Beste reistijd: augustus

blog

Geschreven op
dinsdag 23 oktober
Geschreven door
Delen op social media

Deze bestemmingen zijn in augustus goed bereisbaar

In juli en augustus gaan de meeste Nederlanders reizen. Natuurlijk wil je verzekerd zijn van goed weer tijdens je reis, dan is het wel belangrijk om te weten waar je heen moet gaan. Andere bestemmingen zijn deze maand extra bijzonder omdat er iets plaatsvindt wat je tijdens een andere maand niet zult tegenkomen. Daarom hebben we de bestemmingen die je in augustus kunt bezoeken op een rij gezet.

Griekenland

Riksja Europa

Azuurblauwe luchten boven witte ruïnes en een zon die straalt in vissersbaaitjes: de weersverwachting in Griekenland is in deze maand vaak prima en verkoelend water is nooit ver weg.

Griekenland

Kenia en Tanzania

Sunset Tanzania

Dé Grote Trek van miljoenen gnoes van de Serengeti in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia speelt zich deze maand af. Dit is een van de meest intrigerende schouwspelen van moeder natuur. In het kielzog van de gnoes struinen leeuwen de savanne af en liggen krokodillen op de loer op zoek naar de zwakkere dieren.

Kenia & Tanzania

Sri Lanka

In juli en augustus is de meeste regen van de zuidwestmoesson voorbij en kun je een rondreis door heel Sri Lanka maken. Het land is Azië in het klein: het heeft alles van tempels en theevelden tot stranden op behapbare afstanden.

Sri Lanka

Zuid-Afrika

In de Zuid-Afrikaanse winter (juni t/m september) is de gemiddelde temperatuur een aangename 19 graden. Doordat er minder begroeiing is kun je perfect wilde dieren spotten. En vergeet niet dat de wintermaanden dé periode vormen om walvissen langs de kust voorbij te zien zwemmen.

Zuid-Afrika

Ook goed te bereizen in augustus:

Amerika Australië Belize Bolivia Botswana Brazilië Canada China Colombia Costa Rica Cuba Ecuador Guatemala IJsland India Indonesië Jamaica Madagaskar Maleisië Mexico Myanmar Namibië Nicaragua Panama Peru Portugal Sri Lanka Thailand Tibet Vietnam Zuid-Afrika

Wil je zeker weten dat je op tijd boekt en op de leukste plekken kunt slapen? Krijg geen spijt, boek op tijd! We hebben per bestemming voor je op een rij gezet hoe ver van tevoren je erbij moet zijn.
Ben je je nog aan het oriënteren en wil je insidertips van onze reisfanaten over jouw favoriete bestemming(en) ontvangen? Vraag dan alvast een inspiratiemail aan.