Riksja Vietnam

Naar boven

Hue

Last minute Vietnam

rondreis

 • Reisschema:
  Hanoi - Bai Tu Long Bay - Hué - Hoi An - HCMC - Mekongdelta - Mui Ne
 • Reisduur:
  19 dagen / 18 nachten
 • Reissom:
  Vanaf € 1.495,- p.p. bij 2 personen
 • Inclusief:
  Boottocht Bai Tu Long Bay, Cu Chi-Tunnels, Mekongdelta met gids, transfers en binnenlandse vlucht
 • Vluchten:
  Internationaal optioneel bij te boeken vanaf € 1.000,- p.p.
✓ Onze rondreis voor wie last-minute weg wil met dagelijks vertrek
✓ Verblijf in kleinschalige en eenvoudige stadshotels, op een Chinese jonk en eindig aan het strand
✓ Inclusief o.a. Bai Tu Long cruise, Mekong programma, Cu Chi tunnels en strandverblijf in Mui Ne

Een ideale combinatie van cultuur, natuur en strand en dat terwijl je last-minute besluit om rond te reizen door Vietnam. We regelen eenvoudige hotels, welke wat grootschaliger kunnen zijn dan je gewend bent van ons en beperken het aantal excursies. Hoogtepunten als Bai Tu Long en de Mekong delta zitten alsnog inbegrepen.
last minute vietnam
Decorative torn edge

Dag 1 en 2 – Hanoi – Start last-minute Vietnam reis

Reistijd: circa 1 uur

Vandaag start je last-minute Vietnam-reis, waarbij je de volgende dag aankomt in Hanoi. Op het vliegveld staat onze chauffeur voor je klaar om je naar je hotel te brengen. Wel zo prettig na een lange vlucht. Onderweg maak je al kennis met het straatbeeld van Vietnam. Smalle huizen, kooplieden aan de kant van de weg en veel brommertjes.

Het hotel waar je verblijft ligt in het centrum van Hanoi. Hier is aan eetstalletjes en kleine restaurants geen gebrek. Tussen alle bedrijvigheid van Hanoi voel je je hier direct thuis. Tip: als je een straat oversteekt, doe dat net als de Vietnamezen. Als je in rustig tempo loopt, kom je veilig aan de overkant. Wandel door de kleine straatjes of breng een bezoek aan het Hoan Kiem Lake voor je eerste echte Vietnamese spring roll.

Decorative torn edge

Dag 3 – Latin Quarter in Hanoi

Vanmorgen heb je tijd om Hanoi te ontdekken. De stad is heel wat tempels, pagodes en musea rijk. De Temple of Literature is een oase van rust midden in een drukke stad. Het mausoleum waar Ho Chi Minh ligt opgebaard is ook een bezoek waard. Omringd door wachters mag iedereen één voor één naar binnen om “Uncle Ho’s”, gebalsemde lichaam te bekijken.

Een aanrader vinden wij een bezoek aan een waterpoppenshow: een 1000 jaar oude vorm van vermaak waar Hanoi beroemd om is geworden. Oorspronkelijk komt dit theater uit de noordelijke Rode Delta, waar boeren in een ondergelopen rijstveld met houten poppen samen de dagelijkse sleur even konden vergeten. Koop je kaartje (van een paar euro) vast in de ochtend, dan weet je zeker dat er vanavond plek is.

Decorative torn edge

Dag 4 – Hanoi – Bai Tu Long Bay

Reistijd: circa 3,5 uur (excl. excursie)

’s Morgens word je opgehaald bij je hotel en naar het kustplaatsje Halong gebracht. Hier ligt het zeilschip al op je te wachten. De beroemde Halong Bay is erg populair en vol met boten. Wij varen een stukje verder naar het net zo mooie zusje Bai Tu Long Bay. De boot begint aan de wonderlijke cruise via verschillende eilandjes. Je meert aan bij een zwemstrandje en je kunt kajakken tussen de rotsen. Kortom, een afwisselende dag vol magische uitzichten. Na het diner kun je een kaartspelletje spelen voordat je je hut opzoekt.

Decorative torn edge

Dag 5 – Bai Tu Long Bay – Hanoi

Reistijd: circa 3 uur (excl. excursie)

Omdat Halong Bay vrij toeristisch is geworden hebben wij op deze tweede dag een speciale route uitgestippeld. Zo kom je op rustige plekken waar je in stilte van de omgeving kan genieten. Halong betekent letterlijk ‘neerkomende draken’. Volgens de legende zijn de goden te hulp geschoten om Vietnam te beschermen tegen indringers. Zij stuurden een drakenfamilie vanuit de hemel. De draken streken neer in Halong Bay en begonnen juwelen en jade te spugen. Zodra de edelstenen het water raakten, veranderden ze in eilandjes en vormden zo een barrière tegen de indringers. De Vietnamezen konden zo hun land behouden.

Je krijgt nog een vroege lunch aan boord voordat je terugrijdt naar je hotel in Hanoi. Hier kun je je spullen ophalen, je wat opfrissen en wat eten voordat je de trein instapt naar Hué.

Decorative torn edge

Dag 6 & 7 – Koningsstad Hue

Reistijd: circa 13 uur

Met de nachttrein kom je aan in Hué in Centraal-Vietnam. Hué is een oude koningsstad, wat je terugziet in de monumenten die de stad rijk is. Lange tijd was Hué, en niet de miljoenensteden Saigon en Hanoi, het centrum van Vietnam.

Vanwege de rijke cultuur die je terugvindt in de stad hebben wij gekozen om Hué in je reis op te nemen. Verken de oude citadel en de Thien Mu-pagode. Wij vonden het leuk om ons op een “hollandse” manier te verplaatsen en de groene omgeving fietsend te verkennen. Zo kom je langs traditionele dorpjes en uitgestrekte rijstvelden. Een aanrader vinden wij de keizerlijke tomben in de groene omgeving van Hué. Of volg de Parfum River met de vele pagodes. De fiets hebben we al voor je geregeld en staat klaar bij je hotel.

Decorative torn edge

Dag 8 t/m 10 – Hoi An

Reistijd: circa 3 uur

Na je ontbijt vertrek je naar het station van Hué voor de treinrit naar Danang. Tijdens deze tocht van twee uur zie je bergen, zee en kleine dorpjes aan je voorbij trekken. De transfers naar het station in Hué en van Danang naar het hotel in Hoi An kun je gemakkelijk zelf regelen.

De stad Hoi An is voor menigeen het hoogtepunt van Vietnam vanwege de talloze restaurants en cafeetjes, de spotgoedkope kleermakers en de kustlijn. Verken Hoi An te voet of met de fiets. In de oude stad kun je voor ca. €5,- een ticket kopen dat toegang geeft tot de Japanse brug, oude handelshuizen en kleine musea. Al wandelend door de stad zie je dat het oorspronkelijke karakter van dit oude handelsstadje nog niet is aangetast.

Decorative torn edge

Pak één van de fietsen van het hotel en ga een dagje naar de kust. Wij vonden het een aanrader om naar My Son te gaan, een historische tempel die ondanks de Amerikaanse bombardementen goed bewaard is gebleven. Van de 4e tot de 13e eeuw was dit gebied het belangrijkste religieuze en intellectuele centrum van Vietnam. Tegenwoordig is My Son door Unesco aangewezen als een World Heritage site. My Son ligt ongeveer veertig kilometer ten zuidwesten van Hoi An in een groene vallei.

Ben je na al die lekkere maaltijden geïnspireerd geraakt om zelf te koken, volg dan een kookcursus. Je koopt de ingrediënten op de markt en leert de kneepjes van de Vietnamese keuken.

Decorative torn edge

Dag 11 & 12 – Hoi An – HCMC

Reistijd: circa 2,5 uur

Vandaag vlieg je tijdens jouw last-minute Vietnam-reis met een binnenlandse vlucht van Danang naar Ho Chi Minh City. De vlucht regelen wij voor je, de transfers van en naar het hotel kun je zelf makkelijk en voordeliger regelen.

