Menu background

Naar boven

Sapa trekking

bouwsteen

 • Reisschema:
  Sapa
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 370,- p.p. bij 2 personen
 • Activiteit:
  trekkingen met gids
 • Aanvang:
  dagelijks
In het uiterste noorden van Vietnam ligt een ongerept gebied met prachtige natuur en kleine dorpjes waar bergstammen wonen. Tijdens deze bouwsteen trek je er op uit in de bergen met je reisgenoot en een privé-gids. Je merkt dat je tijdens de wandelingen een band opbouwt met je gids en dat deze je veel kan vertellen over de omgeving. De trekkingen zijn intensief, je loopt per dag ongeveer 10-15 kilometer. Daardoor is deze tocht geschikt voor de sportieve reiziger. Onderweg loop je verschillende kleine dorpjes binnen, waar de kinderen nieuwsgierig een kijkje komen nemen. Je overnacht een nacht eenvoudig bij de lokale bevolking thuis in een traditioneel dorp en een nacht in een comfortabel hotel in Sapa.

De trein is dé manier om de noordelijke route te verkennen. Op zowel de heen als terugweg van Hanoi naar Sapa reis je per nachttrein. Reis je liever per luxe bus, laat het ons dan weten.

Zoek nu de rust op in Hoang Su Phi! Je maakt hier een wandeling langs de rijstvelden in een gebied wat een stuk rustiger is. Kijk onder de bouwsteen naar de mogelijkheden.
Vietnam Sapa trekking
Sapa
Decorative torn edge

Dag 1 & 2 – Vietnam Sapa trekking – Nachttrein Hanoi – Sapa (homestay)

Vanavond word je bij je hotel in Hanoi opgehaald en naar het treinstation gebracht waar je op de nachttrein stapt richting Sapa. Rond zes uur ’s ochtends kom je aan in Lao Cai. Vanaf hier is het een uur rijden voor je in Sapa aankomt. Sapa is vanwege de hoogte (1650 meter) een voormalig Frans zomeroord. Hier ontsnapten de Fransen aan de vochtige hete zomers in Hanoi.

Je slaapt deze avond bij een lokale familie, maar je kunt je opfrissen in het hotel waar je morgen terug komt. Laat zware bagage achter, zodat je met een kleine rugzak op pad kan. Nog even genieten van een lekker ontbijt en dan is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken voor je Vietnam Sapa trekking.

Decorative torn edge

Onze gids neemt je mee op een trekking van 12 kilometer waarbij hij de minder toeristische plaatsen voor je uitzoekt. Laat je onderweg verrassen door de weidse uitzichten over knalgroene rijstterrassen, maisvelden en de uitleg van de gids. Onderweg staat een lunch voor je klaar bij een lokale familie. Na de lunch wandel je bergafwaarts naar het Ta Phin dorp. Hier wonen verschillende stammen die zich onderscheiden door verschillende klederdrachten, eigen geschiedenis, gewoontes en taal.

De Red Dzao en Black H’mong stam ontdek je makkelijk aan de kleur van de kleding. De gids introduceert je in het dorp waar je vanavond eet en slaapt bij een lokale familie. Hier heb je de beschikking over een matrasje, deken en een klamboe. Wij raden je aan zelf een lakenzak mee te nemen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Trekking – Overnachting hotel Sapa

Na het ontbijt neem je afscheid van de gastvrije familie. Samen met de gids wandel je vandaag ongeveer 10 kilometer terug naar Sapa. Onderweg kom je langs het Ma Tra dorp waar de Black H’Mong stam woont. Op een mooie plek midden in de natuur wordt een picknick lunch geserveerd. Na de lunch heb je nog een gemakkelijke korte wandeling terug naar Sapa. De rest van dag kan je zelf bepalen waar je zin in hebt: ontspan bij het hotel, wandel het stadje Sapa in of regel optioneel een excursie via je gids (als er genoeg tijd is). Zo kan je een waterval bezoeken in een nabijgelegen nationaal park: de exacte mogelijkheden kan je ter plaatse met je gids overleggen. Je slaapt deze nacht in een comfortabel karakteristiek hotel in Sapa. Mocht je de vorige nacht minder goed geslapen hebben, dan kan je het hier heerlijk inhalen.

Deze bouwsteen doe je individueel. Zo kun je zelf het tempo bepalen en aan je gids aangeven als je even wil uitrusten. Hierdoor zijn de afstanden die gelopen worden niet al te zwaar en voor iedereen die sportief is aangelegd goed te doen.

Decorative torn edge

Dag 4 & 5 – Trekking en nachttrein Sapa – Hanoi

Na het ontbijt in het hotel, maak je een korte wandeling van ongeveer van 2 tot 3 uur naar het dorpje Sin Chai waar de zwarte H’mong leven. De zwarte H’mong dragen zoals de naam al zegt, voornamelijk zwarte kleding. Rond lunchtijd ben je terug in Sapa en heb je de tijd om bijvoorbeeld nog even rond te wandelen over de markt. Rond 4 uur ’s middags volgt er een transfer terug naar Lao Cai waar je op de nachttrein stapt.

Half 6 ’s ochtends ben je terug in Hanoi. Een transfer naar je hotel kun je gemakkelijk zelf regelen. Wil je ’s ochtends vroeg de beschikking hebben over je kamer zodat je nog even in bed kan kruipen en douchen, dan kunnen we een dagkamer voor je reserveren.

Na deze bouwsteen kun je doorreizen naar het centrale deel van Vietnam. Bezoek de keizerlijke stad Hue of reis door naar Hoi-An, waar je vanuit je hotel zo naar zee fietst.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Sapa trekking

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Ha Giang rijstvelden
Variant
1

Zoek de rust in Hoang su Phi!

 • Reissom:
  Prijs € 385,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 overnachtingen in een ecologe. Alle maaltijden, transfer per auto van en naar Hanoi, trekking met gids.

Natuurlijk is Sapa een prachtige regio, maar ondertussen is dit bij meer mensen bekend. Hierdoor kan het er erg druk kan zijn en minder authentiek aanvoelen.. Wil jij toch rijstvelden zien, een trekking maken, bergvolkeren zien, maar dan zonder vele andere toeristen, kies dan voor deze rustigere variant.

Naar Hoang su Phi reis je per auto in plaats van de nachttrein, waar je in een mooie ecologde midden in de natuur zal slapen. De eigenaar heeft er alles aan gedaan om zoveel mogelijk kleurrijke planten en bloemen te laten bloeien rondom jouw lodge.

Als je bent aangekomen ga je op trekking met een lokale gids. Onderweg kom je spelende kinderen, verschillende dieren en vriendelijke mensen tegen. De gids brengt je over de rijstvelden bij een dorp waar je kan zien waar zij dagelijks mee bezig zijn. Neem een kop thee en geniet van het prachtige uitzicht.

Vind je het gaaf om een langere trekking te maken waarbij je een nacht in een dorp bij iemand thuis blijft slapen, laat het ons dan weten, er zijn hier namelijk verschillende mogelijkheden voor.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Koninklijke tijden in Hué

 • Hué
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 65,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Klassiek Hoi An

 • Hoi An
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge