Naar boven

Mystieke meren van Ba Be National Park

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ba Be National Park
 • Reisduur:
  3 dagen / 2 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 445,- p.p. bij 2 personen
 • Vanaf € 315,- p.p. bij 2 personen - eigenwijze variant
 • Activiteit:
  Boottocht, kajak met gids
✓ Ba Be Lake is een ongerepte omgeving buiten de gebaande paden waar de bevolking traditie in ere houdt
✓ Vaar of kajak met gids over het meer op zoek naar watervallen en verborgen vleermuisgrotten
✓ Verblijf in een houten guesthouse op palen aan het meer

Verlaat de drukke stad Hanoi en geniet van kalksteenrotsen, ongerepte natuur en kajak over het meer op zoek naar watervallen en grotten. Hier kom je echt tot rust.
Kano op Ba Be lake
Decorative torn edge

Dag 1 – Hanoi – Ba Be National Park

De dag begint met een vertrek vanaf Hanoi . Je laat de hoofdstad van Vietnam achter je, om de reis naar het noorden te beginnen.

De weg die je rijdt wordt steeds groener en bergachtiger. Zodra je bij het nationale park aankomt, word je vriendelijk ontvangen door de gastfamilie. Je slaapt hier in een houten huis op palen in een privékamer, waar je het sanitair met je medereizigers deelt. Vanaf het terras heb je een mooi uitzicht op de uitlopers van het meer.

Na de lunch stap je in een boot om over het meer te varen. Overal waar je kijkt zie groene kalksteenrotsen, spiegelend water en vogels overvliegen. De boot brengt je bij de Dau Dang waterval, waar je na een kleine wandeling aankomt. Neem voordat je terugkomt een stokje met gebarbecuede vis die hier wordt klaar gemaakt door de lokale mensen.

Optioneel: wil je meer vrijheid in je programma? Kies dan voor de voordelige eigenwijs variant onderaan de pagina. We regelen dan alleen een homestay en vervoer voor je, zodat je ter plekke zelf bepaald wat je wil doen.

Decorative torn edge

Dag 2 – Kajakken naar watervallen of vleermuisgrotten

De volgende dag word je wakker met een ontbijt gemaakt door je gastfamilie. Eet je pannenkoek en fruit op, terwijl je het dorp langzaam ziet ontwaken. Hierna is het tijd voor wat activiteit en zal je zelf het meer op gaan. Wanneer je vroeg in de morgen gaat, zal het meer nog spiegelglad zijn. Tussen de hoge karstbergen om je heen, voel je je heel klein op het water. Peddel over dit grootste meer van Vietnam en vaar tussen de rijstvelden door terug naar het dorp. Wij moesten soms een klein stukje lopen, wat het avontuur nog leuker maakte.

Wanneer je in de middag nog meer wilt doen, zijn er verschillende wandelroutes rond het meer. Zelf liepen we door het dorp om een praatje te maken met de lokale bewoners. Liever wat meer ontspanning? De homestay ligt aan de uitlopers van het meer, waar je uren naar kan kijken of heerlijk een boek kan lezen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ba Be National Park – Hanoi

Na het ontbijt neem je afscheid van de familie en rijd je terug naar Hanoi. Wil je je reis blijven voortzetten door het noorden, kies dan dan voor de verlengde versie van deze bouwsteen, waarin je ook Ban Gioc bezoekt, de grootste watervallen op de grens met China. Wanneer je de reis vervolgt naar het zuiden kun je vanaf Hanoi gemakkelijk de reis voortzetten naar Hué, Hoi An of stranden bij Whale Island.

Optioneel: verleng je reis in Noord-Vietnam door richting de Chinese grens te reizen. Je bezoekt naast Ba Be Lake ook de watervallen bij Ban Gioc en de vallei bij Bac Son, nog meer van de gebaande paden af. Hieronder lees je hier meer over.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Mystieke meren van Ba Be National Park

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

ba be lake vietnam (2)
Variant
1

Eigenwijs Ba Be National Park

 • Reissom:
  Vanaf € 315,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  overnachtingen in een homestay met ontbijt en privé-vervoer

Wil je Ba Be Lake met meer vrijheid verkennen? Dan regelen we een chauffeur voor je en een homestay aan het meer. De dagen kun je volledig zelf plannen. Wandel bijvoorbeeld in de omgeving en zie hoe de lokale bevolking aan het vissen is of op het land aan het werk is. Omringd met karstbergen en vele grotten te ontdekken, is het leuk om vooral in de omgeving van je verblijf te wandelen. De komende nachten verblijf je in een knusse homestay aan de oever van Ba Be lake. Je slaapt in een zeer eenvoudige eigen kamer en de eigenaren staan altijd voor je klaar. ’s Avonds zal de familie een diner voor je klaarmaken, welke je in hun terras op palen kan opeten.

Optioneel kun je de volgende dag het meer opgaan. De gids komt je na het ontbijt ophalen om per boot en het meer over te gaan. Als je vroeg in de ochtend gaat is het meer nog spiegelglad. Vaar het meer op en kom via de smalle riviertjes tussen de rijstvelden weer terug naar het dorp. In de middag kan je genieten vanaf het terras of een wandeling in de omgeving maken. Deze bouwsteen is een variant met veel vrijheid van onze bouwsteen Mystieke Meren van Ba Be Nationaal Park. Heb je liever een volledig pakket met Engelstalige gids, eten en excursies, dan plannen we graag de bouwsteen in.

Decorative torn edge
Kano op Ba Be lake
Variant
2

Wuiven bij de waterval - Ba Be Lake, Ban Gioc en Bac Son

 • Reissom:
  Vanaf € 825,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  3 nachten in verschillende guesthouses met ontbijt, boottocht in Ba Be, bezoek aan waterval in Ban Gioc en fietstocht in Bac Son, inclusief privé-chauffeur

Laat de steden achter je: ga een aantal dagen de onontdekte natuur in, vaar over een spiegelend meer in het Ba Be National Park en bezoek de grootste waterval van Vietnam bij Ban Gioc. Vaar langs steile kalksteenrotsen en hoor alleen de vogels over je heenvliegen.

Rijd door naar de grens met China en bezoek de grootste waterval van beide landen. Doordat je hier vroeg genoeg zal zijn, heb je dit spektakel helemaal voor jezelf. Sluit de bouwsteen af bij een lokale familie in Bac Son. Dit is een vallei vol met rijstvelden. Vele etnische minderheden leven hier nog van hun eigen stuk land en vee en laten dit graag aan je zien. Aan het einde van de rit kun je terug naar Hanoi.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Vietnam Hanoi (4)
bouwsteen

Hallo Hanoi!

 • Hanoi
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 130,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Wuiven bij de waterval

 • Ba Be NP - Ban Gioc waterval - Bac Son
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 825,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vietnam Sapa 2
bouwsteen

Sapa: trekking langs de hilltribes

 • Sapa
 • 5 dagen / 4 nachten
 • Vanaf € 365,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
halong bay vietnam zeilschip
bouwsteen

Het anker uit in Halong Bay

 • Halong Bay
 • 2 dagen / 1 nacht
 • Vanaf € 195,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern