Naar boven

Overnachten in Vietnam

Vervoer & verblijf

Vietnam overnachten

In Vietnam overnachten met Riksja is een belevenis op zich. Je slaapt in je eigen bungalow aan het strand, bij mensen thuis, in een tent omringd door donkere grotten in de jungle, in boutique stadshotels, in ecolodges met zwembad en op Chinese jonks. Bijna overal kunnen we slaapplekken met zwembaden voor je regelen voor een verkoelende duik. Tijdens je rondreis Vietnam slaap je in karakteristieke en kleinschalige slaapplekken. We hebben voor onze Vietnam-bouwstenen gezocht naar een goede afwisseling tijdens de reis.

We hebben de slaapplekken zelf bezocht en uitgekozen. Hierbij letten we op de juiste combinatie van ligging, sfeer, servicegerichtheid en een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

whale island bungalow vietnam

Riksja's Choice

Wij kiezen voor sfeervolle slaapplekken die passen bij de plaats waar je op dat moment bent. Zo slaap je bij locaties buiten de steden meestal in (eco)lodges, tijdens een meerdaagse wandeling in de rijstvelden bij een homestay en in de grote steden middenin het centrum in een boutique hotel. Veel van de lodges, homestays en kleinschalige hotels worden lokaal gerund of zorgen voor werkgelegenheid in de dorpen eromheen. Je hebt altijd een eigen kamer, meestal een eigen badkamer, want voldoende comfort vinden wij onmisbaar tijdens een intensieve reis. Enkele voorbeelden zijn: Glamping aan Lake Lak, Hangmat op Whale Island en Pan Hou: rijstterrassen van de Red Dao.

In stijl

Bij een aantal bouwstenen kun je ervoor kiezen om wat luxer te verblijven. Op verschillende plekken hebben we namelijk wat luxere en vooral ook sfeervollere accommodaties gevonden. Deze zijn wel iets duurder dan de accommodaties die we normaal gesproken aanbieden, maar je krijgt hier wat extra comfort en sfeer voor terug. In de steden en op de strandbestemmingen in het zuiden kun je kiezen voor een In Stijl slaapplek. Tijdens bijvoorbeeld de bouwsteen Klassiek Hoi An verblijf je dan in een wat ruimer opgezet en rustig gelegen resort. Op Phu Quoc overnacht je met de bouwsteen Het eilandgevoel van Phu Quoc in een resort met zwembad, pal aan het strand.

Eenvoudige slaapplekken

Dit zijn simpele, maar wel comfortabele slaapplekken. De opzet mag dan wat standaard zijn, ze zijn natuurlijk wel van alle gemakken voorzien. Je hebt een schone slaapkamer met een eigen badkamer. In de steden Hue, Hoi An en Ho Chi Minh City zijn de hotels centraal gelegen, zodat je gemakkelijk het centrum bereikt. Het verblijf tijdens de bouwstenen Thuis tussen de karstbergen en Hanoi zijn voorbeelden van eenvoudige accommodaties.

Beleef back to basic

Om het Vietnamese leven in de bergen van dichtbij mee te maken, slaap je tijdens de uitbreiding van de bouwsteen Rijstterrassen van de Red Dao bij een bergstam thuis. Dit is een primitieve overnachting, net zoals de overnachting bij de bouwsteen Hilltribes van Mai Chau. Op deze avontuurlijke manier maak je kennis met de leefgewoonten van de bergstammen. Je deelt de faciliteiten en slaapt op een matrasje met een klamboe. Deze overnachtingen vallen onder onze Beleef back to basic-categorie.

background-pattern