Kampeer en kajak in Dalat

bouwsteen

 • Reisschema:
  Dalat - Tuyen Lam Lake
 • Reisduur:
  4 dagen / 3 nachten
 • Activiteit:
  Kajak- en wandeltocht door de jungle
 • Reissom:
  € 318,- p.p. bij twee personen
 • Dit avontuur wordt uitgevoerd in klein groepsverband, met min. 2 en max. 12 deelnemers
Even offline en lekker actief bezig zijn in de koele hooglanden van Vietnam. Even verbinden met elkaar en de natuur, in plaats van met de Wi-Fi. In twee dagen tijd maak je samen met een professionele gids een trekking van 21 kilometer (zo’n 4-5 uur wandelen per dag), ga je kajakken op het meer en slaap je een nachtje in een tentje onder de sterren. Voor en na dit avontuur slaap je in een sfeervol guesthouse aan het meer.
Decorative torn edge

Dag 1 – Aankomst Dalat

Vanaf de luchthaven word je naar je guesthouse aan het Tuyen Lam Lake gebracht, ongeveer een half uur rijden. Het is een kleinschalig, maar sfeervol verblijf, op een rustige locatie  met uitzicht op het meer. Wij geven hier de voorkeur aan ten opzichte van de hotels midden in de drukke stad. Wat direct opvalt, is dat het hier in de centrale hooglanden een stuk koeler is dan andere delen van Vietnam. Je verblijf hier is inclusief ontbijt. Er wordt geen lunch of diner geserveerd, maar er zijn wel wat eetgelegenheden in de omgeving en met een taxi ben je in een kwartier in de stad, mocht je die willen bezoeken.

Decorative torn edge

Dag 2 – Slippers uit, bergschoenen aan in Dalat

Vandaag begint het avontuur dan echt. Je grote bagage kun je achterlaten bij je verblijf, je hebt alleen een rugzak nodig, met daarin je zwemkleding, toilettas, een warm vest en een extra paar kleren. Al het benodigde kampeermateriaal wordt verder verzorgd. Je gids haalt je op en brengt je in een busje naar het startpunt van de trektocht. Je wandelt door de bergen en wordt getrakteerd op fantastische uitzichten over Dalat, het meer en de omliggende bergen. De natuur om je heen verandert continu, zo wandel je door velden met bloemen, varens en pijnbomen en dan weer stukken bamboebos en tropisch regenwoud. Onderweg stop je voor een smakelijke picknicklunch. Eenmaal bij het meer is het tijd om je zwemkleding aan te trekken en de kajak in te stappen. Op je gemak peddel je door het water en geniet je van de rust in Dalat.

Decorative torn edge

Eind van de middag, wanneer de meeste dagjesmensen die het meer bezoeken zijn vertrokken, zet je je tent op aan de rand van het meer en sprokkel je wat hout bij elkaar om het vuur mee aan te maken. Op een paar honderd meter van waar je kampeert, is er een klein restaurantje met wat faciliteiten voor de dagjesmensen die hier komen. Je kunt hier gebruik maken van het toilet en als je wilt ook een koud biertje of wat fris kopen. Maar eten doe je hier niet, dat doe je bij het kampvuur. De gids regelt wat vlees en/of vis wat je op het vuur kunt grillen. Na een goede maaltijd is het tijd voor wat (sterke) verhalen rond het kampvuur. Moe maar voldaan kruip je onder een hemel vol sterren je tentje in.

Decorative torn edge

Dag 3 – Jungle trekking Dalat

De volgende ochtend word je wakker en kun je nog een duik nemen in het meer om even op te frissen. De gids heeft binnen no time het vuur weer aan en zorgt voor koffie en thee. Na een eenvoudig maar voedzaam ontbijt, is het tijd om het kamp op te breken en je weg te vervolgen door de omgeving van Dalat. Je wandelt eerst weer door pijnboombossen en komt dan in de jungle terecht. Met wat geluk spot je onderweg nog enkele bijzonder vogels, orchideeën of reptielen. Na de lunch is het nog een laatste klim heuvelopwaarts, tot je bij een klein dorpje komt, waar je door een busje wordt opgehaald en teruggebracht wordt naar je guesthouse aan het meer. Hier geniet je dan van een heerlijke warme douche en een zacht bed.

Decorative torn edge

Dag 4 – Einde Dalat-avontuur, terug naar de bewoonde wereld

Na het ontbijt is het tijd om uit te checken en je reis door Vietnam te vervolgen. Een chauffeur brengt je naar de luchthaven voor een korte vlucht naar Saigon of Danang. Of je sluit je reis af aan het strand, een reis van circa 4 uur, met een transfer naar een resort bij Mui Ne of Palmeneiland, nabij Nha Trang.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

Deze bouwsteen is goed te combineren met

bouwsteen

Robinson avontuur op Cham eiland

 • Hoi An - Cham-eilanden
 • 2 dagen / 1 nacht
 • € 220,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Hangmat op Palmeneiland

 • Palmeneiland
 • 4 dagen / 3 nachten
 • € 283,- p.p. bij 2 personen voor 3 nachten
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Finding Lori in Cat Tien National Park

 • Ho Chi Minh City - Cat Tien National Park - Ho Chi Minh City
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 649,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Mui Ne Vietnam - Zandduinen
bouwsteen

Mui Ne duinstranden

 • Mui Ne
 • 3 dagen / 2 nachten
 • € 131,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge