Ga naar inhoud

Riksja Travel
Vietnam
Treinreizen door Vietnam

Rondreis Vietnam met de trein

Rondreis
 • Reisschema:
  Hanoi – Bai Tu Long Bay – Hue - Hoi An – Ho Chi Minh City – Mekong Delta
 • Reisduur:
  17 dagen / 16 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 995,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Boottocht en kajakken Bai Tu Long Bay, boottocht Mekongdelta, fietshuur in Hue
 • Vluchten:
  Internationaal optioneel bij te boeken vanaf € 900,- p.p.
✓ Onze highlights rondreis voor een laag budget en veel vrijheid - met de trein en transfers
✓ Verblijf in kleinschalige, eenvoudige accommodaties met een goede ligging
✓ Inclusief boottochten in Bai Tu Long en Mekong en fiets op eigen gelegenheid in Hue

De highlights van Vietnam bezoeken met een wat lager budget en meer vrijheid? Kies dan voor onze budget rondreis Vietnam. We plannen alleen verblijfplaatsen, treinreizen en twee boottochten voor je in, de rest is helemaal aan jezelf. Om kosten besparen neem je dag- en nachttreinen en verblijf je in eenvoudige stadshotels én op een Chinese jonk. Je combineert de steden - levendig Hanoi, keizerlijk Hue op de fiets, sfeervol Hoi An en modern Saigon - met activiteiten in de natuur, zoals een boottocht en kajakken in Bai Tu Long en Mekong Delta.
Rondreis Vietnam met de trein

Dag 1 & 2 – Start van je rondreis Vietnam met de trein in Hanoi

Reistijd: internationale vlucht van ongeveer 16 uur, transfer naar hotel van ongeveer 1 uur

Vandaag start je individuele budget Vietnam-reis, waarbij je de volgende dag aankomt in Hanoi. Op het vliegveld staat onze chauffeur voor je klaar om je naar je hotel te brengen. Wel zo prettig na een lange vlucht. Onderweg maak je al kennis met het straatbeeld van Vietnam. Smalle huizen, kooplieden aan de kant van de weg en veel brommertjes.

Het hotel waar je verblijft ligt in het Frans koloniale centrum van Hanoi, volgens veel reizigers ’the place to be’. Hier is aan eetstalletjes en kleine restaurants geen gebrek. Tussen alle bedrijvigheid van Hanoi voel je je hier direct thuis. Tip: Als je een straat oversteekt, doe dat net als de Vietnamezen. Als je in rustig tempo loopt, kom je veilig aan de overkant. Wandel door de kleine straatjes of breng een bezoek aan het Hoan Kiem Lake voor je eerste echte Vietnamese loempia.

Dag 3 – Hanoi

Vanmorgen heb je tijd om Hanoi te ontdekken. De stad is heel wat tempels, pagodes en musea rijk. De Temple of Literature is een oase van rust middenin een drukke stad. Het mausoleum waar Ho Chi Minh ligt opgebaard is ook een bezoek waard. Omringd door wachters mag iedereen één voor één naar binnen om “oom Ho’s”, gebalsemde lichaam te bekijken.

Een aanrader vinden wij een bezoek aan een waterpoppenshow. Een 1000 jaar oude vorm van vermaak waar Hanoi beroemd om is geworden. Oorspronkelijk komt dit theater uit de noordelijke Rode Delta, waar boeren in een ondergelopen rijstveld met houten poppen samen de dagelijkse sleur even konden vergeten. Koop je kaartje (van een paar euro) alvast in de ochtend, dan weet je zeker dat er vanavond plek is.

Dag 4 – Van Hanoi naar Bai Tu Long Bay

Reistijd: ongeveer 3,5 uur (excl. excursie)

’s Morgens word je opgehaald bij je hotel en naar Bai Tu Long Bay gebracht. Veel reizigers hebben de schoonheid van Halong Bay ondertussen ontdekt en daarom kiezen wij voor het alternatieve Bai Tu Long Bay. Dit deel van de baai wordt nog niet zo druk bezocht bij grote groepen toeristen en vinden wij minstens net zo mooi als haar beroemde zusje Halong Bay. Ook op deze route maak je onderweg diverse stops, zodat je kunt zwemmen, kajakken of tot rust kunt komen op een van de zandstrandjes van de verschillende eilanden.

Dag 5 – Met de cruise terug, klaar voor de nachttrein

Reistijd: ongeveer 14 uur (excl. excursie)

De dag start, met een beetje geluk, met een prachtige zonsopkomst vanaf het dek tussen de karstbergen. Na het ontbijt bezoek je een verborgen grot vol stalactieten, ontmoet je een lokale visser en op de terugweg naar Hanoi maak je een tussenstop bij een drijvend dorp.

In Hanoi kun je ervoor kiezen om een dagkamer te laten regelen voor ons om je wat op te frissen. Mocht je dat niet nodig vinden, dan is het leuk om nog wat van Hanoi mee te pakken. Vanavond laat vertrek je met de nachttrein richting centraal Vietnam. Je hebt dus nog wat vrije tijd in Hanoi voordat je op de trein stapt. Ongeveer 14 uur later kom je aan in Hué. Je slaapt in couchettes voor vier personen. Het is aan te raden om zelf wat te eten en drinken te kopen om mee te nemen aan boord.

Dag 6 – Hue

De komende dagen word je ondergedompeld in de geschiedenis van de oude koningsstad Hue, charmant gelegen aan de oever van de Perfume River. Hue was ooit hét centrum van Vietnam. Het was de plek waar politieke intriges zich afspeelden en culturele innovaties plaats vonden. Wij vonden het heel leuk om deze stad per fiets te ontdekken. Daarom hebben wij met het hotel geregeld dat er een fiets voor je klaar staat. Stap op en rijd naar de Verboden Stad waar je eeuwenoude tempels en graftombes vindt. De keizerlijke periode ademt hier nog uit van de monumenten. Je overnacht in een comfortabel hotel met zwembad.

Dag 8,9,10 – Hue naar Hoi An

Reistijd: ongeveer 3 uur

Per dagtrein reis je in ongeveer 2,5 uur van Hué naar Danang. Je rijdt over een hoge bergpas en onderweg kun je genieten van het uitzicht over de omliggende bergen. Bij aankomst in Danang regel je zelf een transfer van Danang naar je sfeervolle hotel in Hoi An met zwembad.

Hoi An is de stad van de lampions en voor velen de mooiste stad van het land. Wandel door het historische centrum met prachtige gele kleuren. Elke straathoek vraagt erom gefotografeerd te worden en er is veel bedrijvigheid om je heen. We hebben niets in Hoi An geregeld om je alle vrijheid te geven. Mocht je toch alvast wat willen vastleggen, dan raden we een fietstocht over het platteland of een kookworkshop aan. Geef ons je voorkeur door.

Dag 11 t/m 13 – Nachttrein naar de skyline van Ho Chi Minh City

Reistijd: ongeveer 19 uur

De reis vervolgt zich richting het zuiden van Vietnam. Wij regelen een ticket voor de nachttrein van Danang naar Ho Chi Minh City. Je vertrekt in het begin van de middag vanuit Danang en komt vroeg op de ochtend aan in HCMC. Je verblijft midden in het levendige centrum met fietsers, overvolle brommertjes en echte riksjarijders. Je hotel is prettig comfortabel, met letterlijk op loopafstand een ruime keuze uit restaurants, winkels en eetstalletjes. In Ho Chi Minh City bezochten wij het indrukwekkende War Remnants museum over de Vietnamoorlog en sprongen in een fietsriksja naar de traditionele markt in de Chinese wijk Cholon.

Optioneel: voor wie toch al excursies wil vastleggen raden we de Cu Chi tunnels of een nachtelijke tour achter op een Vespa aan. Geef aan je reisspecialist je voorkeur aan.

Dag 14 – Mekong Delta

Reistijd: ongeveer 4 uur (excl. excursie)

Deze twee dagen van je individuele budget Vietnam-reis staan in het teken van de Mekong Delta. ’s Ochtends om 7.30 uur vertrek je per (mini)bus richting Cai Be. Vanaf hier zul je overstappen op een bootje en vaar je in een kleine groep over de Mekong rivier. Op de bewoonde kanalen zwaaien enthousiaste kinderen. Dit is de vriendelijke bevolking waar het zuiden bekend om staat. Het dagelijkse leven trekt aan je voorbij, terwijl je vaart door kleine dorpjes, langs rijstvelden en een bezoek brengt aan familiebedrijfjes. Je gaat aan land op het Vinh Long Island.

Na een lunch, kun je per fiets het eiland verkennen, of een mooie wandeling door de omgeving maken. In de middag vaar je in ongeveer drie uur naar Can Tho waar je vanavond zult slapen. Bij onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld te laag water, zal dit gedeelte per minibus uitgevoerd worden.

Dag 15 – Op naar HCMC

Reistijd: ongeveer 4 uur (excl. excursie)

Je maakt na je ontbijt nog een laatste boottocht door de kanalen van de Mekong en bezoekt de drijvende markt van Cai Rang. Tegenwoordig is deze markt lang niet zo groot meer als voorheen, maar het is een leuk beeld om te zien hoe hier altijd gehandeld werd.

Je slaapt nog een nacht in hetzelfde hotel in HCMC en kun je de stad verder verkennen. Als je van shoppen houdt; neem een kijkje op de Ben Thanh Markt. Op deze grote overdekte markt blijkt werkelijk van alles te koop. Van huishoudelijke apparatuur en kleding tot mooie beeldhouwwerken en smakelijke hapjes. De stalletjes zijn erg kleurrijk, met veel van hetzelfde, maar wij hebben een aantal leuke souvenirs op de kop weten te tikken.

Dag 16 & 17 – Ho Chi Minh City, vertrek naar huis

Reistijd: circa 40 minuten

Dit is je laatste dag in Vietnam. Als je geluk hebt en je vlucht wat later op de dag vertrekt, kun je nog op pad voor de laatste souvenirs.

Je neemt zelf een taxi naar de luchthaven van Ho Chi Minh City voor ongeveer 10 USD. Houd er ook rekening mee dat je vaak vertrekbelasting op de luchthaven dient te betalen.

Onze slaapplekken

Vietnam hotel hotel met zwembad
hotelkamer in hanoi
hotel in hanoi
Vietnam Bai Tu Long
Vietnam hotel hotel met zwembad