Menu background

Naar boven

Van Cu Chi-Tunnels naar de Mekong Delta

bouwsteen

 • Reisschema:
  Ho Chi Minh City
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 390,- p.p. bij 2 personen in groepsverband
 • Reissom:
  € 645,- p.p. bij 2 personen met privé gids, auto en chauffeur
 • Activiteit:
  Cu Chi-tunnels met gids, boottocht door de Mekong, drijvende markt
 • Aanvang:
  Groep: maandag, donderdag en zaterdag - alleen mogelijk bij afname van minimaal 2 bouwstenen
Proef levendig Saigon met haar Franse invloeden en kruip in het labyrint van onderaardse gangen uit de Vietnamoorlog. Met deze bouwsteen sta je midden tussen de hedendaagse ontwikkelingen en leer je meer over de harde strijd tijdens de oorlog bij de Cu Chi-tunnels. Ook vaar je over kronkelende waterwegen in de Mekong Delta, waar kooplui hun goederen aan je proberen te slijten en je je midden in het leven op het water bevindt.

Tijdens je verblijf in Ho Chi Minh City slaap je in een comfortabel stadshotel in het centrum van de stad. De trip naar de Cu Chi-tunnels en de Mekong vinden plaats in groepsverband. Op deze manier deel je de kosten van het vervoer en kun je elkaar over je ervaringen vertellen. Liever privé op pad? Neem dan even contact op met onze reisspecialisten, dan passen we deze bouwsteen voor je aan.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Ho Chi Minh City

Vandaag kom je, per trein of vlucht, aan in Ho Chi Minh City, het vroegere Saigon. Neem vanaf de luchthaven of het treinstation een taxi naar het hotel. Dit is gemakkelijk zelf te regelen want er staan er altijd wel een paar klaar. Onderhandel over de prijs (ca. 80.000 dong) en stap in. Dwars door het hectische verkeer manoeuvreer je naar je kleinschalige stadshotel. Wij vinden de locatie hier een pré; in het centrum met restaurantjes en winkels om de hoek.

Verblijf je liever wat rustiger en luxer? In het chiquere gedeelte van de stad hebben wij een prettig hotel met zwembad. Gelegen aan een brede laan met trendy winkels en rooftoprestaurants. Bestel hier een drankje, hoor het geroezemoes van HCMC en kijk uit over de duizenden twinkelende lichtjes…

Decorative torn edge

Dag 2 – Cu Chi-tunnels

Deze ochtend maak je kennis met sporen uit de Vietnamoorlog bij de Cu Chi-Tunnels. Na het ontbijt word je opgehaald door onze gids en ga je per minibus naar de Cu Chi-tunnels. Je zult niet de enige reiziger zijn die de tunnels bij Ho Chi Minh komt bekijken, toch vonden we een bezoek zeker de moeite waard. Onze gids kent de weg en laat zien waar vroeger de woonruimtes, keukens, opslagruimtes en commandocentra zich bevonden. Ingenieuze nepingangen en valkuilen werden gemaakt om de vijand te misleiden. Een beetje een claustrofobisch gevoel kregen wij wel in de smalle, donkere Vietnam-tunnels.

Rond de middag verlaat je de Cu Chi-tunnels en ben je weer terug in HCMC. Nu kan je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Duik verder de geschiedenis in met een bezoek aan het Reunification Palace of het War Remnants museum. Zin in wat anders? Huur een riksja en laat je door de stad fietsen.

Decorative torn edge

Dag 3 – Ho Chi Minh – Mekong delta

De komende twee dagen staan in het teken van de Mekong delta. ’s Ochtends rond 7.30 uur vertrek je per (mini)bus richting Cai Be. Het is zo’n vier uur rijden door het platteland rondom HCMC. In Cai Be trek je je reddingsvest aan en stap je over op een grote boot. Even later maak je een hink-stap-sprong naar een kleine kano. Je vaart vandaag met een kleine groep door de Mekong delta.

Het dagelijkse leven trekt aan je voorbij, terwijl je vaart door kleine dorpen, langs rijstvelden en een bezoek brengt aan lokale familiebedrijven. Al varende door het labyrint van kanalen bezoek je een van de vele eilandjes in de Mekong: Vinh Long Island. Op dit eiland kun je lunchen en even de benen strekken. Dat is fijn, want je zult vandaag aardig wat uurtjes doorbrengen op de boot. Vanaf het water ontdek je de Mekong het beste! ’s Avonds kom je aan in Can Tho. Hier ga je op zoek naar een restaurant en slaap je in een centraal gelegen hotel.

