Naar boven

Robinson avontuur op Cham eiland

bouwsteen

 • Reisschema:
  Cham-eilanden
 • Reisduur:
  2 dagen / 1 nacht
 • Reissom:
  Vanaf € 220,- p.p. bij 2 personen
 • :
  Vanaf € 160,- p.p. bij 4 personen
 • Activiteit:
  Vissen en wildkamperen op eiland met gids
 • Reisperiode:
  Maart - augustus
✓ Eenvoudig verblijf in een tent op een onbewoond eiland
✓ Creëer je eigen Expeditie Robinson met vissen op zee en vuur maken
✓ Ontdek de onderwaterwereld al snorkelend en vaar rond in een traditionele vissersboot

Altijd al een Expeditie Robinson ervaring willen beleven? Ga dan mee naar de Cham eilanden, waar je overnacht op een onbewoond eiland en je eigen eten vangt. Geen zorgen, mocht je geen vis vangen dan bereid de gids iets anders lekkers op het vuur.
Decorative torn edge

Decorative torn edge

Dag 1 – Robinson expeditie naar Cham eiland

Hopelijk ben je gisteren op tijd naar bed gegaan in je hotel in Hoi An. Vandaag begint vroeg je Robinson expeditie naar Cham eiland. Een speedboot brengt je samen met andere dagjesmensen naar het hoofdeiland, waar een gemeenschap van voornamelijk vissers woont. Je bezoekt de markt en stapt daarna over op een traditionele houten vissersboot. De kapitein neemt je mee naar een van de onbewoonde eilanden van de Cham archipel. Hier ga je al snorkelend de onderwaterwereld verkennen. Na een lunch aan boord ga je op open zee vissen. Wat er gevangen wordt gaat diezelfde avond op de barbecue. En als je niks vangt? Geen probleem, de gids zorgt wel voor wat lekkers op de grill.

Decorative torn edge

Na de dagjesmensen

Later op de middag, als de dagjesmensen terugkeren naar het vaste land en de zon wat minder fel begint te schijnen, keer je terug naar het hoofdeiland Cham-eiland. Op het uiteinde van een van de mooiste stranden op het eiland bouw je vervolgens het kamp op. Een heerlijk rustig plekje, maar met het voordeel dat je op een paar minuten lopen toch gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen die er voor de dagjesmensen zijn neergezet. Helaas hebben ze ook hier last van plastic afval dat aanspoelt, dus voordat we de tenten opzetten houden we eerst een grondige beach cleanup. Zodra de zon in de zee is gezakt, is het tijd om het vuur aan te steken en te barbecueën. ’s Avonds deel je verhalen rond het kampvuur en kijk je uit over een hemel vol sterren. Moe maar voldaan, duik je je tent in.

Decorative torn edge

Dag 2 – Van Cham-eiland terug naar de bewoonde wereld

Eerlijk is eerlijk, wij hadden zelf niet de beste nacht van ons leven. De geluiden uit de bosjes en het breken van de golven op het strand hielden ons wakker. Maar bijzonder was het zeker. In alle rust kom je de tent uit en neem je nog een duik in zee. Na een eenvoudig ontbijt en een laatste wandeling over het strand is het tijd om de tenten in te pakken en alles op te ruimen. Op het moment dat de dagjesmensen arriveren, stap je op de speedboot terug naar Hoi An. Het is mogelijk om dezelfde dag door te reizen naar je volgende bestemming, maar veel reizigers kiezen ervoor om nog een extra nacht in Hoi An te verblijven, om bij het zwembad van het hotel bij te komen van het avontuur of het sfeervolle centrum verder te verkennen.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Robinson avontuur op Cham eiland

Deze bouwsteen is goed te combineren met

Vietnam Hoi An 10
bouwsteen

Klassiek Hoi An

 • Hoi An
 • 4 dagen / 3 nachten
 • Vanaf € 125,- p.p. bij 2 personen met excursie in groepsverband (aanvang: di, do, za, zo)
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
Vietnam Hue
bouwsteen

Koninklijke tijden in Hué

 • Hué
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 65,- p.p. bij 2 personen
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
bouwsteen

Actief tussendoortje in Phong Nha

 • Phong Nha/Ke Bàng National Park
 • 3 dagen / 2 nachten
 • Vanaf € 350,- p.p. bij 2 personen in groepsverband
Bekijk deze bouwsteen
Decorative torn edge
background-pattern