De 5 leukste plekken om te fietsen in Vietnam

blog

Geschreven op
zondag 10 september
Geschreven door
Vincent de Kolf
Delen op social media

 

Op veel plekken is Vietnam zo plat als een pannenkoek, een ideaal fietsland dus. Dit zijn onze favoriete plekken om te fietsen in Vietnam, waar je met of zonder gids op twee wielen het groene Vietnam en haar bewoners kunt leren kennen.

 

Ninh Binh Vietnam fietsen#1 Fietsen in Vietnam bij Mai Chau

Bergachtig, maar toch vlak. Hoe kan dat? De leukste plek om te fietsen in Vietnam vonden wij tussen de karstbergen in het Noorden. Met de individuele bouwsteen Hilltribes van Mai Chau fiets je langs glooiende rijstvelden, visvijvers en riviertjes. Veel reizigers komen hier niet. Van onder de houten paalwoningen en de akkers word je nieuwsgierig begroet. Met onze bouwsteen Thuis tussen de karstbergen reis je individueel, of in een kleine internationale groep naar Mai Chau, Tam Coc en Halong Bay.

 

fietsen Vietnam reizen#2 Fietsen langs waterwegen in de Mekong Delta

De Mekong Delta is misschien de bekendste plek om te fietsen in Vietnam. Hier pakt ook de lokale bevolking voornamelijk de fiets. Rustige paden langs rijen palmbomen, smalle hoge bruggetjes en hier en daar een katholiek kerkje. De Mekong Delta is groen, heet en vruchtbaar. Houd rekening met wat zweetdruppeltjes, zeker rond het middaguur en houd ook je poncho gereed. De Mekong Delta bezoek je met Riksja Vietnam gezellig en voordelig in een kleine international groep, maar je kunt ook individueel reizen naar de Mekong Delta.

 

hoi an vietnam fietsen#3 Fietsen in Hoi An

Tussen de vele grote steden in Vietnam is Hoi An een uitzondering: het is een dorp, met pittoreske historische huizen. Je ziet er nauwelijks auto’s, maar rustig zijn de wegen in het centrum niet. Zeker in de maanden juli en augustus lijkt het alsof je in de Kalverstraat loopt. Laat je het drukke centrum achter je, dan fiets je makkelijk zonder gids naar het strand. Met onze bouwsteen Klassiek Hoi An fiets je met gids over het platteland en kom je op plekken die je zelf niet zo snel zou vinden en drink je thee bij een lokale familie.

 

#4 Varen en fietsen tussen Vietnam en Cambodja

De reis van Vietnam naar Cambodja varend en rijdend door de Mekong Delta is vrij lang. Om de reis wat leuker te maken en even je benen te strekken hebben wij in onze bouwsteen Varen naar Cambodja een korte fietstocht geregeld onderweg. Je vaart naar een onontdekt eiland en stapt op de fiets. Met een gids fiets je door dorpen en je merkt dat de bewoners nog niet erg gewend zijn aan bezoekers. Kinderen rennen hun huizen uit om je te begroeten. Bij een lokale familie schuif je aan tafel voor een vers bereide lunch.

 

#5 Fietsen in en rond Hué

In Hué kun je voor weinig een fiets huren en de stad door fietsen. Steek de rivier over en fiets om de uitgestrekte citadel heen. Pas wel goed op het drukke stadsverkeer, want Hué is een chaotische stad. Relaxter is om de stad achter je te laten en te fietsen tussen de akkers en langs verlaten tempels. Met onze optionele excursie bij de bouwsteen Koninklijke tijden in Hué ga je op de trappers het platteland op. Maak echt kennis met de voornamelijk Boeddhistische bevolking door een dagje met hen mee te helpen. Je plant een boompje of helpt met de oogst van een boer, haalt de vis binnen in een houten sampan boot en bak hartige rijstpannenkoekjes bij de mensen thuis.

 

Terug naar het Riksja Vietnam reisblog overzicht

bouwsteen

Thuis tussen de Karstbergen

  • Mai Hich - Tam Coc - Halong Bay
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 498,- p.p. bij 2 personen in een kleine internationale groep
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Klassiek Hoi An

  • Hoi An
  • 4 dagen / 3 nachten
  • € 117,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge