitgaansgelegenheden in de stad te vinden zijn. Vergeleken met Hanoi is de stad iets ruimer opgezet, maar ook hier krioelt het van de brommers en auto’s en vonden we het oversteken een uitdaging. Langzaamaan, voetje voor voetje en je zult zien dat het verkeer zich handig om je heen manoeuvreert.

Decorative torn edge

Dag 2 – Prikkel je zintuigen in Ho Chi Minh City Vietnam

In de ochtend word je opgehaald door je privégids. Per taxi en lokale bus reis je door de kleurrijke straten van HCMC en bereik je de markt van Cho Lon ‘Chinatown’. Je ziet hoe de Minh Huong (mensen van Chinese afkomst) zich hebben geïntegreerd in de Vietnamese samenleving en bezoekt een kerk. Omgeven door wierookgeuren vertelt de gids je over de geschiedenis en dagelijkse rituelen. Ook bezoek je de tempel van de godin van de zee met altaartjes en offers. Onderweg proef je Chinese lekkernijen om je zintuigentour compleet te maken.

’s Middags kun je gemakkelijk zelf bezienswaardigheden te voet bezichtigen. Wij vonden het indrukwekkend om de Notre Dame kathedraal en het War Remnants Museum te bezoeken. Ook de Chinese wijk Cholon, letterlijk ‘grote markt’, is een aanrader. Koop hier exotische vruchten en struin langs de verschillende kraampjes.

Decorative torn edge

Dag 3 – Van Ho Chi Minh City Vietnam naar …

Niet ver van Ho Chi Minh City liggen de Cu Chi tunnels: een kilometerslang tunnelstelsel waar de Vietnamezen schuilden voor de Amerikanen, maar ook om vanuit het niets aan te kunnen vallen. Op de foto hiernaast zie je een ingang van zo’n stelsel. We kunnen een excursie naar deze plek in je reis opnemen. De gids die met je meegaat vertelt je alle ins en outs.

Na je verblijf in Ho Chi Minh City is het eenvoudig door te reizen naar de Mekong, het eiland Phu Quoc of Cambodja. Ben je aan het eind van je reis door Vietnam gekomen, dan vlieg je vanaf deze plaats terug naar huis.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Comfort Ho Chi Minh City

 • Reissom:
  € 171,- per persoon
 • Inbegrepen:
  2 nachten in een luxer verblijf met zwembad en ontbijt, transfer van luchthaven naar het hotel

Voor wie in een wat luxer hotel wil verblijven kunnen we een comfort optie reserveren. Dit is een centraal gelegen hotel met een zwembad op het dak. Wel zo lekker als je op warme dagen wat verkoeling wilt. Je kamer is van alle gemakken voorzien en is iets ruimer opgezet dan ons standaard hotel.

 

 

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Van Cu Chi-Tunnels naar de Mekong Delta

 • Ho Chi Minh City
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 362,- p.p. bij 2 personen in groepsverband
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Varen naar Cambodja

 • HCMC – Can Tho – Chau Doc - Phnom Penh
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 282,- p.p. bij 2 personen in groepsverband
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Zandstranden van Phu Quoc

 • Phu Quoc eiland
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 525,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge