Hangmat op Palmeneiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Palmeneiland
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Reissom:
  € 283,- p.p. bij 2 personen voor 3 nachten
 • € 205,- p.p. bij 2 personen voor 2 nachten
 • € 364,- p.p. bij 2 personen voor 4 nachten
 • Beste reisperiode:
  februari - september
 • Aanvang:
  dagelijks
Midden in je Vietnam-reis lekker bijkomen aan het strand op een 'privé'-eilandje. Wit strand, blauwe baai en vers gevangen vis op het menu. Palmeneiland is Vietnam op z'n meest exotisch. Vaar naar groene eilandjes en snorkel tussen kleurrijk koraal, spot exotische vogels in de mangroven en lees een boek op de veranda van je bungalow. Het leven voltrekt zich in een lui tempo. Je kunt veel doen, maar niets moet.

Je overnacht in een bungalow van bamboe, hout en palmenblad. Eenvoudig, schoon, ecologisch en in harmonie met de natuur. Alle maaltijden zijn inbegrepen, de drankjes betaal je ter plaatse. Ben je gek op snacks? Koop deze dan al voordat je naar Palmeneiland reist. Op het eiland worden namelijk geen snacks verkocht. De beste periode om Palmeneiland te bezoeken is van eind januari t/m eind september. De kans op regen is dan het kleinst, een bezoek aan dit ongerepte strand is volgens ons dan het leukst. In onze zomervakantie is dit eiland populair onder reizigers. Dit betekent dat je een gezellige drukte kunt verwachten wanneer je in de maanden juli en augustus op het eiland verblijft.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Palmeneiland

Vandaag reis je naar Nha Trang per vliegtuig of trein. Hier staat een minibus klaar die je vervolgens in ongeveer drie uur naar de opstapplaats van de boot naar Palmeneiland Vietnam brengt. Daarna is het nog een kwartiertje varen. Eenmaal aangemeerd helpt het vriendelijke personeel je met je bagage en ga je op je gemak naar je eenvoudige en knusse bamboe bungalow op het eiland. Je hebt je eigen (simpele) badkamer en er hangt een klamboe boven je bed. Airco is er op de natuurlijke manier: ramen open en ventilator aan.

Lunch na aankomst in het kleine restaurant aan het water. Je krijgt de ‘catch of the day’ geserveerd met Vietnamese kruiden en Franse invloeden. Alle maaltijden zijn inbegrepen, drankjes reken je nog af. Houd er rekening mee dat de prijzen voor de drankjes hoger zijn dan in de rest van Vietnam en dat snacks niet te koop zijn op het eiland. Relax daarna voor je bungalow met een boek, neem een duik en spot vogels in dit beschermde natuurgebied.

Decorative torn edge

Dag 2 en 3  – Palmeneiland – Eigen invulling

Je wordt vandaag wakker van de fluitende vogels, het kabbelende water of een voorbij varende vissersboot (die varen soms al vroeg voorbij) wanneer ze hun vangst ophalen. Ontbijt vervolgens op je gemak op het terras met uitzicht over de baai. Daarna is de dag voor jou.

Huur bijvoorbeeld een snorkelsetje of maak een introductieduik bij de kleine duikschool van het resort. Kleurrijke koralen vind je niet bij het eiland, maar er is genoeg te zien. Liever iets boven water? Vaar per boot naar de omliggende eilandjes of doe een potje volleybal met de medewerkers. Wij vonden onze wandeling door de mangrove erg leuk. De eigenaar is betrokken bij de natuur en vertelt je gepassioneerd over het fragiele ecosysteem, het moeras en de dieren op het eiland.

Decorative torn edge

Dag 4 – Vertrek Palmeneiland of verlenging

Helaas is het alweer tijd om afscheid van dit fijne plekje te nemen. Het kan zijn dat je echt vroeg in de ochtend het eiland moet verlaten omdat je per vliegtuig reist, maar dit is voor de transfer geen probleem. Brengt de nachttrein je naar de volgende plek, dan heb je nog de hele dag om te relaxen en brengen wij je aan het einde van de middag naar het vaste land.

Zowel per trein als per vliegtuig kun je naar levendig Saigon en Mekong doorreizen of je gaat richting het noorden en bezoekt Hoi An als volgende stop.

Natuurlijk kun je ook langer op Palmeneiland blijven. Laat het ons weten als je dit graag wilt.

Tip: in het heldere water van Palmeneiland liggen vaak zee-egels en ook kan je een stone-fish tegenkomen. Met waterschoenen aan zwemt het zorgeloos, dus neem die vooral mee!

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Duiken rondom Palmeneiland

 • Reissom:
  € 91,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  2 duiken met instructeur
Heb je even zin in wat anders, dan zijn de wateren rondom het eiland perfect om een duik te maken. Na het ontbijt verzamel je bij de duikschool om de spullen bij elkaar te pakken. Hierna stap je op boot richting de verschillende spots rondom het eiland. Je kunt kiezen tussen het maken van twee of drie (+€15,-)  duiken op de dag. Tussen de duiken door wordt er vers fruit en water geserveerd om zo lekker te ontspannen aan boord.  Je doet de duik samen met een instructeur vanuit de duikschool op het eiland.
Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Van Cu Chi-Tunnels naar de Mekong Delta

 • Ho Chi Minh City
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 362,- p.p. bij 2 personen in groepsverband
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Klassiek Hoi An

 • Hoi An
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 117,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge