ANVR logo
Calamiteitenfonds logo
SGR logo

Naar boven

Magnifiek Mauritius

bouwsteen

 • Reisschema:
  Mauritius
 • Reisduur:
  5 dagen / 4 nachten
 • Reissom:
  € 675,- p.p. bij 2 personen
✔ Sluit je Zuid-Afrika reis af in tropische sferen op Mauritius
✔ Je moet even he-le-maal niets, hooguit chillen onder een palmboom
✔ Verken optioneel de highlights van het eiland, ga koken met een local of catamaran varen

Wil je graag je reis afsluiten in tropische sferen, zodat je bij kunt komen van je Zuid-Afrika-avonturen? Mauritius, here we come! In tegenstelling tot de ruige kust van Zuid-Afrika is dit eiland, met zijn witte zandstranden en gemiddelde temperatuur van 25°C, de perfecte plek om na te genieten van je reis. Kies optioneel voor onze special stay en maak écht contact met de lokale bevolking en draag bij aan een basisinkomen voor het gezin en ondersteun een van onze duurzaamheidsdoelen; armoede bestrijding.
Strand Mauritius
Decorative torn edge

Dag 1 – Welkom op Mauritius

In de Indische oceaan ligt het eiland Mauritius. Bij aankomst op de luchthaven staat er een chauffeur voor je klaar, die je in ruim een uur naar je hotel brengt. Na de afgelopen weken waarschijnlijk zelf te hebben gereden, is het ook wel eens lekker om uit het raam te kijken. Mauritius is in de afgelopen jaren vrij toeristisch geworden. Daarom hebben we gekozen voor een sfeervol hotel op het noordelijk deel van het eiland. Je bent met een kwartier rijden in Grand Baie als je de gezelligheid op wilt zoeken. Je hebt een kamer met open badkamer en airconditioning, er zijn vier zwembaden en meerdere buffetrestaurants. Vanuit het zwembad kijk je uit op het strand en de baai. Door een rif voor de kust is er rustig zwemwater.

Decorative torn edge

Dag 2 t/m 4 – Verblijf Mauritius en dagen vrij te besteden

De komende dagen staan in het teken van relaxen. Ontspan met een boek op je ligstoel bij het zwembad, neem een massage in de spa of doe een dutje onder de palmbomen in je hangmat. Voor een actievere dag zijn er kajaks en een volleybalnet. Ontdek met een snorkel de rijke onderwaterwereld of huur een fiets om de omgeving te verkennen. Meerdere keren per dag vertrekt een boot met glazen bodem de zee op, ideaal om vissen te spotten zonder nat te worden. Of pak een bus of taxi, die voor je hotel vertrekken. In de nabijgelegen dorpen zijn winkeltjes, restaurants en bars te vinden. In de avond wordt regelmatig de sega gedanst, de traditionele dans van het eiland. We waarschuwen je alvast: het kan best laat worden.

Decorative torn edge

Optionele excursies Mauritius: kies zelf

Catamaran varen: € 128,- p.p.
Met de wind door je haren vaar je over de Indische Oceaan. Onderweg kun je snorkelen en genieten van een barbecue met je reisgenoten. Na de lunch vaar je naar het eiland Ile aux Cerfs. Wandel langs de westkust, waar de minste toeristen te vinden zijn.

Highlights Mauritius: € 126,- p.p.
In een kleine groep ontdek je samen met je gids het eiland. Wandel langs de uitgestorven krater van Trou aux Cerfs of bewonder de waterval. Je luncht in Black River Gorges National Park en bezoekt scheepsmodellen bij het heilige meer Ganga Talao.

Decorative torn edge

Dag 5 – Vertrek Mauritius

Vandaag komt er echt een eind aan je Zuid-Afrika (en Mauritius)-reis, tenzij je nog een extra nacht bijboekt. Afhankelijk van je vluchttijd kun je ontbijten en misschien nog even ontspannen aan het zwembad. Je wordt bij je hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. Vergeet in het vliegtuig niet uit het raam te kijken, want ook vanuit de lucht is Mauritius magnifiek.

Decorative torn edge

Onze slaapplekken

torn-edge

Magnifiek Mauritius

Voor deze reis bieden we de volgende varianten aan

Mauritius comfort hotel
Mauritius comfort terras
Mauritius strand
Variant
1

Magnifiek Mauritius - In stijl optie

 • Reissom:
  € 875,- p.p. bij 2 personen
 • Inbegrepen:
  4 overnachtingen in comfortabel resort, 4x ontbijt en 4x diner

Dit kleurrijke, comfortabele hotel ligt aan de oostkust van het eiland. Het is een boutique hotel met een hart: ze werken alleen met de lokale gemeenschap en met lokale ingrediënten en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel. Je hebt het strand voor de deur. De komende dagen staan in het teken van relaxen. Met een boek en een cocktail in je hand lig je bij het zwembad of onder de palmbomen.

 

Decorative torn edge
background-pattern