Menu background

Naar boven

Mystieke meren van Ba Be National Park

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ba Be National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 475,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  Boottocht, kajak met gids
Hoogtepunten:

✓ Ba Be Lake is een ongerepte omgeving buiten de gebaande paden waar de bevolking traditie in ere houdt

✓ Vaar of kajak met gids over het meer op zoek naar watervallen en verborgen vleermuisgrotten

✓ Wandel langs de oever en kijk hoe het meer en de mensen hier één zijn

✓ Verblijf in een lokaal guesthouse aan het meer

✓ Optioneel: combineer Ba Be Lake met de afgelegen Ban Gioc waterval en de traditionele Bac Son vallei
Decorative torn edge

Dag 1 – Hanoi – Ba Be National Park

De dag begint met een vertrek vanaf Hanoi . Je laat de hoofdstad van Vietnam achter je, om de reis naar het noorden te beginnen.

De weg die je rijdt wordt steeds groener en bergachtiger. Zodra je bij het nationale park aankomt, word je vriendelijk ontvangen door de gastfamilie. Je slaapt hier in een houten huis op palen in een privékamer, waar je het sanitair met je medereizigers deelt. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de uitlopers van het meer.

Na de lunch stap je in een boot om over het meer te varen. Overal waar je kijkt zie groene kalksteenrotsen, spiegelend water en vogels overvliegen. De boot brengt je bij de Dau Dang waterval, waar je na een kleine wandeling aankomt. Neem voordat je terugkomt een stokje met gebarbecuede vis die hier wordt klaar gemaakt door de lokale mensen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kajakken naar watervallen of vleermuisgrotten

De volgende dag word je wakker met een ontbijt gemaakt door je gastfamilie. Eet je pannenkoek en fruit op, terwijl je het dorp langzaam ziet ontwaken. Hierna is het tijd voor wat activiteit en zal je zelf het meer op gaan. Wanneer je vroeg in de morgen gaat, zal het meer nog spiegelglad zijn. Tussen de hoge karstbergen om je heen, voel je je heel klein op het water. Peddel over dit grootste meer van Vietnam en vaar tussen de rijstvelden door terug naar het dorp. Wij moesten soms een klein stukje lopen, wat het avontuur nog leuker maakte.

Wanneer je in de middag nog meer wilt doen, zijn er verschillende wandelroutes rond het meer. Zelf liepen we door het dorp om een praatje te maken met de lokale bewoners. Liever wat meer ontspanning? De homestay ligt aan de uitlopers van het meer, waar je uren naar kan kijken of heerlijk een boek kan lezen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ba Be National Park – Hanoi

Na het ontbijt neem je afscheid van de familie en rijd je terug naar Hanoi. Wil je je reis blijven voortzetten door het noorden, kies dan dan voor de verlengde versie van deze bouwsteen, waarin je ook Ban Gioc bezoekt, de grootste watervallen op de grens met China. Wanneer je de reis vervolgt naar het zuiden kun je vanaf Hanoi gemakkelijk de reis voortzetten naar Hué, Hoi An of stranden bij Whale Island.

Optioneel: verleng je reis in Noord-Vietnam door richting de Chinese grens te reizen. Je bezoekt naast Ba Be Lake ook de watervallen bij Ban Gioc en de vallei bij Bac Son, nog meer van de gebaande paden af. Hieronder lees je hier meer over.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Mystieke meren van Ba Be National Park

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Kano op Ba Be lake
Variant
1

Wuiven bij de waterval

 • Reissom:
  Vanaf € 875,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 nachten in verschillende guesthouses met ontbijt, boottocht in Ba Be, bezoek aan waterval in Ban Gioc en fietstocht in Bac Son, inclusief privé-chauffeur

Laat de steden achter je en ga een aantal dagen de onontdekte natuur van Vietnam in, vaar over een spiegelend meer in het Ba Be National Park en bezoek de grootste waterval van Vietnam bij Ban Gioc. Vaar langs steile kalksteenrotsen en hoor alleen de vogels over je heenvliegen.

Rijd door naar de grens met China en bezoek de grootste waterval van beide landen. Doordat je hier vroeg genoeg zal zijn, heb je dit spektakel helemaal voor jezelf. Sluit de bouwsteen af bij een lokale familie in Bac Son. Dit is een vallei vol met rijstvelden. Vele etnische minderheden leven hier nog van hun eigen stuk land en vee en laten dit graag aan je zien. Aan het einde van de rit kun je terug naar Hanoi.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Hallo Hanoi!

 • Hanoi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 135,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Wuiven bij de waterval

 • Ba Be NP - Ban Gioc waterval - Bac Son
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 875,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vietnam Sapa trekking
bouwsteen

Sapa: trekking langs de hilltribes

 • Sapa
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 380,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern