Combinatiereizen in Zuidelijk Afrika

blog

Geschreven op
woensdag 8 april
Geschreven door
Delen op social media

In Zuidelijk Afrika liggen meerdere landen die je perfect met elkaar kunt combineren. Eerst olifanten spotten in Zuid-Afrika en daarna relaxen op een tropisch strand in Mauritius? Of kamperen in je eigen daktent in Namibië en afsluiten bij de machtige Victoria Falls op de grens van Zimbabwe en Zambia? Het kan allemaal. We zetten onze mogelijkheden voor combinatiereizen Afrika in dit blog voor je op een rij!

Combinatiereis Zuid-Afrika met Mozambique

combinatiereizen Afrika - familie

Mozambique ligt ten noordoosten van Zuid-Afrika en is nog vrij onontdekt; het land kent nog weinig infrastructuur en de levensstandaard is er een stuk lager. Je kunt beide landen op twee manieren combineren: tijdens je reis per huurauto door Zuid-Afrika kun je een paar dagen de grens oversteken en een lekker strandverblijf in Mozambique inplannen. Vooral een fijne optie in de winter, want temperaturen liggen hier iets hoger en je hebt er mooie witte stranden. Ben je in voor meer avontuur, dan kun je in drie weken een combi maken van Zuid-Afrika met zowel de binnenlanden als de kust van Mozambique, tijdens een selfdrive per stoere 4×4 jeep. Vooral het rijden zelf is een ervaring, vaak over onverharde wegen en langs kleine dorpen. Voor avonturiers!

Combinatiereis Zuid-Afrika & Mozambique

Combinatiereis Namibië met Botswana en Victoria Falls

combinatiereizen - daktent

Combineer Namibië met Botswana en word getrakteerd op een reis vol variatie. In Namibië is het landschap vooral droog en uitgestrek, in Botswana juist groen en vruchtbaar. In drie weken heb je genoeg tijd voor zowel de highlights als ook minder toeristische plekken, waardoor je beide landen echt leert kennen. Trek erop uit met je eigen daktent, dé beste manier om Namibië met Botswana te combineren. Zie de zon ondergaan achter de zandduinen in de Sossusvlei, spot wildlife in Etosha NP en vaar in een uitgeholde boomstam door de Okavangodelta. Afsluiten kun je doen bij de majestueuze Victoria Falls, precies op de grens tussen Zimbabwe en Zambia.

Combinatiereis Namibië & Botswana

Combinatiereis Namibië met Zuid-Afrika

Kaapstad - combinatiereizen Afrika

Namibië en Zuid-Afrika grenzen aan elkaar, maar het droge en uitgestrekte woestijnlandschap van Namibië staat in groot contrast met de groene gebieden rondom de metropool Kaapstad. Juist dit verschil maakt Namibië en Zuid-Afrika zo’n geliefde combinatie. Eerst het avontuur opzoeken in Namibië en dan je reis eindigen met ontspanning in en rondom Kaapstad met zijn Tafelberg, wijnhuizen en mooie stranden. Een selfdrive van Namibië naar Kaapstad is niet zo’n goed idee omdat je dan heel hoge afleverkosten betaalt voor je huurauto, maar een vlucht tussen Windhoek en Kaapstad is goedkoop en de perfecte manier voor een combinatiereis Afrika.

Onze reizen in Namibië

Combinatiereis Zuid-Afrika met Botswana en Victoria Falls

Afrika - olifant

Je kunt Zuid-Afrika ook combineren met zijn noordelijke buur, het ongerepte Botswana. Waar Zuid-Afrika drukbezocht is, kiest de overheid in Botswana ervoor om prijzen van wildparken en hotels hoog te houden, waardoor er veel minder toeristen komen. Het kost dus iets, maar dan heb je ook wat! In Botswana leeft ontzettend veel wild en het is dan ook het safariland bij uitstek. Start je reis vanuit Johannesburg in het relatief bereisde Krugerpark, waar je speurt naar leeuwen en slaapt met de dierengeluiden op de achtergrond. Dan rijd je door naar Botswana, waar je echte 4×4 expeditie begint. Natuurparken zijn hier niet omheind, er is weinig toerisme en het landschap is ruig. Vanuit Botswana steek je gemakkelijk de grens over naar Zimbabwe om je te vergapen aan een van ’s werelds breedste watervallen: de Victoria Falls.

Combinatiereis Zuid-Afrika & Botswana

Combinatiereis Zuidelijk Afrika met Mauritius

combinatiereizen Afrika - Mauritius

Palmbomen, exotische stranden en een turquoise blauwe zee, do we need to say more? Mauritius, gelegen in de Indische Oceaan, is het tropische toetje aan het einde van je reis door Zuidelijk Afrika. Met een gemiddelde temperatuur van 25 °C is dit de ideale plek om in een comfortabel strandresort een paar dage na te genieten van je reis. Je moet wel even in het vliegtuig stappen om er te komen, maar vanuit Kaapstad, Durban of Johannesburg vlieg je rechtstreeks naar Mauritius. Je kunt bijvoorbeeld eerst bruisend Kaapstad ontdekken, vervolgens op safari in de Zuid-Afrikaanse wildparken en daarna op Mauritius heerlijk in de relax-modus.

Onze bouwsteen in Mauritius

Stel jouw combinatiereis Afrika samen met een reisvoorstel op maat
Beginnen de reiskriebels alweer een beetje te komen? Wij, Riksja’s bestemmingsexperts, kennen ons favoriete land op ons duimpje en helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale combinatiereizen Afrika. Laat ons je wensen en reisideeën weten en wij sturen je een voorstel dat helemaal op jou is toegepast.

Vraag een vrijblijvend reisvoorstel op maat aan