Menu background

Naar boven

mai chau kartsbergen vietnam

Thuis tussen de Karstbergen

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mai Hich - Tam Coc - Halong Bay
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Prijsinindicatie:
  € 540,- p.p. bij 2 personen in een kleine internationale groep
 • € 630,- p.p. bij 2 personen met privégids, auto en chauffeur
 • Activiteit:
  o.a. wandeling met gids, roeitocht en varen Halong Bay
 • Aanvang:
  Groep: maandag en donderdag. Ook op zaterdag in juli/augustus
 • Hoogtepunten:
  ✓ Wandel langs de rijstvelden van Mai Chau
 • ✓ Roei langs de steile bergen bij Tam Coc
 • ✓ Ga aan boord van een zeilschip door Halong Bay
 • ✓ Optioneel: ga voor meer comfort in Tam Coc en/of bezoek de rustige Bai Tu Long
Werken op het land
Decorative torn edge

Dag 1 – Van Hanoi naar Mai Chau, Vietnam

Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel en verruil je in 3,5 uur rijden de verkeersdrukte van Hanoi voor de groene vallei van Mai Chau. Vertrekken er meer reizigers op dezelfde dag, dan deel je samen de transfers en je gids. Naast het sociale aspect is het goed voor je portemonnee. Heb je liever een privéauto met chauffeur, dan passen we je reisplan hierop aan. In Mai Chau woont de etnische Witte Thai-stam. De houten paaldorpen en groene rijstvelden van Mai Chau zijn populair onder reizigers, maar wij hebben een homestay gevonden in een rustig dorpje verderop. Veel westerse toeristen zul je hier niet treffen. Wanneer je je spullen boven brengt en een matrasje hebt uitgezocht, wordt de lunch voor je klaargemaakt. Neem plaats aan een tafel onder de paalwoning en laat je verrassen door wat er op tafel komt.

Decorative torn edge

Na de lunch is het tijd om de benen te strekken en de omgeving te gaan verkennen. Je wandelt samen met je gids door de rijstvelden en maakt kennis met de etnische Witte Thai en hun leefwijze. Het werk op het land is zwaar, maar ze nemen altijd een korte pauze voor een groet of een lach. De lokale bevolking draagt geen traditionele kleding meer, maar veel vrouwen hebben nog zwarte tanden: het schoonheidsideaal van vorige generaties. Na de wandeling ga je ’s middags ook nog samen met de gids fietsen over het uitgestrekte platteland omringd door karstbergen.

Tijdens het diner wordt de klamboe over je matrasje en deken gehangen. Heb je een eigen lakenzak of sarong bij je, dan is dat handig. Het sanitair deel je met je medereizigers. Het is netjes en er is warm water.

Decorative torn edge

Dag 2 – Varen door het karstgebergte in Tam Coc

’s Morgens word je gewekt door kraaiende hanen. Bij het ochtendgloren of na het ontbijt kun je een stukje gaan wandelen als je wilt. Daarna neem je met een handen- en voetengesprek afscheid van deze hartelijke familie.

In 3,5 uur reis je naar Tam Coc, waar je de twee overgebleven tempels uit de 11e eeuw van koning Hoa Lu en diens opvolger koning Dinh bezoekt. Een groot gedeelte van de tempels is verwoest tijdens oorlogen, maar door nauwkeurig constructiewerk krijg je een goed beeld van hoe de tempels er vroeger uit hebben gezien.

Decorative torn edge

Tam Coc is bekend om haar waterwegen langs steile rotswanden en wordt ook wel ‘Halong Bay op het droge’ genoemd. Tam Coc is dan ook erg populair. We hebben ervoor gekozen om in de namiddag het water op te gaan, wanneer de meeste dagjestoeristen zijn vertrokken. De roeisters (meestal zijn het vrouwen) wachten je vrolijk op en varen je in hun traditionele sampan door de nauwe waterwegen en rotsformaties. Onderweg zie je vissers in het water staan en hoor je vogels kwetteren.

Je slaapt in een ecolodge omgeven door karstbergen in Tam Coc, een dorp vol restaurants en souvenirwinkels, dat je ’s avonds bijna voor je alleen hebt.

Decorative torn edge

Dag 3 en 4 – Halong Bay

Na een eenvoudig ontbijt vertrek je richting Halong. Zodra de traditionele houten jonk is uitgevaren en de eerste kalksteenrotsen in zicht zijn, wordt de lunch geserveerd en maak je kennis met de gastvrijheid aan boord. Tijdens de cruise bezoek je een oesterfarm, druipsteengrotten en kun je zwemmen. Je kunt verse loempia’s maken of ’s avonds een poging doen om het nachtvissen onder de knie te krijgen. Je privé-hut is van alle gemakken voorzien. De volgende dag vaar je door een rustiger gedeelte van de baai terug naar de haven waar je na een uitgebreide brunch aanmeert en terug naar Hanoi wordt gebracht.

Vanuit Hanoi kun je de nachttrein of een vlucht nemen naar Koningsstad Hue of Lampionnendorp Hoi An. Of trekt het noorden in voor een wandeling bij Sapa of een boottocht bij het Ba Be Lake.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Thuis tussen de Karstbergen

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Variant
1

Comfort hotel met zwembad in Tam Coc

 • Reissom:
  € ,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  tweede nacht in comfortabel hotel met zwembad, overige overnachtingen en excursies zoals beschreven in de bouwsteen.

In Tam Coc hebben we een groene oase gevonden. Wil je iets meer comfort na een nacht in je gastvrije maar eenvoudige homestay bij Mai Chau? Dan kun je ervoor kiezen om de tweede nacht in een moderne en smaakvol ingerichte bungalow te slapen in een bloementuin. Vanuit het zwembad kijk je uit op de karstbergen. Houd er rekening mee dat je niet veel tijd in dit resort te besteden hebt bij het standaard programma. Je komt in het begin van de avond aan en vertrekt de volgende ochtend alweer vroeg naar Halong Bay. Dit resort in Tam Coc is daarom een perfecte plek om een nacht langer te blijven. Zo heb je de volgende dag een vrije dag om te genieten van de luxe en een dag te ontspannen. Er is in het gebied niet veel te doen, maar dat is juist het voordeel vinden wij.

Decorative torn edge
kajakken bai tu long vietnam
Bai Tu Long Bay Cong Dam Vietnam
Zonsondergang Bai Tulong Bay
bai-tulong-jonk-vietnam
Variant
2

Bai tu Long Bay cruise

 • Reissom:
  € 215,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  cruise door de rustige Bai Tu Long Bay, overige overnachtingen en excursies zoals beschreven in de bouwsteen

Vele reizigers hebben de schoonheid van Halong Bay ontdekt. Voor reizigers die graag de drukte vermijden, zijn wij op zoek gegaan naar een rustige route met datzelfde mooie uitzicht op kalksteenformaties.

Bai Tu Long Bay wordt nog niet druk bezocht bij grote groepen toeristen en vinden wij minstens net zo mooi als haar beroemde zusje Halong Bay. De boot vaart iets verder naar afgelegen baaien en daar betaal je uiteraard iets meer voor. Ook op deze route maak je onderweg diverse stops, zodat je kunt zwemmen, kajakken, of op je blote voeten een verlaten zandstrandje verkennen.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Koninklijke tijden in Hué

 • Hué
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 65,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Klassiek Hoi An

 • Hoi An
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 125,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Mystieke meren van Ba Be National Park

 • Ba Be National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 375,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vietnam Sapa trekking
Sapa
bouwsteen

Sapa trekking

 • Sapa
 • 5 dagen / 4 nachten
 • € 370,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge