Menu background

Naar boven

Overnachten in Vietnam

Algemene informatie

Vietnam overnachten

Waar slaap je in Vietnam?

Tijdens je reis met Riksja Vietnam overnacht je in sfeervolle accommodaties die passen bij de omgeving waar je op dat moment bent. We zijn in Vietnam op zoek gegaan naar accommodaties die kleinschalig en typisch Vietnamees zijn, maar ook zorgen voor afwisseling in je reis. In Hanoi overnacht je in een hotel midden in The Old Quarter. Hier vind je een wirwar aan straatjes met kleine winkels en restaurantjes. In het noorden trek je langs uitgestrekte rijstvelden en slaap je bij de lokale bevolking. Sluit je reis af in een sfeervolle bungalow aan het strand in het zuiden van Vietnam.

De accommodaties van je Vietnam-rondreis hebben we zelf bezocht en zorgvuldig uitgekozen. We hebben vooral gekeken naar accommodaties die de juiste combinatie hebben van ligging, sfeer, behulpzaam personeel en een goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Onze accommodaties zijn verdeeld in categorieën. Hieronder vind je een impressie van deze verschillende categorieën. Per Vietnam-bouwsteen vind je terug onder welke categorie de accommodatie valt. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen.

Karakteristieke accommodatie

Slapen op een traditionele jonk terwijl je dobbert tussen de rotsformaties in Halong Bay is een voorbeeld van een karakteristieke accommodatie. De karakteristieke accommodaties kenmerken zich doordat ze net even anders zijn dan andere accommodaties. Ze variëren van een hotel dat maar één kamer breed is in Hanoi tot een bamboe huisje op een tropisch eiland en een bungalow die is gebouwd met materialen uit de omgeving. Tijdens de bouwstenen Anker uit in Halong Bay en Hangmat op Palmeneiland overnacht je in een karakteristieke accommodatie.

Special Stay accommodatie

Bij een aantal bouwstenen kun je ervoor kiezen om wat luxer te verblijven. Op verschillende plekken hebben we namelijk wat luxere en vooral ook sfeervollere accommodaties gevonden. Deze zijn wel iets duurder dan de accommodaties die we normaal gesproken aanbieden, maar je krijgt hier wat extra comfort en sfeer voor terug. In de steden en op de strandbestemmingen in het zuiden kun je kiezen voor een Special Stay. Tijdens bijvoorbeeld de bouwsteen Klassiek Hoi An verblijf je dan in een wat ruimer opgezet en rustig gelegen resort. Op Phu Quoc overnacht je met de bouwsteen Zandstranden en Natuurbronnen in een resort met zwembad, pal aan het strand.

Eenvoudige accommodatie

Dit zijn simpele, maar wel comfortabele accommodaties. De opzet mag dan wat basic zijn, ze zijn natuurlijk wel van alle gemakken voorzien. Je hebt een schone slaapkamer met een eigen badkamer. In de steden Hue, Hoi An en Ho Chi Minh City zijn de hotels centraal gelegen, zodat je gemakkelijk het centrum bereikt. Tijdens de bouwsteen Hilltribes van Sapa slaap je in een hotel dat uitkijkt over het berglandschap. Het verblijf tijdens de bouwstenen Thuis tussen de karstbergen en Saigon en Mekong zijn voorbeelden van eenvoudige accommodaties.

Beleef back to basic

Om het Vietnamese leven in de bergen van dichtbij mee te maken, slaap je tijdens de bouwsteen Sapa train & trekking bij een bergstam thuis. Dit is een primitieve overnachting, net zoals de overnachting bij de bouwsteen Hilltribes van Mai Chau. Op deze avontuurlijke manier maak je kennis met de leefgewoonten van de bergstammen. Je deelt de faciliteiten en slaapt op een matrasje met een klamboe. Deze overnachtingen vallen onder onze Beleef back to basic-categorie.

background-pattern