Laat bij aankomst in het bruisende HCMC je bagage achter in je comfortabele hotel en verken op eigen houtje de stad. Als je je hotel verlaat heb je al gelijk ruime keuze aan gezellige restaurants en kleine winkels. Je zult versteld staan van de vele brommertjes en nog meer van wat erop vervoerd wordt. Mocht je zin hebben om een museum te bezoeken, dan kun je naar het War Remnants Museum. Wij waren onder de indruk van de voorwerpen en documentatie over de oorlog tussen Vietnam en Amerika.

Decorative torn edge

Dag 13 – Mekongdelta

Reistijd: circa 4 uur (excl. excursie)

Deze twee dagen van je last-minute Vietnam-reis staan in het teken van de Mekongdelta. ’s Ochtends om 7.30 uur vertrek je per (mini)bus richting Cai Be. Vanaf hier zul je overstappen op een bootje en vaar je in een kleine groep over de Mekong rivier. Op de bewoonde kanalen zwaaien enthousiaste kinderen. Dit is de vriendelijke bevolking waar het zuiden bekend om staat. Het dagelijkse leven trekt aan je voorbij, terwijl je vaart door kleine dorpjes, langs rijstvelden en een bezoek brengt aan familiebedrijfjes. Je gaat aan land op het Vinh Long Island.
Na een lunch kun je per fiets het eiland verkennen, of een wandeling door de omgeving maken. In de middag vaar je in ongeveer drie uur naar Can Tho waar je vanavond zult slapen. Bij onvoorziene omstandigheden, bijvoorbeeld te laag water, zal dit gedeelte per minibus uitgevoerd worden.

Decorative torn edge

Dag 14 – HCMC met Cu Chi-tunnels

Reistijd: circa 3 uur

Vandaag bezoek je met een gids de Cu Chi-tunnels die dertig kilometer ten noordwesten van HCMC liggen. Je rijdt hier per minibus heen, onderweg is het Vietnamese boerenleven te zien.

In het Cu Chi-gebied heeft de Viet Cong zich ingegraven tijdens de Vietnamoorlog in de zestiger jaren. Tweehonderdvijftig kilometer tunnels zijn gegraven om in te schuilen voor de Amerikanen, maar ook om vanuit het niets aan te kunnen vallen. Tijdens de excursie is er een gids aanwezig die in het Engels meer uitleg zal geven over de historie en het gebruik van de tunnels. Je wandelt door het gebied en ziet de bomkraters en oude tanks. Waag zelf een poging om door de makkelijk toegankelijke tunnels heen te kruipen. Halverwege de middag ben je weer terug in HCMC en de rest van de dag is voor eigen invulling.

Decorative torn edge

Dag 15 t/m 17 – Mui Ne

Reistijd: circa 4,5 uur

Vanuit HCMC reis je per trein in vier uurtjes naar Mui Ne. Je hotel ligt direct aan het strand, waardoor je zo het water in kunt lopen. Tijdens deze dagen heb je de mogelijkheid om lekker te ontspannen en bij te komen van de reis. Laat alle opgedane indrukken van de reis op je inwerken tijdens deze laatste dagen. Heb je toch zin om iets te gaan doen? Dan kun je gaan (wind)surfen of naar de zandduinen toe, typisch voor deze omgeving. Leuk om bijvoorbeeld een quad huren om te gaan rijden.

Decorative torn edge

Dag 18 & 19 – Einde last-minute Vietnam reis – Ho Chi Minh City

Reistijd: circa 5 uur

Dit is je laatste dag in Vietnam. Als je geluk hebt en je vlucht wat later op de dag vertrekt, kun je nog wat langer aan het strand blijven voordat we je naar het vliegveld brengen. Op dag 19 kom je aan in Nederland.

Ben jij enthousiast om last-minute Vietnam te boeken? Doe een aanvraag, of bel ons op  +31(0)71 891 03 20 om de mogelijkheden te bespreken!

Decorative torn edge
torn-edge

Last minute Vietnam

Onze slaapplekken

background-pattern