Decorative torn edge

Dag 4 – Terug naar HCMC

Deze ochtend ga je vroeg op pad met een lokale boot naar de drijvende markt van Cai Rang. Ondanks dat je hier niet de enige reiziger zult zijn, hebben wij toch gekozen voor een bezoek aan deze markt, omdat dit de belangrijkste en grootste drijvende markt van de Mekong delta is. De markt is nog herstellende na de pandemie, maar als je om 6 uur vertrekt zie je de markt nog in de bloei. Houd je camera in de aanslag om dit kleurrijke tafereel vast te leggen. Proef de zoetste ananas die je ooit hebt gegeten.

Aan het einde van de Mekong delta-tour heb je een goede indruk gekregen van het leven aan en op deze belangrijke rivier. Uiteindelijk stap je in de comfortabele airco minibus die je rond 16:00 uur in Ho Chi Minh City bij je hotel afzet.

Decorative torn edge

Dag 5 – HCMC

Terug in Ho Chi Minh City kun je alle kanten op. Is het einde van je reis aangekomen, dan vlieg je vanuit deze stad terug naar huis. Wanneer je zin hebt om een paar dagen aan het strand te verblijven, reis je verder naar Phu Quoc met onze bouwsteen zandstranden en natuurbronnen of rijd je met de trein naar de dromerige duinstranden van Mui Ne.

Nog wat langer in HCMC doorbrengen kan natuurlijk ook. Onze reisspecialisten kunnen met gemak je verblijf verlengen en op de rest van je reis laten aansluiten.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Van Cu Chi-Tunnels naar de Mekong Delta

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Ho Chi Minh City - Zwembad special stay
Saigon - Special stay hotelkamer
Saigon Vietnam - Restaurant hotel
Variant
1

Comfort hotel met zwembad - Ho Chi Minh City

 • Reissom:
  € 380,- p.p. in groepsverband
 • Inbegrepen:
  3 nachten in een centraal gelegen hotel met zwembad, 1 nacht in een eenvoudig hotel in de Mekong Delta, bezoek aan Cu Chi-tunnels met gids, boottocht door de Mekong Delta, drijvende markt van Cai Rang

Wil je in Ho Chi Minh City liever slapen in een comfortabeler hotel met een zwembad op het dak? Wel zo lekker als je op warme dagen wat verkoeling wilt. Je kamer is van alle gemakken voorzien en is iets ruimer opgezet dan ons standaard stadshotel.

 

 

Decorative torn edge
Variant
2

Eten bij een Vietnamees gezin

 • Reissom:
  € 20,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  Lunch of diner inclusief eventuele starters en/of side-dishes en non-alcoholisch drankje

Afhankelijk van wat wij met je hebben afgesproken ga je vandaag lunchen of dineren bij een Vietnamees gezin. Je reist op eigen gelegenheid naar een bekend ontmoetingspunt waar op je wordt gewacht. Samen wandel je naar het woonhuis waar je wordt verwelkomd met een drankje voordat je aanschuift aan tafel voor een smakelijke maaltijd. We werken samen met een stichting die gezinnen selecteert die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Op deze manier helpt het hen zonder grote investeringen, mee te profiteren van het toerisme. Ook begeleiden zij het gezin in het professioneel ontvangen van reizigers. Het zorgt voor bijzondere ontmoetingen die gegarandeerd nog lang bijblijven.

Heb je een speciaal dieet, laat het ons dan weten. Wij zullen dan nagaan of wij hier rekening mee kunnen houden.

Decorative torn edge
eten op straat HCMC vietnam
Variant
3

Prikkel je zintuigen in HCMC

 • Reissom:
  € 40,- per persoon
 • Inbegrepen:
  Excursie door HCMC met Engelssprekende gids

In de ochtend word je opgehaald door je privégids. Per taxi en lokale bus reis je door de kleurrijke straten van HCMC en bereik je de markt van Cho Lon ‘Chinatown’. Je ziet hoe de Minh Huong (mensen van Chinese afkomst) zich hebben geïntegreerd in de Vietnamese samenleving en bezoekt een kerk. Omgeven door wierookgeuren vertelt de gids je over de geschiedenis en dagelijkse rituelen. Ook bezoek je de tempel van de godin van de zee met altaartjes en offers. Onderweg proef je Chinese lekkernijen om je zintuigentour compleet te maken. Een leuke excursie voor als je een dag over hebt in de reis.

Decorative torn edge

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Zandstranden van Phu Quoc

 • Phu Quoc eiland
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 570,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Mui Ne Vietnam - Zandduinen
bouwsteen

Mui Ne duinstranden

 • Mui Ne
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 145,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge