Riksja Travel brengt je dichterbij

Naar boven

Dit zijn 7 filmlocaties die je op reis niet mag overslaan

blog

Geschreven op
woensdag 11 maart
Geschreven door

Van Harry Potter tot Game of Thrones: veel films en series worden niet alleen in een studio opgenomen maar ook (nog steeds) ‘in het echt’. Hoe gaaf is het om op reis filmlocaties te bezoeken en zo in de voetsporen van Indiana Jones te treden in de Wadi Rum-woestijn, of net als Bob en Charlotte uit Lost in Translation rond te lopen in Tokio? Wij zetten zeven landen of plekken op een rij die het decor waren voor bekende films en series. En … actie!

Net als Harry naar Hogwarts in Schotland

filmlocatie schotland

Zit jij ook nog steeds te wachten tot je brief van Zweinstein binnenkomt? Écht naar Zweinstein kun je helaas niet (of nou ja, totdat die brief komt, natuurlijk), maar je komt er in Schotland, Londen en Wales wel héél dichtbij. Bijvoorbeeld in de vallei van Glencoe, waar het landschap rondom Zweinstein werd gefilmd, de Bodleian Library van de Universiteit van Oxfard die – hoe kan het ook anders – dienstdeed als de bibliotheek en uiteraard Alnwick Castle in Northumbria, waar Harry zijn eerste vliegles kreeg.

In Londen kun je zelfs even op de Wegisweg en in Goudgrijp rondlopen, want de originele(!) sets zijn te bekijken in de Warner Brothers Studio Tour. Onze tip: trek daar gerust een uurtje of drie voor uit, want de studio’s zijn enórm.

Op de set van Lord of the Rings en The Hobbit in Nieuw-Zeeland

filmlocatie nieuw-zeeland

Veel wereldberoemde films zijn opgenomen in Nieuw-Zeeland, en dat is natuurlijk niet voor niets. De natuur is er bijna sprookjesachtig, wat het perfecte decor opleverde voor bijvoorbeeld The Hobbit en Lord of the Rings. Onder andere de Ngauhn-vulkaan in Tongariro National Park, die in de film beter bekend staat als Mount Doom. Maar ook Hobbiton, dat dienstdeed als hét Hobbit-dorp De Gouw (en nu ontzettend toeristisch is, maar wel de moeite waard voor echte Lord of the Rings-fans) en de Zuidelijke Alpen (beter bekend als de Misty Mountains) zullen voor Lord of the Rings-fans een feest van herkenning zijn.

10 redenen waarom je naar Nieuw-Zeeland moet gaan

Als een Gladiator of Mummy door de woestijn in Marokko

filmlocatie marokko

Aït-Ben-Haddou is een middeleeuwse stad in de Marokkaanse regio Souss-Massa-Daraâ. Aït-Ben-Haddou zegt je misschien niet heel veel, maar als je The Mummy, Babel, Gladiator, Alexander, Prince of Persia of de megasuccesvolle serie Game of Thrones hebt gezien, gaat er bij het beeld van de stad vást een belletje rinkelen.

Tijdens je rondreis door Marokko reis je in zo’n vierenhalf uur van Marrakech naar Aït-Ben-Haddou. En we beloven je: zelfs als je geen enkele film of serie hebt gezien die hier is opgenomen, is het woestijnlandschap absoluut de moeite waard om te zien. Gewoon overdag, natuurlijk, want zoals onze eigen Carice van Houten in Game of Thrones zegt: “de woestijn is dark, and full of terrors.”

Dit zijn de 4 must do’s in Marokko

Net als Leonardo DiCaprio in de bergen van Canada

filmlocatie canada

The Revenant is een rauw verhaal over pelsjagers die in het begin van de negentiende eeuw de wildernis van de Rocky Mountains doorkruisen en daar met ongekende ontberingen te maken krijgen. Hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio moest tijdens het filmen ongekende beproevingen doorstaan, zoals bij min 20 graden diverse keren een ijskoude rivier induiken voor een van de genadeloze gevechtsscènes en ‘slapen’ in het karkas van een dood dier. Tijdens je rondreis door Canada slaap jij gelukkig gewoon in een fijne blokhut, maar je kunt wél zelf de Rocky Mountains trotseren.

10 redenen waarom je naar Canada moet reizen

Op een vliegend tapijt door de Wadi Rum-woestijn

filmlocatie jordanie

Wist je dat Mars eigenlijk stiekem gewoon in Jordanië ligt? Het overgrote deel van The Martian – die film waarin Matt Damon moet overleven op Mars – is namelijk opgenomen in de Wadi Rum-woestijn. Deze woestijn is overigens ook het decor geweest voor de live action remake van Aladdin, waar Genie van Aladdin een prins maakt. Overigens kun je je in Jordanië óók nog even Indiana Jones voelen, want in Indiana Jones and the Last Crusadewandelt de avontuurlijke archeoloog op zoek naar de schatkamer op z’n gemak door verborgen stad Petra.

Dit is waarom Jordanië op jouw bucketlist thuishoort

Net als Friends in Central Park

filmlocatie new york

Als je op Wikipedia zoekt op ‘List of films set in New York’, krijg je een lijst met honderden(!) films die allemaal in New York op zijn genomen. En ja, dan hebben we het alleen nog maar over films, want er zijn natuurlijk ook nog talloze series in the city that never sleeps gefilmd. Breng een bezoekje aan “het” trappetje uit Sex And The City, bekijk het appartementencomplex uit Friends of dwaal door het American Museum of Natural History uit Night At The Museum. In New York lopen voelt alsof je op één grote filmset rondwandelt.

10 redenen waarom Amerika op jouw bucketlist hoort

Dwaal net als Bill Murray en Scarlett Johansson door de straten van Tokio

filmlocatie tokio

Lost in Translation is een film over de eenzaamheid van twee personages die dwalen door een immense, chaotische stad waarvan ze de taal niet spreken en de cultuur niet begrijpen. Enkel omdat ze elkaars taal wel spreken, raken ze bevriend. Een bijzondere film, die zich afspeelt in een minstens zo bijzondere stad: Tokio. Ga op reis naar Japan en bezoek de bekende filmlocaties. Steek over op het drukste zebrapad van de wereld, eet een onigiri uit het vuistje of zing de longen uit je lijf in een van de vele karaokebars. Alleen die roze pruik nog, maar zoiets is vást wel ergens te vinden!

Japan op je bucketlist? Dit is waarom!

Stel jouw individuele rondreis samen met een reisvoorstel op maat
Beginnen de reiskriebels alweer een beetje te komen? Wij, Riksja’s bestemmingsexperts, kennen ons favoriete land op ons duimpje en helpen je graag bij het samenstellen van jouw ideale reis. Laat ons je wensen en reisideeën weten en wij sturen je een voorstel dat helemaal op jou is toegepast.

Vraag een vrijblijvend reisvoorstel op maat aan

 

 

background-pattern